În colportaj la guvernator

  Întăriţi-vă şi îmbărbătaţi-vă… El nu te va părăsi şi nu te va lăsa. (Deuteronomul 31:6)

  Trecuseră deja două luni din campania de vară din 1996, dar vânzările mele erau foarte slabe. În grupul nostru erau 15 colportori şi eram cazaţi la o şcoală a bisericii, în oraşul Encarnacion. În fiecare zi, liderul asociat ne evalua munca. Prietenii mei aveau rapoarte foarte bune, unii reuşiseră chiar să strângă banii pentru taxele şcolare. Eu, în schimb, nu îmi atinsesem ţinta şi eram ultimul pe lista cu vânzări. Încercam să îmi dau seama ce nu făceam bine, dar nu am reuşit să găsesc un răspuns. Eram îngrijorat.

  Am hotărât să mă rog în fiecare seară, până la miezul nopţii, în timp ce prietenii mei dormeau. Am făcut acest lucru o săptămână. Într-o seară, am stat treaz până la 5 dimineaţa şi am simţit o schimbare în mine. Simţeam o dorinţă puternică de a merge să lucrez şi am plecat mai devreme în colportaj. Am trecut şi pe lângă biroul guvernatorului şi mi s-a părut că paznicii îmi făceau semn să intru. M-au lăsat să intru fără să îmi pună vreo întrebare. Fiind îngrijorat pentru că nu ştiam cum să prezint cărţile în faţa celei mai mari autorităţi din stat, m-am rugat ca Dumnezeu să mă ajute. Imediat secretara m-a condus în biroul guvernatorului. M-am prezentat şi i-am explicat lucrarea pe care o făceam. El mi-a pus câteva întrebări şi după aceea i-am arătat cele 12 cărţi pe care le aveam în geantă. M-a întrebat cât costă toate cărţile. I-am spus că 500 de dolari, estimativ, pentru că nu am reuşit să adun preţul tuturor cărţilor atât de repede.

  Trebuia să plece la un interviu şi de aceea a scris rapid pe un cec suma pe care o menţionasem. Apoi m-a întrebat despre colegii mei şi despre îngrijirea noastră medicală. Când i-am spus că nu aveam asigurare medicală, el mi-a dat o scrisoare de recomandare pentru un spital care ne va ajuta fără să ne taxeze. A fost de acord să mă rog pentru el.

  Când ne rugăm din toată inima, fără să ne pese de loc sau de timp, Dumnezeu ne binecuvântează din plin. Nu ar trebui să ne fie frică de nimic, căci Dumnezeu este cu noi.

  Gualberto Mamani, Bolivia

  În colportaj la guvernator - 2016. Prietenii mei aveau rapoarte foarte bune, unii reuşiseră chiar să strângă banii pentru taxele şcolare. Eu, în schimb, nu îmi atinsesem ţinta şi eram ultimul pe lista cu vânzări. Încercam să îmi dau seama ce nu făceam bine, dar nu am reuşit să găsesc un răspuns. Eram îngrijorat.
  Kelch Kalie
  Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Jel a nagyvárosok elhagyására

  „Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, amelyről Dániel próféta szólott, ott áll...