Micul păstor

  Ferice de cine citeşte şi de cei ce ascultă cuvintele acestei prorocii şi păzesc lucrurile scrise în ea! Căci vremea este aproape! (Apocalipsa 1:3)

  În şcoala generală, l-am ascultat pe directorul de Publicaţii de la Centrul nostru de misiune încurajându-i pe tineri să îşi dezvolte interesul pentru lucrarea de colportaj. Atunci m-am hotărât să devin evanghelist cu literatură şi am cerut să fiu repartizat să lucrez în oraşul meu natal, în nord, în Haiti. Nu a trecut mult timp până am aflat pe pielea mea ce a vrut să spună Isus în versetul: „Un proroc nu este dispreţuit decât în patria Lui, între rudele Lui.” (Marcu 6:4)

  Mulţi oameni râdeau de mine şi mă numeau în bătaie de joc „micul păstor”. Într-o zi, un bărbat care vindea cafea şi cacao mi-a ascultat prezentarea. După ce am terminat, mi-a spus:

  – De ce nu a cerut pastorul tău unui demnitar adventist din biserica ta să îţi dea o bursă? Sau preferă să vinzi cărţi?

  – Domnule, eu nu sunt vânzător – sunt evanghelist, i-am spus eu.

  Din fericire, m-am întâlnit şi cu alţi oameni care m-au primit călduros.

  Un preot a cumpărat cărţi şi reviste de la mine şi m-a felicitat pentru ce făceam. S-a oferit chiar să mă ajute cu taxa de şcolarizare. Astfel am putut să îmi plătesc taxele şcolare în şcolile adventiste şi să îmi continui studiile, obţinând diplome în teologie, psihologie şi studii de familie şi căsătorie.

  Deşi oamenii mă numeau în glumă „micul păstor” când eram tânăr, de fapt ei făceau o profeţie. După ce am lucrat mulţi ani cu normă întreagă, am fost chemat în lucrarea de pastoraţie, având mai multe responsabilităţi decât mi-aş fi putut imagina vreodată, dar sunt recunoscător pentru călăuzirea Sa. Deşi la început, părinţii mei au fost împotriva credinţei mele, în cele din urmă şi ei eu devenit adventişti. Prietenii mei, care credeau că nu voi reuşi în viaţă, acum mă respectă.

  Slujim unui Dumnezeu puternic şi minunat. Este un privilegiu să poţi sluji în această luptă pentru mintea şi inima oamenilor. Biruinţa este sigură! Predă-te pe deplin Domnului şi El te va binecuvânta!

  Fred Adolphe, Haiti

  Micul păstor - 2016. Un preot a cumpărat cărţi şi reviste de la mine şi m-a felicitat pentru ce făceam. S-a oferit chiar să mă ajute cu taxa de şcolarizare. Astfel am putut să îmi plătesc taxele şcolare în şcolile adventiste şi să îmi continui studiile, obţinând diplome în teologie, psihologie şi studii de familie şi căsătorie.
  Kelch Kalie
  Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Luați-vă timp!

  Îi așezăm azi, Doamne, pe dragii noștri copii și nepoți în mâna Ta, spre binecuvântare! PROVOCARE: Fă-ți timp, chiar acum, pentru copii și nepoți! „Treaba poate aștepta până ce îi arăți copilului curcubeul, dar curcubeul nu așteaptă până ce termini treaba” (Patricia Clafford).

  „Amint Noé napjaiban volt…”

  „És miként Noé napjaiban lett, úgy lesz az ember Fiának napjaibanis.” (Luk 17,26)„Az Úr feltárta...