Călăuzit de un vis

  După aceea, voi turna Duhul Meu peste orice făptură; fiii şi fiicele voastre vor proroci, bătrânii voştri vor visa visuri şi tinerii voştri vor avea vedenii. (Ioel 2:28)

  Una din multele experienţe preţioase pe care le-am avut s-a întâmplat în timp ce eram directorul de Publicaţii pentru partea de vest a Boliviei. Era în timpul unei campanii speciale, cu mulţi evanghelişti cu literatură, dar şi cu alţii care se întorceau, în speranţa de a obţine o bursă la o universitate adventistă.

  David Choque şi Justiniano Condori erau doi dintre acei evanghelişti cu literatură. Erau plini de entuziasm şi au pornit în colportaj în regiunile tropice din Cochabamba. Chiar dacă înainte se rugaseră foarte mult, nu au avut rezultatele pe care le aşteptau. Aşa că au îngenuncheat şi au căutat ajutorul lui Dumnezeu pentru a-şi atinge ţinta pusă.

  Într-o noapte, unul dintre ei a avut un vis, în care a văzut un oraş alb, înconjurat de dealuri. La intrarea în oraş, erau foarte mulţi copaci şi multe stânci roşii. Un glas i-a spus să intre în oraş. După ce s-a trezit şi după ce i-a relatat visul prietenului său, ei au fost siguri că vor primi bursele de acolo. Mi-au descris oraşul şi m-au rugat să îi ajut să ajungă acolo.

  Oraşul părea să fie Sucre, după descriere, aşa că am urcat în autobuz pentru a merge acolo. Apropiindu-ne de Sucre, tânărul care avusese acel vis a zis cu voce tare: „Acesta este! Acesta este!” A văzut aceeaşi copaci, aceleaşi dealuri şi stânci şi aceleaşi case ca în vis. Am mers la una dintre cele mai mari fabrici de ciment. Când i-am cerut managerului acordul ca cei doi colportori să meargă şi să le prezinte cărţi angajaţilor lui, ne-a primit şi ne-a dat voie să mergem. După ce am prezentat cărţile managerului, muncitorii de acolo formaseră deja rând pentru a cumpărat materialele, fără să mai audă prezentarea. Managerul le spusese deja despre cărţi. A fost uimitor să văd atât de mulţi angajaţi cumpărând cărţi. În doar două zile, cei doi au strâns suma necesară pentru taxele şcolare. Când i-am dat lista angajaţilor care cumpăraseră cărţi, managerul a plătit pentru ei cu un singur cec – o sumă pe care cei doi tineri nu o mai văzuseră înainte.

  Dumnezeu are căile şi metodele Lui de a lucra în favoarea celor care se pun în mâna Lui.

  Sandalio Quispe, Bolivia

  Călăuzit de un vis - 2016. Una din multele experienţe preţioase pe care le-am avut s-a întâmplat în timp ce eram directorul de Publicaţii pentru partea de vest a Boliviei. Era în timpul unei campanii speciale, cu mulţi evanghelişti cu literatură, dar şi cu alţii care se întorceau, în speranţa de a obţine o bursă la o universitate adventistă.
  Kelch Kalie
  Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...