De la manichiuristă la evanghelistă cu literatură

  El le-a zis: „Veniţi după Mine şi vă voi face pescari de oameni.” Îndată, ei au lăsat mrejele şi au mers după El. (Matei 4:19,20)

  În vara anului 2007 (în timpul programului de vară pentru tineri), un evanghelist cu literatură a venit la salonul meu de manichiură din oraşul Jicin, Cehia. La început, am vrut să îi spun să plece, dar m-am răzgândit. Mi-am dat seama că el era cumva diferit de ceilalţi distributori. Cred că am simţit „prezenţa lui Dumnezeu” în viaţa acestui evanghelist cu literatură dedicat. Am vorbit şi apoi am cumpărat Calea către Hristos.

  Când a aflat că eram interesată de alimente sănătoase, mi-a dat o broşură despre programul NEW START, organizat în Praga de Country Life. Intrigată, am hotărât să particip la acest program împreună cu soţul meu. După doar o săptămână, am putut vedea unele rezultate pozitive. Amândoi slăbiserăm şi acum simţeam pace în mintea noastră.

  Am descoperit atunci că Asociaţia Country Life are o şcoală misionară medicală în apropiere de Praga, unde se organizează cursuri despre stilul de viaţă. Am fost şi eu acceptată. Acela a fost unul dintre cei mai frumoşi ani din viaţa mea! Învăţând tot mai multe despre sănătatea fizică, mintală şi spirituală, am început să mă apropii mai mult de Dumnezeu şi de adevărurile Sale. Atunci mi-am dat seama că viaţa mea de dinainte nu mergea într-o direcţie bună.

  În acea perioadă, m-am îndrăgostit de Isus şi am luat hotărârea de a-L urma. M-am înscris pentru încă un an la şcoala misionară medicală şi am fost acceptată. Îl laud pe Domnul pentru că a trimis oameni care, prin călăuzirea Sa, ne-au îndrumat pe noi. Apoi, pe 19 februarie 2010, am primit botezul. Viaţa mea a căpătat o nouă semnificaţie şi un nou scop, iar astăzi înţeleg de ce sunt aici.

  În mai 2010, un colportor de la biserică m-a invitat să merg cu el să vizităm oameni şi să le oferim cărţi. În luna octombrie a aceluiaşi an, am început să lucrez cu jumătate de normă şi, de la 1 ianuarie 2011, m-am implicat cu normă întreagă. Rugăciunea mea este ca El să îmi dea „prezenţa Sa” şi să mă folosească pentru a le vorbi oamenilor în aşa fel încât ei să afle adevărul preţios despre Mântuitorul.

  Dana Kozakova, Republica Cehă

  De la manichiuristă la evanghelistă cu literatură - 2016. În vara anului 2007, un evanghelist cu literatură a venit la salonul meu de manichiură din oraşul Jicin, Cehia. La început, am vrut să îi spun să plece, dar m-am răzgândit. Mi-am dat seama că el era cumva diferit de ceilalţi distributori. Cred că am simţit „prezenţa lui Dumnezeu” în viaţa acestui evanghelist cu literatură dedicat. Am vorbit şi apoi am cumpărat Calea către Hristos.
  Kelch Kalie
  Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...