Blocat în ploaie

  Chiar dacă ar fi să umblu prin valea umbrei morţii, nu mă tem de niciun rău, căci Tu eşti cu mine. (Psalmii 23:4)

  M-am rugat să am şi eu ocazia de a face colportaj în Norvegia, pentru că auzisem multe experienţe frumoase şi am văzut lucruri schimbate la oamenii care lucraseră acolo. În cele din urmă, am primit această şansă în 2011. I-am cerut Domnului să îmi dea succes în colportaj, dar nu am fost pregătit pentru unele reacţii ale oamenilor.

  Un colportor mi-a spus că secretul de a face colportaj în Norvegia este să te obişnuieşti cu: „Nu, mulţumesc!” Şi într-adevăr, majoritatea clienţilor reacţionau iniţial cu un „nu, mulţumesc!” Experienţa pe care o voi prezenta nu face excepţie nici ea.

  Într-o zi, am ajuns la o casă şi am bătut la uşă. M-am prezentat femeii care a deschis şi mi-am ţinut prezentarea de un minut. A ascultat şi apoi, cu o privire nu foarte prietenoasă, mi-a spus: „Nu, mulţumesc!” şi a închis uşa.

  Era ora 6 seara şi eu nu vândusem nici măcar o carte. Am plecat de la uşa ei, gata să pornesc mopedul şi să plec. Dintr-odată, a început să plouă. Acum ce să fac? mă gândeam eu. Am împins mopedul pe pavajul din faţa casei în care am fost întâmpinat cu „nu, mulţumesc!” şi am stat acolo sub umbrelă, pentru a mă proteja pe mine şi cărţile de ploaie.

  La scurtă vreme, femeia şi soţul ei au ieşit din casă, au intrat în maşină şi au plecat. A continuat să plouă timp de 45 de minute, iar când s-au întors, m-au găsit tot acolo, stând în faţa casei. Femeia a intrat înăuntru fără să spună vreun cuvânt, dar soţul ei m-a invitat înăuntru, aşa că l-am urmat în casă şi am început să vorbim. M-a întrebat cine eram şi cu ce mă ocupam. Conversaţia a decurs foarte bine. La sfârşit, şi-a dorit să cumpere două cărţi. Atunci mi-am zis: Cu siguranţă că Dumnezeu este în această lucrare. Tot ce am putut face a fost să Îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru ploaie.

  Prea adesea noi vedem doar obstacolele. Nu vândusem nici măcar o carte în acea zi, era târziu, ploaia era un impediment, iar eu nu prea mai aveam răbdare. Situaţia nu părea deloc promiţătoare şi totuşi mi-am încheiat acea seară vânzând cărţi! Fiţi plini de curaj, prietenii mei! Dumnezeu este cu noi.

  Fulgenzio Micheal Mgimwa, Tanzania (lucrează în Norvegia)

  Blocat în ploaie - 2016. Era ora 6 seara şi eu nu vândusem nici măcar o carte. Am plecat de la uşa ei, gata să pornesc mopedul şi să plec. Dintr-odată, a început să plouă. Acum ce să fac? mă gândeam eu. Am împins mopedul pe pavajul din faţa casei în care am fost întâmpinat cu „nu, mulţumesc!” şi am stat acolo sub umbrelă, pentru a mă proteja pe mine şi cărţile de ploaie.
  Kelch Kalie
  Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  Aromoterapia

  Pune în practică astăzi acest principiu de răspândire a parfumului de sfat bun sau pur şi simplu îndreaptă-ţi urechea să asculţi un prieten. Rezultatul ar putea fi mult mai bun decât te aştepţi.

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Ami az életben a legfontosabb

  „Keressétek először Isten országát és az Ő igazságát; és ezek mind megadatnak néktek.” (Mát 6,33)
...