Era un înger? (2)

Îngerul Domnului tăbărăşte în jurul celor ce se tem de El şi-i scapă din primejdie. (Psalmii 34:7)

Era miezul nopţii şi eu stăteam singură în staţia PECO, fără să avem adresa familiei la care urma să stau. Îmi era frică, dar m-am rugat pentru protecţie şi, dintr-odată, am simţit îndemnul de a merge în josul străzii, vizavi de această staţie PECO. Deşi nu ştiam încotro o iau, am început să merg. Imediat am văzut un domn care mergea înaintea mea, cu un bebeluş în braţe şi un alt copilaş care mergea alături de el. Am hotărât să mă apropii. Nu îmi poate face rău, are doi copilaşi cu el, mi-am spus eu în sinea mea. Când l-am ajuns din urmă, i-am spus: „Domnule, m-am pierdut. Mă puteţi ajuta? Ştiţi cumva pe cineva în acest oraş care vinde cărţi creştine?” M-a privit nedumerit: „Foarte interesant, astăzi m-am mutat în noul apartament şi am întâlnit un domn care mi-a arătat cărţi pentru copii. Ai vrea să vezi dacă aceea e persoana pe care o cauţi? El locuieşte în blocul în care stau eu, la etajul trei.”

L-am urmat pe acel domn până la blocul unde locuia şi mi-a arătat apartamentul noului vecin. Am ezitat o vreme, apoi am ciocănit la uşă. Am fost bucuroasă să văd că cel care mi-a deschis uşa era evanghelistul cu literatură şi familia lui! În lacrimi, am îngenuncheat şi I-am mulţumit lui Dumnezeu pentru călăuzirea şi protecţia Sa. Cu toţii am fost încurajaţi ca urmare a faptului că am experimentat împlinirea uneia din marile făgăduinţe a lui Dumnezeu, care spune: „Îngerul Domnului tabără în jurul celor ce se tem de El şi-i scapă din primejdie.”

Dumnezeu este uimitor! El a făcut ca acel domn să se mute în noul apartament şi să îşi întâlnească vecinul (chiar persoana de care aveam eu nevoie) exact în ziua în care eu am ajuns ca străină în oraş şi m-am pierdut. Şi apoi, El l-a trimis, în mijlocul nopţii, să se plimbe cu copiii, ca să mă poată întâlni şi să mă ducă la destinaţie. Dumnezeu este cu adevărat uimitor! Îmi vine în minte versetul biblic care spune: „Înainte ca să Mă cheme, le voi răspunde; înainte ca să isprăvească vorba, îi voi asculta!” (Isaia 65:24). Aceasta este experienţa pe care am avut-o în acea noapte întunecoasă, în Ipiales. Adesea m-am întrebat dacă acel bărbat nu a fost un înger. Tu ce crezi?

Zoraida Powell, Insulele Cayman

Kelch Kalie
Kelch Kalie
Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video