Un inginer în lucrarea cu literatură

Şi, fiindcă avea acelaşi meşteşug, a rămas la ei şi lucrau- meseria lor era facerea corturilor. (Faptele Apostolilor 18:3)

Sunt sigur că Domnul a fost bun cu mine. Tocmai de aceea mi-am propus să Îl laud şi să Îi slujesc toată viaţa mea. După ce mi-am terminat studiile în inginerie mecanică şi am început să lucrez, am aflat de la directorul de Publicaţii din zona noastră despre lucrarea evangheliştilor cu literatură şi am simţit îndemnul de a mă implica în această lucrare cu jumătate de normă. Lucrez într-un departament de telecomunicaţii, dar bucuria mea este să slujesc cu jumătate de normă ca evanghelist cu literatură. Şi pe soţia mea am întâlnit-o tot în colportaj.

Într-o zi, prezentam cărţile unei doamne care lucra la o reprezentanţă. A cumpărat mai multe cărţi dar, în timp ce eram acolo, mi s-a părut că majoritatea angajaţilor erau stresaţi. După ce am vorbit cu ea puţin despre sănătate în general, ea m-a invitat să le vorbesc angajaţilor ei despre probleme de sănătate. Am planificat o întâlnire, dar chiar în ziua în care trebuia să merg la ei, am fost sunat de o firmă care voia să îmi ofere o slujbă şi m-au rugat să ne întâlnim pentru a discuta mai mult. Dar am avut simţământul puternic că Dumnezeu mă chemase să vorbesc la acea reprezentanţă auto şi astfel am refuzat oferta din partea acelei firme.

De același autor

Am ajuns acolo şi am discutat cu angajaţii despre cum să faci faţă stresului şi alte principii sănătoase de viaţă. Am fost apreciat şi mulţi dintre lucrători şi-au cumpărat cărţi pe aceste subiecte. De fapt, în acea zi, am vândut mai multe cărţi decât vândusem vreodată înainte! Chiar a fost nevoie să mă întorc la sediul editurii pentru a mă aproviziona, pentru ca toţi să poată cumpăra ce doreau!

Deşi continui să lucrez ca inginer, lucrez o jumătate de normă şi ca evanghelist cu literatura. Nu am pierdut niciodată din vedere chemarea care mi-a fost adresată. Acum am prieteni şi clienţi care au renunţat la fumat, alcool şi alte substanţe nesănătoase.

La fel ca apostolul Pavel, care făcea corturi şi a găsit un teren comun pentru a da mărturie celor din Corint, şi eu sunt binecuvântat să ajung la colegii mei ingineri, dar şi la oamenii din comunitatea unde fac colportaj.

Denis Sukami, Republica Democrată Congo

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

Un inginer în lucrarea cu literatură - 2016. Sunt sigur că Domnul a fost bun cu mine. Tocmai de aceea mi-am propus să Îl laud şi să Îi slujesc toată viaţa mea. După ce mi-am terminat studiile în inginerie mecanică şi am început să lucrez, am aflat de la directorul de Publicaţii din zona noastră despre lucrarea evangheliştilor cu literatură şi am simţit îndemnul de a mă implica în această lucrare cu jumătate de normă. pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.