Acum văd!

  Când este ziuă, trebuie să lucrez lucrările Celui ce M-a trimis; vine noaptea, când nimeni numai poate să lucreze. (Ioan 9:4)

  M-am născut în partea de nord-est a Tanzaniei, în anul 1970. Deşi m-am născut cu un defect la ochi, am putut să merg la şcoală. Am terminat şcoala în anul 1984, fiind parţial orb. Astăzi sunt orb de tot, dar, din fericire, am învăţat să folosesc limbajul Braille şi pot comunica foarte bine cu ajutorul lui. În ciuda provocărilor, Îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru că m-a ajutat să am succes în munca mea. Înainte de a fi colportor, am fost un fermier de succes şi puteam să îndeplinesc singur multe din îndatoriri. Şi în colportaj mă descurc singur, în mare parte. Doar atunci când trebuie să călătoresc departe de casă trebuie să lucrez cu un coleg.

  Am luat hotărârea de a deveni colportor în urma unor întâlniri care m-au reînviorat şi energizat. Am simţit o dorinţă arzătoare de a-l sluji Domnului, dar mă autocompătimeam şi îmi spuneam că eu nu voi putea sluji astfel. În acea perioadă Dumnezeu m-a condus să aud experienţa unui olog, care îi invita pe oameni la el acasă şi le citea din Cuvântul lui Dumnezeu. Astfel, el i-a condus pe mulţi la Hristos. Atunci mi-am spus în sinea mea: De ce nu şi eu? Dacă Dumnezeu Se poate folosi de un olog, atunci El cu siguranţă că se poate folosi şi de un orb.

  Am lăsat la o parte îngrijorările mele legate de faptul că eram orb şi am spus: „Doamne, eu vin la Tine. Te rog, foloseşte-mă aşa cum sunt.” Am fost acceptat în programul de colportaj şi nu am regretat nicio clipă că am ales să Îi slujesc Domnului. Acum pot să vând majoritatea cărţilor pe care le avem fără niciun ajutor. Prin harul lui Dumnezeu, am învăţat să fac tranzacţii, să primesc bani şi să dau restul înapoi fără nicio problemă.

  Dumnezeu a fost întotdeauna credincios, aşa că îmi place să îi încurajez pe evangheliştii cu literatură, amintindu-le că noi trebuie să facem lucrarea Sa „cât încă este ziuă”, pentru că „vine noaptea, când nimeni nu mai poate să lucreze”. Iubesc cântecul „Atâta har!” Eu am fost orb, dar pot vedea. Prin colportaj, Dumnezeu mi-a dat o altă vedere. Acum pot vedea clar starea nenorocită a familiei umane în această lume de păcat şi văd licăririle dimineţii de aur, când Isus Se va întoarce să ne ia. Să fim credincioşi!

  Martin Quamsinda, Tanzania

  Kelch Kalie
  Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  10 Perfect, dar invizibil

  De multe ori suntem atrași sau impresionați de renumele cuiva. Faima este rezultatul colportării unor știri adevărate sau exagerate. O campanie isteață poate aduce faimă și unei nonvalori. Adevăratul succes este însă rezultatul lucrului constant, al perseverenței și al modestiei. Un om de succes va fi întotdeauna decent în a se lăuda cu performanțele lui și va considera permanent că mai are de crescut.

  Totul nou

  Mi-l pot imagina pe Isus oprindu-Se să admire frumusețea pe care o creează în viața ta și a mea. Să avem răbdare, pentru că Isus făgăduiește că „acela care a început în voi această bună lucrare o va isprăvi până în ziua lui Isus Hristos”.

  Acoperirea prejudiciului

  Cererea victimei pentru a putea ierta cuprinde recunoaşterea prejudiciului adus, pocăinţa, compasiunea pentru victimă şi o dovadă de empatie, precum şi o oarecare reparaţie. Aceasta este singura cale de eliminare a stresului emoţional.

  Casa Tatălui este casa Mea

  Doamne, învață-ne să prețuim întâlnirea cu Tine din fiecare Sabat și să venim cu bucurie la casa Ta! Provocare: Hotărăște-te ca în Sabatul viitor să participi la toate serviciile divine din biserica ta! Ajută-i și pe membrii familiei tale să meargă împreună cu tine!

  Az igazak feltámadása

  „Megelevenednek halottaid, és holttesteim fölkelnek: serkenjetek föl és énekeljetek, akik a porban lakoztok, mert harmatod...