Cartea încă mai vorbeşte

  Şi prin ea [credinţă] vorbeşte ei [Abel] încă, măcar că este mort. (Evrei 11:4)

  Într-o zi, m-a abordat un evanghelist cu literatură, în timp ce vindeam porumb la piaţa din Chingale. El mi-a vândut cartea The Bible Made Plain („Biblia într-un limbaj simplu”). La început, nu am fost interesat să citesc cartea, aşa că am început să îi folosesc paginile pentru a fuma tutun. Până să-mi dau seama, consumasem mai mult de jumătate de carte.

  Trei ani mai târziu, am început să citesc din carte – partea care a mai rămas – şi am fost convins de adevărurile Bibliei, în special de Sabatul zilei a şaptea. Eu mă născusem într-o familie de musulmani, aşa că aceasta era prima mea întâlnire cu creştinismul. După ce am fost convins de Sabat, am hotărât să merg la biserică.

  Într-o după-amiază de Sabat, am plecat de acasă şi am ajuns la Biserica lui Hristos. Aceea credeam eu că e biserica despre care citisem în carte. După ce am aşteptat o vreme, mi-am dat seama că nu aceasta era biserica pe care o căutam, pentru că nu era nimeni acolo în Sabat. O femeie care trecea pe acolo mi-a spus că oamenii se adună duminica la acea biserică, nu sâmbăta. În acel moment, mi-am pierdut interesul şi am plecat acasă.

  Doi ani mai târziu, am văzut un bătrânel care avea o Biblie la el, o carte de imnuri şi alte câteva cărţi. Era sâmbătă dimineaţa. Când l-am întrebat dacă ştia de o carte numită The Bible Made Plain, şi cine a publicat acea carte, bărbatul mi-a spus că era Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea şi mi-a spus unde să o găsesc.

  În primul Sabat în care am mers la biserică, am fost întâmpinat de un bărbat amabil, care m-a făcut să mă simt ca acasă. În cele din urmă, am primit botezul în Biserica Adventistă şi de atunci sunt membru credincios al acelei biserici.

  Doar mai târziu am aflat că bărbatul care m-a întâmpinat în primul Sabat era cel care îmi vânduse The Bible Made Plain, în urmă cu mulţi ani. Din nefericire, eu nu l-am recunoscut şi nici el nu m-a recunoscut. Mai trist este că mi-am dat seama de acest lucru doar după ce pastorul Moyo, colportorul care mi-a salvat viaţa, a murit. Deşi nu mai este printre noi, cartea pe care mi-a vândut-o încă vorbeşte inimii mele. Ce surpriză minunată va fi la a doua venire a lui Hristos când el va vedea roadele muncii lui!

  Brown Chitalo, Malawi

  Kelch Kalie
  Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Despre numai zece oameni

  La o relație de adevărată prietenie cu Dumnezeu nu se ajunge din întâmplare, sau ferindu-ne cu groază de mânia Lui, ori făcând din obligație lucruri. Prietenia este un exercițiu al cunoașterii; este nevoie să citim despre El, să-L căutăm în natură și să simțim în rugăciune apropierea Lui.

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rugăciunea pentru duşmani

  Dacă ai şi tu pe cineva care ţi-a greşit, îţi propunem astăzi să te rogi pentru acea persoană. Imaginează-ţi că este foarte serios mustrată de conştiinţă, dar îi lipseşte curajul să-ţi ceară iertare. Roagă-te, iubeşte şi binecuvântează! Nu pierde ocazia de a-i face bine!

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Az igazak elváltozása

  „Mert maga az Úr riadóval, arkangyal szózatával és isteni harsonával leszáll az égből: és feltámadnak...