De la manichiuristă la evanghelistă cu literatură

El le-a zis: „Veniţi după Mine şi vă voi face pescari de oameni.” Îndată, ei au lăsat mrejele şi au mers după El. (Matei 4:19,20)

În vara anului 2007 (în timpul programului de vară pentru tineri), un evanghelist cu literatură a venit la salonul meu de manichiură din oraşul Jicin, Cehia. La început, am vrut să îi spun să plece, dar m-am răzgândit. Mi-am dat seama că el era cumva diferit de ceilalţi distributori. Cred că am simţit „prezenţa lui Dumnezeu” în viaţa acestui evanghelist cu literatură dedicat. Am vorbit şi apoi am cumpărat Calea către Hristos.

Când a aflat că eram interesată de alimente sănătoase, mi-a dat o broşură despre programul NEW START, organizat în Praga de Country Life. Intrigată, am hotărât să particip la acest program împreună cu soţul meu. După doar o săptămână, am putut vedea unele rezultate pozitive. Amândoi slăbiserăm şi acum simţeam pace în mintea noastră.

De același autor

Am descoperit atunci că Asociaţia Country Life are o şcoală misionară medicală în apropiere de Praga, unde se organizează cursuri despre stilul de viaţă. Am fost şi eu acceptată. Acela a fost unul dintre cei mai frumoşi ani din viaţa mea! Învăţând tot mai multe despre sănătatea fizică, mintală şi spirituală, am început să mă apropii mai mult de Dumnezeu şi de adevărurile Sale. Atunci mi-am dat seama că viaţa mea de dinainte nu mergea într-o direcţie bună.

În acea perioadă, m-am îndrăgostit de Isus şi am luat hotărârea de a-L urma. M-am înscris pentru încă un an la şcoala misionară medicală şi am fost acceptată. Îl laud pe Domnul pentru că a trimis oameni care, prin călăuzirea Sa, ne-au îndrumat pe noi. Apoi, pe 19 februarie 2010, am primit botezul. Viaţa mea a căpătat o nouă semnificaţie şi un nou scop, iar astăzi înţeleg de ce sunt aici.

În mai 2010, un colportor de la biserică m-a invitat să merg cu el să vizităm oameni şi să le oferim cărţi. În luna octombrie a aceluiaşi an, am început să lucrez cu jumătate de normă şi, de la 1 ianuarie 2011, m-am implicat cu normă întreagă. Rugăciunea mea este ca El să îmi dea „prezenţa Sa” şi să mă folosească pentru a le vorbi oamenilor în aşa fel încât ei să afle adevărul preţios despre Mântuitorul.

Dana Kozakova, Republica Cehă

Comentariile sunt închise

De la manichiuristă la evanghelistă cu literatură 1 pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.