Dreptatea învinge

  Scaunul Tău de domnie, Dumnezeule, este veşnic; toiagul de domnie al împărăţiei Tale este un toiag de dreptate. (Psalmii 45:6)

  Mai mult decât orice, lui Vladimir Simakov îi plăcea să citească, în special poveşti cu detectivi şi romane istorice. Poveştile care îi stârneau cel mai mult interesul erau cele în care binele triumfa asupra răului. Soţia lui îl numea pe Vladimir „visătorul kremlinez”, datorită credinţei lui de neclintit în dreptatea care va birui.

  Într-o zi, la serviciu, un tânăr pe nume Alexander a adus o geantă mare plină cu cărţi şi l-a invitat pe Vladimir să arunce o privire asupra lor. Ce e cu acest gunoi? s-a întrebat el sceptic. A citit titlul uneia dintre cărţi, Tragedia Veacurilor. „Care este tema acestei cărţi?” a întrebat el. Alexander i-a spus că această carte descrie lupta dintre bine şi rău. Vladimir a concluzionat că trebuie să fie ficţiune sau o poveste cu zâne. Dar Alexander i-a spus că era reală:

  – Şi cine câştigă? Binele sau răul? a întrebat Vladimir.

  – Binele câştigă, i-a răspuns Alexander.

  – Nu se poate, a spus Vladimir. Binele câştigă doar în poveşti.

  Alexander l-a încurajat să citească acea carte pentru că era bazată pe evenimente istorice. Vladimir era acum şi mai curios. Apoi Alexander i-a arătat o carte despre primii creştini – Faptele apostolilor. Vladimir ştia sigur că le vrea, dar s-a gândit: Voi părea un nebun dacă iau aceste cărţi. Din fericire, dorinţa lui de a avea acele cărţi a fost atât de puternică, încât le-a cumpărat pe amândouă. Acest eveniment a avut loc în urmă cu 14 ani.

  Vladimir a citit cărţile şi a cerut încă două despre biruinţa lui Hristos şi triumful dreptăţii. A petrecut mult timp cu Alexander, încercând să găsească răspunsuri şi să primească înţelepciune din Biblie pentru viaţa de zi cu zi. Când s-a alăturat Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea, a fost însoţit de familia lui şi a adus şi pe mulţi alţii la biserică. Îi place să citească din Scriptură şi să îi ajute pe alţii să studieze Biblia. Acum este responsabil cu Şcoala de Sabat în biserica locală. Lucrează ca evanghelist cu literatură, distribuie cărţile care i-au schimbat viaţa şi l-au convins că dreptatea va triumfa asupra răului.

  Alexander Krutov, Rusia

  Kelch Kalie
  Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  10 Perfect, dar invizibil

  De multe ori suntem atrași sau impresionați de renumele cuiva. Faima este rezultatul colportării unor știri adevărate sau exagerate. O campanie isteață poate aduce faimă și unei nonvalori. Adevăratul succes este însă rezultatul lucrului constant, al perseverenței și al modestiei. Un om de succes va fi întotdeauna decent în a se lăuda cu performanțele lui și va considera permanent că mai are de crescut.

  Totul nou

  Mi-l pot imagina pe Isus oprindu-Se să admire frumusețea pe care o creează în viața ta și a mea. Să avem răbdare, pentru că Isus făgăduiește că „acela care a început în voi această bună lucrare o va isprăvi până în ziua lui Isus Hristos”.

  Acoperirea prejudiciului

  Cererea victimei pentru a putea ierta cuprinde recunoaşterea prejudiciului adus, pocăinţa, compasiunea pentru victimă şi o dovadă de empatie, precum şi o oarecare reparaţie. Aceasta este singura cale de eliminare a stresului emoţional.

  Casa Tatălui este casa Mea

  Doamne, învață-ne să prețuim întâlnirea cu Tine din fiecare Sabat și să venim cu bucurie la casa Ta! Provocare: Hotărăște-te ca în Sabatul viitor să participi la toate serviciile divine din biserica ta! Ajută-i și pe membrii familiei tale să meargă împreună cu tine!

  Az igazak feltámadása

  „Megelevenednek halottaid, és holttesteim fölkelnek: serkenjetek föl és énekeljetek, akik a porban lakoztok, mert harmatod...