În colportaj la guvernator

  Întăriţi-vă şi îmbărbătaţi-vă… El nu te va părăsi şi nu te va lăsa. (Deuteronomul 31:6)

  Trecuseră deja două luni din campania de vară din 1996, dar vânzările mele erau foarte slabe. În grupul nostru erau 15 colportori şi eram cazaţi la o şcoală a bisericii, în oraşul Encarnacion. În fiecare zi, liderul asociat ne evalua munca. Prietenii mei aveau rapoarte foarte bune, unii reuşiseră chiar să strângă banii pentru taxele şcolare. Eu, în schimb, nu îmi atinsesem ţinta şi eram ultimul pe lista cu vânzări. Încercam să îmi dau seama ce nu făceam bine, dar nu am reuşit să găsesc un răspuns. Eram îngrijorat.

  Am hotărât să mă rog în fiecare seară, până la miezul nopţii, în timp ce prietenii mei dormeau. Am făcut acest lucru o săptămână. Într-o seară, am stat treaz până la 5 dimineaţa şi am simţit o schimbare în mine. Simţeam o dorinţă puternică de a merge să lucrez şi am plecat mai devreme în colportaj. Am trecut şi pe lângă biroul guvernatorului şi mi s-a părut că paznicii îmi făceau semn să intru. M-au lăsat să intru fără să îmi pună vreo întrebare. Fiind îngrijorat pentru că nu ştiam cum să prezint cărţile în faţa celei mai mari autorităţi din stat, m-am rugat ca Dumnezeu să mă ajute. Imediat secretara m-a condus în biroul guvernatorului. M-am prezentat şi i-am explicat lucrarea pe care o făceam. El mi-a pus câteva întrebări şi după aceea i-am arătat cele 12 cărţi pe care le aveam în geantă. M-a întrebat cât costă toate cărţile. I-am spus că 500 de dolari, estimativ, pentru că nu am reuşit să adun preţul tuturor cărţilor atât de repede.

  Trebuia să plece la un interviu şi de aceea a scris rapid pe un cec suma pe care o menţionasem. Apoi m-a întrebat despre colegii mei şi despre îngrijirea noastră medicală. Când i-am spus că nu aveam asigurare medicală, el mi-a dat o scrisoare de recomandare pentru un spital care ne va ajuta fără să ne taxeze. A fost de acord să mă rog pentru el.

  Când ne rugăm din toată inima, fără să ne pese de loc sau de timp, Dumnezeu ne binecuvântează din plin. Nu ar trebui să ne fie frică de nimic, căci Dumnezeu este cu noi.

  Gualberto Mamani, Bolivia

  Kelch Kalie
  Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Despre numai zece oameni

  La o relație de adevărată prietenie cu Dumnezeu nu se ajunge din întâmplare, sau ferindu-ne cu groază de mânia Lui, ori făcând din obligație lucruri. Prietenia este un exercițiu al cunoașterii; este nevoie să citim despre El, să-L căutăm în natură și să simțim în rugăciune apropierea Lui.

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rugăciunea pentru duşmani

  Dacă ai şi tu pe cineva care ţi-a greşit, îţi propunem astăzi să te rogi pentru acea persoană. Imaginează-ţi că este foarte serios mustrată de conştiinţă, dar îi lipseşte curajul să-ţi ceară iertare. Roagă-te, iubeşte şi binecuvântează! Nu pierde ocazia de a-i face bine!

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Az igazak elváltozása

  „Mert maga az Úr riadóval, arkangyal szózatával és isteni harsonával leszáll az égből: és feltámadnak...