Un viitor strălucit

Cheamă-Mă, şi-ţi voi răspunde şi Îţi voi vesti lucruri mari, lucruri ascunse, pe care nu le cunoşti. (Ieremia 33:3)

Pablo Juarez vindea haine de import din Argentina în Bolivia. Nu avea un stil de viaţă foarte sănătos, obişnuia să consume alcool şi să petreacă alături de prietenii lui. Într-o zi, fiind în drum spre o petrecere, el şi prietenii lui au făcut o oprire neplanifîcată, unde au consumat foarte mult alcool. Un străin s-a alăturat grupului şi a început să îl necăjească şi să îl atace verbal pe Pablo. Aşa cum se întâmplă adesea când oamenii sunt beţi, au început să se bată. Din nefericire, Pablo l-a lovit atât de tare pe acel bărbat, încât el a murit, lucru care i-a adus o condamnare de 24 de ani de închisoare.

În acel moment, totul s-a schimbat pentru Pablo şi pentru familia lui. Din om de afaceri s-a transformat în criminal. Ce viitor mai avea? În închisoare, a participat la serviciile de închinare ale unei biserici penticostale şi L-a descoperit pe Dumnezeu. Acolo l-a întâlnit şi pe Daniel, un coleg de celulă, care era adventist de ziua a şaptea. Daniel i-a vorbit lui Pablo despre adevărata zi de odihnă a lui Dumnezeu. După doar patru ani de închisoare, sentinţa lui Pablo a fost redusă şi a fost eliberat. A căutat o Biserică Adventistă şi, trei ani mai târziu, a fost botezat. Dar Pablo avea nevoie de un loc de muncă pentru a-şi întreţine familia – soţia şi cei doi copii. Nu a putut găsi o slujbă din cauza prejudecăţii faţă de foştii condamnaţi, iar el nu ştia ce plan avea Dumnezeu cu el.

De același autor

Într-o seară, s-a hotărât chiar să renunţe la credinţa lui, dar tot atunci l-a întâlnit pe Domingo Alvarez, care i-a dat cartea Calea către Hristos şi i-a propus să facă colportaj. Pentru că una din opţiunile pentru un loc de muncă nu l-a dus nicăieri, Pablo a simţit că Dumnezeu trebuie să fie cel care îl cheamă să fie evanghelist cu literatură.

În 2007, Pablo a început să lucreze ca evanghelist cu literatură în provincia Tucuman, Argentina. A avut un început mai greu şi nu a vândut nimic în prima săptămână. Când era pe punctul de a renunţa, a vândut prima carte. Astăzi, Pablo lucrează ca evanghelist cu literatură şi se pregăteşte să primească acreditarea. L-a găsit pe Dumnezeu în închisoare şi acum viitorul lui este mai luminos.

Federico Silva, Argentina

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

Un viitor strălucit - 2016. Pablo Juarez vindea haine de import din Argentina în Bolivia. Nu avea un stil de viaţă foarte sănătos, obişnuia să consume alcool şi să petreacă alături de prietenii lui. Într-o zi, fiind în drum spre o petrecere, el şi prietenii lui au făcut o oprire neplanifîcată, unde au consumat foarte mult alcool. pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.