Totul pentru jumătate de kilogram de orez (1)

  Am luat cărticica din mâna îngerului şi am mâncat-o: în gura mea a fost dulce ca mierea, dar, după ce am mâncat-o, mi s-a umplut pântecele de amărăciune. (Apocalipsa 10:10)

  Administram un magazin din piaţa Sincelejo când, într-o zi, un tânăr a intrat în magazin cu o carte şi a întrebat dacă puteam să îi dau jumătate de kilogram de orez în schimbul cărţii. Nefiind interesat de carte, i-am dat orez şi am pus cartea pe un raft. Din cauza stilului meu de viaţă dezordonat şi din cauza datoriilor pe care le aveam, am dat faliment dar, într-o zi am observat acea carte pe raft şi am început să o citesc. Cu cât citeam mai mult, cu atât îmi plăcea mai tare. Am simţit nevoia de a-L căuta pe Domnul. I-am făcut o vizită unui prieten şi i-am spus despre carte. El a spus: „O, şi eu am citit acea carte. E foarte bună. Continuă să o citeşti.”

  A doua zi, i-am spus că vreau să devin creştin. Şi el dorea acest lucru, aşa că am început să Îl căutăm pe Dumnezeu în mai multe biserici, dar mesajul lor contrazicea ce citisem în carte. I-am întrebat pe pastori, dar ei nu puteau să îmi explice de ce se închinau duminica, şi nu sâmbăta.

  Într-o zi, am mers din nou la prietenul meu şi i-am spus:

  – Eu tot vreau să devin creştin.

  – Duminica următoare, seara, te voi duce la o biserică. Ne întâlnim la Centrul San Carlos, la ora 6:30, a spus el.

  Duminică, am ieşit cu prietenii mei şi am băut câteva beri, iar când mi-am amintit de întâlnire, eram deja beat. M-am grăbit spre acasă, am făcut un duş şi am plecat la întâlnire. Încercam să păstrez distanţa, în speranţa că prietenul meu nu îşi va da seama că eram puţin ameţit. Am mers la cineva acasă, unde erau cinci persoane în vârstă şi un predicator care le vorbea. Am luat loc şi, pentru că eram băut, m-am sprijinit de perete.

  Pastorul a ţinut un mesaj scurt şi apoi a făcut un apel: „Este cineva care ar vrea să îşi predea inima Domnului?” M-am ridicat. Pastorul a îngenuncheat pentru rugăciune şi la fel am făcut şi eu. Fiind ameţit de băutură, m-am aplecat înainte şi mi-am sprijinit capul de podea, ca nu cumva să cad. Când ne-am ridicat, el m-a îmbrăţişat şi mi-a urat bun venit în grup. Dar prietenul meu nu m-a îmbrăţişat.

  Francisco Morales, Columbia

  Totul pentru jumătate de kilogram de orez (1) - 2016. Administram un magazin din piaţa Sincelejo când, într-o zi, un tânăr a intrat în magazin cu o carte şi a întrebat dacă puteam să îi dau jumătate de kilogram de orez în schimbul cărţii. Nefiind interesat de carte, i-am dat orez şi am pus cartea pe un raft.
  Kelch Kalie
  Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  A szemek kívánsága

  „Én pedig azt mondom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kívánságnak okáért, immár paráználkodott azzal...