Totul pentru jumătate de kilogram de orez (1)

  Am luat cărticica din mâna îngerului şi am mâncat-o: în gura mea a fost dulce ca mierea, dar, după ce am mâncat-o, mi s-a umplut pântecele de amărăciune. (Apocalipsa 10:10)

  Administram un magazin din piaţa Sincelejo când, într-o zi, un tânăr a intrat în magazin cu o carte şi a întrebat dacă puteam să îi dau jumătate de kilogram de orez în schimbul cărţii. Nefiind interesat de carte, i-am dat orez şi am pus cartea pe un raft. Din cauza stilului meu de viaţă dezordonat şi din cauza datoriilor pe care le aveam, am dat faliment dar, într-o zi am observat acea carte pe raft şi am început să o citesc. Cu cât citeam mai mult, cu atât îmi plăcea mai tare. Am simţit nevoia de a-L căuta pe Domnul. I-am făcut o vizită unui prieten şi i-am spus despre carte. El a spus: „O, şi eu am citit acea carte. E foarte bună. Continuă să o citeşti.”

  A doua zi, i-am spus că vreau să devin creştin. Şi el dorea acest lucru, aşa că am început să Îl căutăm pe Dumnezeu în mai multe biserici, dar mesajul lor contrazicea ce citisem în carte. I-am întrebat pe pastori, dar ei nu puteau să îmi explice de ce se închinau duminica, şi nu sâmbăta.

  Într-o zi, am mers din nou la prietenul meu şi i-am spus:

  – Eu tot vreau să devin creştin.

  – Duminica următoare, seara, te voi duce la o biserică. Ne întâlnim la Centrul San Carlos, la ora 6:30, a spus el.

  Duminică, am ieşit cu prietenii mei şi am băut câteva beri, iar când mi-am amintit de întâlnire, eram deja beat. M-am grăbit spre acasă, am făcut un duş şi am plecat la întâlnire. Încercam să păstrez distanţa, în speranţa că prietenul meu nu îşi va da seama că eram puţin ameţit. Am mers la cineva acasă, unde erau cinci persoane în vârstă şi un predicator care le vorbea. Am luat loc şi, pentru că eram băut, m-am sprijinit de perete.

  Pastorul a ţinut un mesaj scurt şi apoi a făcut un apel: „Este cineva care ar vrea să îşi predea inima Domnului?” M-am ridicat. Pastorul a îngenuncheat pentru rugăciune şi la fel am făcut şi eu. Fiind ameţit de băutură, m-am aplecat înainte şi mi-am sprijinit capul de podea, ca nu cumva să cad. Când ne-am ridicat, el m-a îmbrăţişat şi mi-a urat bun venit în grup. Dar prietenul meu nu m-a îmbrăţişat.

  Francisco Morales, Columbia

  Totul pentru jumătate de kilogram de orez (1) - 2016. Administram un magazin din piaţa Sincelejo când, într-o zi, un tânăr a intrat în magazin cu o carte şi a întrebat dacă puteam să îi dau jumătate de kilogram de orez în schimbul cărţii. Nefiind interesat de carte, i-am dat orez şi am pus cartea pe un raft.
  Kelch Kalie
  Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...