Acum văd!

  Când este ziuă, trebuie să lucrez lucrările Celui ce M-a trimis; vine noaptea, când nimeni numai poate să lucreze. (Ioan 9:4)

  M-am născut în partea de nord-est a Tanzaniei, în anul 1970. Deşi m-am născut cu un defect la ochi, am putut să merg la şcoală. Am terminat şcoala în anul 1984, fiind parţial orb. Astăzi sunt orb de tot, dar, din fericire, am învăţat să folosesc limbajul Braille şi pot comunica foarte bine cu ajutorul lui. În ciuda provocărilor, Îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru că m-a ajutat să am succes în munca mea. Înainte de a fi colportor, am fost un fermier de succes şi puteam să îndeplinesc singur multe din îndatoriri. Şi în colportaj mă descurc singur, în mare parte. Doar atunci când trebuie să călătoresc departe de casă trebuie să lucrez cu un coleg.

  Am luat hotărârea de a deveni colportor în urma unor întâlniri care m-au reînviorat şi energizat. Am simţit o dorinţă arzătoare de a-l sluji Domnului, dar mă autocompătimeam şi îmi spuneam că eu nu voi putea sluji astfel. În acea perioadă Dumnezeu m-a condus să aud experienţa unui olog, care îi invita pe oameni la el acasă şi le citea din Cuvântul lui Dumnezeu. Astfel, el i-a condus pe mulţi la Hristos. Atunci mi-am spus în sinea mea: De ce nu şi eu? Dacă Dumnezeu Se poate folosi de un olog, atunci El cu siguranţă că se poate folosi şi de un orb.

  Am lăsat la o parte îngrijorările mele legate de faptul că eram orb şi am spus: „Doamne, eu vin la Tine. Te rog, foloseşte-mă aşa cum sunt.” Am fost acceptat în programul de colportaj şi nu am regretat nicio clipă că am ales să Îi slujesc Domnului. Acum pot să vând majoritatea cărţilor pe care le avem fără niciun ajutor. Prin harul lui Dumnezeu, am învăţat să fac tranzacţii, să primesc bani şi să dau restul înapoi fără nicio problemă.

  Dumnezeu a fost întotdeauna credincios, aşa că îmi place să îi încurajez pe evangheliştii cu literatură, amintindu-le că noi trebuie să facem lucrarea Sa „cât încă este ziuă”, pentru că „vine noaptea, când nimeni nu mai poate să lucreze”. Iubesc cântecul „Atâta har!” Eu am fost orb, dar pot vedea. Prin colportaj, Dumnezeu mi-a dat o altă vedere. Acum pot vedea clar starea nenorocită a familiei umane în această lume de păcat şi văd licăririle dimineţii de aur, când Isus Se va întoarce să ne ia. Să fim credincioşi!

  Martin Quamsinda, Tanzania

  Kelch Kalie
  Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Asemănări

  Oamenii nu te pot critica pentru că ești iubitor, bucuros, împăciuitor, răbdător, bun, gata să ajuți, credincios, blând și temperat. Și dacă o fac, nu reușesc decât să arate cât sunt de decăzuți.

  O femeie distinsă

  Ca femei creștine, noi suntem binecuvântate și cinstite de Creatorul, Domnul și Mântuitorul nostru, Isus Hristos. În Proverbele, capitolul 31, Dumnezeu ne prezintă criteriile Sale, care arată cum prețuiește El contribuția pe care o aducem în familie, biserică și comunitate.

  Acela care este puternic pentru a salva

  Abateți-vă privirea de la puterea celui rău, spre Acela care este puternic pentru a salva până la capăt. De ce credința voastră nu face brazde prin umbră până în locul unde Se află Hristos? El a luat robia roabă și le-a dat daruri oamenilor. El vă va învăța că Satana pretinde fiecare suflet care nu se unește cu Hristos. GÂNDESC MAI DEPARTE Ce anume din viața mea mă împiedică să privesc la Isus într-un mod susținut, consecvent? Ce folosește Diavolul pentru a-mi distrage atenția de la Dumnezeu?

  A kegyelmes meghívás

  „Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és megterheltettetek, és én megnyugosztlak titeket.” (Mt 11:28)Jézus megvilágította a...

  Ai grijă! E o capcană!

  Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereții tale, până nu vin zilele cele...