Dorinţa de a spune şi altora

Duceţi-vă şi faceţi ucenici din toate neamurile, botezându-i în Numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh. (Matei 28:19)

Am locuit şi am făcut colportaj şase luni în oraşul Porto National. Dar aveam în inimă dorinţa de a face colportaj în Silvanopolis, un oraş cu 6 000 de locuitori şi fără prezenţă adventistă, din statul Tocantis. Motivat de dorinţa de a-i mântui şi pe alţii, împreună cu soţia şi cu fiica noastră ne-am mutat în Silvanopolis, unde am închiriat o casă şi am stat acolo, lucrând ca evanghelist cu literatură.

Din nefericire, prima provocare a fost sănătatea mea. Adesea trebuia să rămân acasă, în timp ce soţia mea mergea la muncă. De multe ori, m-am gândit să renunţ, dar soţia mea m-a încurajat să continui. Bazându-mă pe ajutorul lui Dumnezeu, am găsit puterea de a aduce la îndeplinire ceea ce Dumnezeu dorea ca noi să facem. Am vizitat fiecare casă, pe rând. Dacă într-o zi bătaia rămânea fără răspuns, în ziua următoare încercam din nou.

O tânără pe nume Luzineide m-a văzut trecând pe lângă casa ei de mai multe ori. Când am ajuns şi la casa ei, mi-a spus că de fiecare dată când mă vedea, eu eram însoţită de altcineva care mergea alături de mine, cineva îmbrăcat în alb. Când m-am întors să îi duc cărţile, Luzineide a vrut să vorbească cu mine, deoarece simţea că poate avea încredere în mine.

Părinţii ei divorţaseră de curând şi ea se gândea să se facă prostituată, dar şi-a dat seama că asta nu i-ar fi rezolvat problemele. I-a cerut lui Dumnezeu- dacă El exista cu adevărat – să trimită pe cineva la familia ei. Şi iată-mă pe mine. Ea mă considera un mesager din partea Domnului.

Am început să ţin studii biblice cu Luzineide şi a fost botezată în ianuarie 2011. La scurtă vreme după aceea, a devenit evanghelistă cu literatură. „Am învăţat din nou să am credinţă”, a spus ea. „Vreau să fac ce face şi Junior – să câştig suflete pentru Dumnezeu.”

Un an mai târziu, au fost botezate 13 persoane, acesta fiind primul grup de adventişti din Silvanopolis. Toate acestea au fost posibile pentru că Dumnezeu a pus în inima noastră, a mea şi a soţiei, dorinţa arzătoare de a salva suflete prin lucrarea cu literatură.

Când vei merge la lucru astăzi, porneşte cu aceeaşi dorinţă în inima ta – dorinţa de a-i salva pe alţii.

Junior Cama, Brazilia

Kelch Kalie
Kelch Kalie
Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video