Deschis faţă de oportunităţi

  De altă parte, ştim că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, şi anume spre binele celor ce sunt chemaţi după planul Său. (Romani 8:28)

  „Dorody”, cea mai mare piaţă de haine din Asia Centrală, este vizitată de mai mult de 10 000 de persoane în fiecare zi, iar eu merg acolo pentru a vinde cărţi creştine, rugându-mă pentru călăuzirea lui Dumnezeu.

  Într-o zi, am intrat într-un magazin şi am invitat-o pe vânzătoare să se uite la cărţi. M-a ascultat o jumătate de oră, dar apoi mi-a spus că nu era interesată. Am plecat dezamăgit: De ce, Doamne? De ce am petrecut atât de mult timp preţios cu ea şi nu a cumpărat nimic? Apoi m-am simţit ruşinat. Tată, de ce nu mă încred în Tine? Poate că Tu ai pregătit ceva special.

  Stând în faţa magazinului, din cel de alături a ieşit o doamnă:

  – Aţi vrea să vedeţi aceste cărţi? am întrebat-o eu.

  – Nu, mulţumesc, mi-a răspuns ea. Nu am timp, spunându-mi despre o croitorie unde erau nişte fete cărora le plăcea să citească.

  Am mers acolo şi am întrebat:

  – Aţi vrea să vedeţi nişte cărţi?

  Au fost nerăbdătoare să le vadă şi au cumpărat şase cărţi. Apoi am înţeles. Dacă nu aş fi stat atât de mult în primul magazin, nu aş fi întâlnit-o pe a doua doamnă, care mi-a sugerat să merg la acea croitorie.

  În acea zi, o doamnă care vindea banane mi-a povestit despre viaţa ei dificilă, reuşind cu greu să îşi plătească facturile. Mi-a spus că citea regulat din Biblie, lucru care îi aducea pacea în inimă. „Obişnuiam să merg la biserică, dar acum nu mai merg. Cred că Dumnezeu te-a trimis la mine.” Nu am putut să plec până nu i-am dat Calea către Hristos. Mi-a mulţumit şi mi-a promis că o va citi.

  O altă femeie s-a uitat şi a ales câteva cărţi de sănătate. Mă îndoiam că va putea să le cumpere pe toate dar, spre surprinderea mea, a avut bani suficienţi şi chiar m-a întrebat ce altceva ar mai putea să cumpere cu banii rămaşi. Suma care îi rămăsese îi ajungea exact pentru Calea către Hristos. „Ce coincidenţă”, a spus ea.

  Nu, mă gândeam eu. Este voia lui Dumnezeu! l-am mulţumit lui Dumnezeu pentru că a intervenit şi mi-a îndrumat activităţile, lucru care mi-a oferit oportunităţi de a lua parte la minunile Sale.

  Arthur Shultz, Kyrgyzstan

  Deschis faţă de oportunităţi - 2016. O altă femeie s-a uitat şi a ales câteva cărţi de sănătate. Mă îndoiam că va putea să le cumpere pe toate dar, spre surprinderea mea, a avut bani suficienţi şi chiar m-a întrebat ce altceva ar mai putea să cumpere cu banii rămaşi. Suma care îi rămăsese îi ajungea exact pentru Calea către Hristos. „Ce coincidenţă”, a spus ea.
  Kelch Kalie
  Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  A szemek kívánsága

  „Én pedig azt mondom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kívánságnak okáért, immár paráználkodott azzal...