Era un înger? (2)

Îngerul Domnului tăbărăşte în jurul celor ce se tem de El şi-i scapă din primejdie. (Psalmii 34:7)

Era miezul nopţii şi eu stăteam singură în staţia PECO, fără să avem adresa familiei la care urma să stau. Îmi era frică, dar m-am rugat pentru protecţie şi, dintr-odată, am simţit îndemnul de a merge în josul străzii, vizavi de această staţie PECO. Deşi nu ştiam încotro o iau, am început să merg. Imediat am văzut un domn care mergea înaintea mea, cu un bebeluş în braţe şi un alt copilaş care mergea alături de el. Am hotărât să mă apropii. Nu îmi poate face rău, are doi copilaşi cu el, mi-am spus eu în sinea mea. Când l-am ajuns din urmă, i-am spus: „Domnule, m-am pierdut. Mă puteţi ajuta? Ştiţi cumva pe cineva în acest oraş care vinde cărţi creştine?” M-a privit nedumerit: „Foarte interesant, astăzi m-am mutat în noul apartament şi am întâlnit un domn care mi-a arătat cărţi pentru copii. Ai vrea să vezi dacă aceea e persoana pe care o cauţi? El locuieşte în blocul în care stau eu, la etajul trei.”

De același autor

L-am urmat pe acel domn până la blocul unde locuia şi mi-a arătat apartamentul noului vecin. Am ezitat o vreme, apoi am ciocănit la uşă. Am fost bucuroasă să văd că cel care mi-a deschis uşa era evanghelistul cu literatură şi familia lui! În lacrimi, am îngenuncheat şi I-am mulţumit lui Dumnezeu pentru călăuzirea şi protecţia Sa. Cu toţii am fost încurajaţi ca urmare a faptului că am experimentat împlinirea uneia din marile făgăduinţe a lui Dumnezeu, care spune: „Îngerul Domnului tabără în jurul celor ce se tem de El şi-i scapă din primejdie.”

Dumnezeu este uimitor! El a făcut ca acel domn să se mute în noul apartament şi să îşi întâlnească vecinul (chiar persoana de care aveam eu nevoie) exact în ziua în care eu am ajuns ca străină în oraş şi m-am pierdut. Şi apoi, El l-a trimis, în mijlocul nopţii, să se plimbe cu copiii, ca să mă poată întâlni şi să mă ducă la destinaţie. Dumnezeu este cu adevărat uimitor! Îmi vine în minte versetul biblic care spune: „Înainte ca să Mă cheme, le voi răspunde; înainte ca să isprăvească vorba, îi voi asculta!” (Isaia 65:24). Aceasta este experienţa pe care am avut-o în acea noapte întunecoasă, în Ipiales. Adesea m-am întrebat dacă acel bărbat nu a fost un înger. Tu ce crezi?

Zoraida Powell, Insulele Cayman

Comentariile sunt închise

Era un înger? (2) 1 pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.