Blocat în ploaie

  Chiar dacă ar fi să umblu prin valea umbrei morţii, nu mă tem de niciun rău, căci Tu eşti cu mine. (Psalmii 23:4)

  M-am rugat să am şi eu ocazia de a face colportaj în Norvegia, pentru că auzisem multe experienţe frumoase şi am văzut lucruri schimbate la oamenii care lucraseră acolo. În cele din urmă, am primit această şansă în 2011. I-am cerut Domnului să îmi dea succes în colportaj, dar nu am fost pregătit pentru unele reacţii ale oamenilor.

  Un colportor mi-a spus că secretul de a face colportaj în Norvegia este să te obişnuieşti cu: „Nu, mulţumesc!” Şi într-adevăr, majoritatea clienţilor reacţionau iniţial cu un „nu, mulţumesc!” Experienţa pe care o voi prezenta nu face excepţie nici ea.

  Într-o zi, am ajuns la o casă şi am bătut la uşă. M-am prezentat femeii care a deschis şi mi-am ţinut prezentarea de un minut. A ascultat şi apoi, cu o privire nu foarte prietenoasă, mi-a spus: „Nu, mulţumesc!” şi a închis uşa.

  Era ora 6 seara şi eu nu vândusem nici măcar o carte. Am plecat de la uşa ei, gata să pornesc mopedul şi să plec. Dintr-odată, a început să plouă. Acum ce să fac? mă gândeam eu. Am împins mopedul pe pavajul din faţa casei în care am fost întâmpinat cu „nu, mulţumesc!” şi am stat acolo sub umbrelă, pentru a mă proteja pe mine şi cărţile de ploaie.

  La scurtă vreme, femeia şi soţul ei au ieşit din casă, au intrat în maşină şi au plecat. A continuat să plouă timp de 45 de minute, iar când s-au întors, m-au găsit tot acolo, stând în faţa casei. Femeia a intrat înăuntru fără să spună vreun cuvânt, dar soţul ei m-a invitat înăuntru, aşa că l-am urmat în casă şi am început să vorbim. M-a întrebat cine eram şi cu ce mă ocupam. Conversaţia a decurs foarte bine. La sfârşit, şi-a dorit să cumpere două cărţi. Atunci mi-am zis: Cu siguranţă că Dumnezeu este în această lucrare. Tot ce am putut face a fost să Îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru ploaie.

  Prea adesea noi vedem doar obstacolele. Nu vândusem nici măcar o carte în acea zi, era târziu, ploaia era un impediment, iar eu nu prea mai aveam răbdare. Situaţia nu părea deloc promiţătoare şi totuşi mi-am încheiat acea seară vânzând cărţi! Fiţi plini de curaj, prietenii mei! Dumnezeu este cu noi.

  Fulgenzio Micheal Mgimwa, Tanzania (lucrează în Norvegia)

  Kelch Kalie
  Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  10 Perfect, dar invizibil

  De multe ori suntem atrași sau impresionați de renumele cuiva. Faima este rezultatul colportării unor știri adevărate sau exagerate. O campanie isteață poate aduce faimă și unei nonvalori. Adevăratul succes este însă rezultatul lucrului constant, al perseverenței și al modestiei. Un om de succes va fi întotdeauna decent în a se lăuda cu performanțele lui și va considera permanent că mai are de crescut.

  Totul nou

  Mi-l pot imagina pe Isus oprindu-Se să admire frumusețea pe care o creează în viața ta și a mea. Să avem răbdare, pentru că Isus făgăduiește că „acela care a început în voi această bună lucrare o va isprăvi până în ziua lui Isus Hristos”.

  Acoperirea prejudiciului

  Cererea victimei pentru a putea ierta cuprinde recunoaşterea prejudiciului adus, pocăinţa, compasiunea pentru victimă şi o dovadă de empatie, precum şi o oarecare reparaţie. Aceasta este singura cale de eliminare a stresului emoţional.

  Casa Tatălui este casa Mea

  Doamne, învață-ne să prețuim întâlnirea cu Tine din fiecare Sabat și să venim cu bucurie la casa Ta! Provocare: Hotărăște-te ca în Sabatul viitor să participi la toate serviciile divine din biserica ta! Ajută-i și pe membrii familiei tale să meargă împreună cu tine!

  Az igazak feltámadása

  „Megelevenednek halottaid, és holttesteim fölkelnek: serkenjetek föl és énekeljetek, akik a porban lakoztok, mert harmatod...