Deschis faţă de oportunităţi

  De altă parte, ştim că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, şi anume spre binele celor ce sunt chemaţi după planul Său. (Romani 8:28)

  „Dorody”, cea mai mare piaţă de haine din Asia Centrală, este vizitată de mai mult de 10 000 de persoane în fiecare zi, iar eu merg acolo pentru a vinde cărţi creştine, rugându-mă pentru călăuzirea lui Dumnezeu.

  Într-o zi, am intrat într-un magazin şi am invitat-o pe vânzătoare să se uite la cărţi. M-a ascultat o jumătate de oră, dar apoi mi-a spus că nu era interesată. Am plecat dezamăgit: De ce, Doamne? De ce am petrecut atât de mult timp preţios cu ea şi nu a cumpărat nimic? Apoi m-am simţit ruşinat. Tată, de ce nu mă încred în Tine? Poate că Tu ai pregătit ceva special.

  Stând în faţa magazinului, din cel de alături a ieşit o doamnă:

  – Aţi vrea să vedeţi aceste cărţi? am întrebat-o eu.

  – Nu, mulţumesc, mi-a răspuns ea. Nu am timp, spunându-mi despre o croitorie unde erau nişte fete cărora le plăcea să citească.

  Am mers acolo şi am întrebat:

  – Aţi vrea să vedeţi nişte cărţi?

  Au fost nerăbdătoare să le vadă şi au cumpărat şase cărţi. Apoi am înţeles. Dacă nu aş fi stat atât de mult în primul magazin, nu aş fi întâlnit-o pe a doua doamnă, care mi-a sugerat să merg la acea croitorie.

  În acea zi, o doamnă care vindea banane mi-a povestit despre viaţa ei dificilă, reuşind cu greu să îşi plătească facturile. Mi-a spus că citea regulat din Biblie, lucru care îi aducea pacea în inimă. „Obişnuiam să merg la biserică, dar acum nu mai merg. Cred că Dumnezeu te-a trimis la mine.” Nu am putut să plec până nu i-am dat Calea către Hristos. Mi-a mulţumit şi mi-a promis că o va citi.

  O altă femeie s-a uitat şi a ales câteva cărţi de sănătate. Mă îndoiam că va putea să le cumpere pe toate dar, spre surprinderea mea, a avut bani suficienţi şi chiar m-a întrebat ce altceva ar mai putea să cumpere cu banii rămaşi. Suma care îi rămăsese îi ajungea exact pentru Calea către Hristos. „Ce coincidenţă”, a spus ea.

  Nu, mă gândeam eu. Este voia lui Dumnezeu! l-am mulţumit lui Dumnezeu pentru că a intervenit şi mi-a îndrumat activităţile, lucru care mi-a oferit oportunităţi de a lua parte la minunile Sale.

  Arthur Shultz, Kyrgyzstan

  Kelch Kalie
  Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Despre numai zece oameni

  La o relație de adevărată prietenie cu Dumnezeu nu se ajunge din întâmplare, sau ferindu-ne cu groază de mânia Lui, ori făcând din obligație lucruri. Prietenia este un exercițiu al cunoașterii; este nevoie să citim despre El, să-L căutăm în natură și să simțim în rugăciune apropierea Lui.

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rugăciunea pentru duşmani

  Dacă ai şi tu pe cineva care ţi-a greşit, îţi propunem astăzi să te rogi pentru acea persoană. Imaginează-ţi că este foarte serios mustrată de conştiinţă, dar îi lipseşte curajul să-ţi ceară iertare. Roagă-te, iubeşte şi binecuvântează! Nu pierde ocazia de a-i face bine!

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Az igazak elváltozása

  „Mert maga az Úr riadóval, arkangyal szózatával és isteni harsonával leszáll az égből: és feltámadnak...