O nouă biserică ia fiinţă

  Propovăduieşte Cuvântul, stăruieşte asupra lui la timp şi ne ia timp, mustră, ceartă, îndeamnă cu toată blândeţea şi învăţătura. (2 Timotei 4:2)

  Unele dintre activităţile în care se implică evangheliştii cu literatură au ca rezultat înfiinţarea unor congregaţii noi. La Nhlaba, biserica de 22 de membri este rezultatul lucrării de evanghelizare prin literatură.

  Istoria Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea din Nhlaba a început când Dora şi soţul ei, Gama, şi-au prezentat cărţile la un liceu din Egilandi. Conducerea şcolii i-a invitat să se întâlnească cu studenţii pentru rugăciunea de dimineaţă. „Am privit acea invitaţie ca pe o ocazie minunată şi am ajuns să înscriem câţiva studenţi la cursul Vocea Profeţiei”, explică Dora.

  În următoarele câteva săptămâni, şapte studenţi au luat o hotărâre pentru Hristos şi au cerut să fie botezaţi. În ziua botezului însă, doar un candidat a venit. Dora, Gama şi pastorul lor nu s-au descurajat şi au continuat programul de botez. Au lucrat apoi şi cu ceilalţi şase candidaţi care, în cele din urmă, au fost botezaţi. „Aceste prime convertiri au avut ca rezultat o creştere constantă a numărului de convertiri în credinţa adventistă”, spune Dora, privind în urmă cu bucurie.

  Din păcate, cea mai apropiată biserică adventistă era la aproximativ 20 de kilometri depărtare, o distanţă destul de mare dacă te gândeşti că trebuia parcursă pe jos. Iniţial, Dora şi Gama le-au oferit transport noilor convertiţi din propriul buget. Dar şi-au dat seama că nu era un plan sustenabil. Trebuia găsită o soluţie permanentă.

  Membrii din acea biserică i-au ajutat să cumpere o casă în Nhlaba, pe care să o folosească pentru serviciile de închinare. Cei 22 de membri au acum un loc de închinare. Dora spune că acum se fac planuri ca grupa să se transforme în biserică – o biserică născută în urma lucrării de evanghelizare prin literatură.

  Dora şi Gama continuă să lucreze ca evanghelişti cu literatură, slujindu-I lui Dumnezeu prin răspândirea Cuvântului Său în acel teritoriu.

  Dumnezeu să ajute ca acea adunare mică din Nhlaba să devină un far până va reveni Isus.

  Gift Mweemba, Africa de Sud

  O nouă biserică ia fiinţă - 2016. Unele dintre activităţile în care se implică evangheliştii cu literatură au ca rezultat înfiinţarea unor congregaţii noi. La Nhlaba, biserica de 22 de membri este rezultatul lucrării de evanghelizare prin literatură.
  Kelch Kalie
  Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...