Deschis faţă de oportunităţi

De altă parte, ştim că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, şi anume spre binele celor ce sunt chemaţi după planul Său. (Romani 8:28)

„Dorody”, cea mai mare piaţă de haine din Asia Centrală, este vizitată de mai mult de 10 000 de persoane în fiecare zi, iar eu merg acolo pentru a vinde cărţi creştine, rugându-mă pentru călăuzirea lui Dumnezeu.

Într-o zi, am intrat într-un magazin şi am invitat-o pe vânzătoare să se uite la cărţi. M-a ascultat o jumătate de oră, dar apoi mi-a spus că nu era interesată. Am plecat dezamăgit: De ce, Doamne? De ce am petrecut atât de mult timp preţios cu ea şi nu a cumpărat nimic? Apoi m-am simţit ruşinat. Tată, de ce nu mă încred în Tine? Poate că Tu ai pregătit ceva special.

Stând în faţa magazinului, din cel de alături a ieşit o doamnă:

– Aţi vrea să vedeţi aceste cărţi? am întrebat-o eu.

– Nu, mulţumesc, mi-a răspuns ea. Nu am timp, spunându-mi despre o croitorie unde erau nişte fete cărora le plăcea să citească.

De același autor

Am mers acolo şi am întrebat:

– Aţi vrea să vedeţi nişte cărţi?

Au fost nerăbdătoare să le vadă şi au cumpărat şase cărţi. Apoi am înţeles. Dacă nu aş fi stat atât de mult în primul magazin, nu aş fi întâlnit-o pe a doua doamnă, care mi-a sugerat să merg la acea croitorie.

În acea zi, o doamnă care vindea banane mi-a povestit despre viaţa ei dificilă, reuşind cu greu să îşi plătească facturile. Mi-a spus că citea regulat din Biblie, lucru care îi aducea pacea în inimă. „Obişnuiam să merg la biserică, dar acum nu mai merg. Cred că Dumnezeu te-a trimis la mine.” Nu am putut să plec până nu i-am dat Calea către Hristos. Mi-a mulţumit şi mi-a promis că o va citi.

O altă femeie s-a uitat şi a ales câteva cărţi de sănătate. Mă îndoiam că va putea să le cumpere pe toate dar, spre surprinderea mea, a avut bani suficienţi şi chiar m-a întrebat ce altceva ar mai putea să cumpere cu banii rămaşi. Suma care îi rămăsese îi ajungea exact pentru Calea către Hristos. „Ce coincidenţă”, a spus ea.

Nu, mă gândeam eu. Este voia lui Dumnezeu! l-am mulţumit lui Dumnezeu pentru că a intervenit şi mi-a îndrumat activităţile, lucru care mi-a oferit oportunităţi de a lua parte la minunile Sale.

Arthur Shultz, Kyrgyzstan

Comentariile sunt închise

Deschis faţă de oportunităţi 1 pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.