O nouă biserică ia fiinţă

  Propovăduieşte Cuvântul, stăruieşte asupra lui la timp şi ne ia timp, mustră, ceartă, îndeamnă cu toată blândeţea şi învăţătura. (2 Timotei 4:2)

  Unele dintre activităţile în care se implică evangheliştii cu literatură au ca rezultat înfiinţarea unor congregaţii noi. La Nhlaba, biserica de 22 de membri este rezultatul lucrării de evanghelizare prin literatură.

  Istoria Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea din Nhlaba a început când Dora şi soţul ei, Gama, şi-au prezentat cărţile la un liceu din Egilandi. Conducerea şcolii i-a invitat să se întâlnească cu studenţii pentru rugăciunea de dimineaţă. „Am privit acea invitaţie ca pe o ocazie minunată şi am ajuns să înscriem câţiva studenţi la cursul Vocea Profeţiei”, explică Dora.

  În următoarele câteva săptămâni, şapte studenţi au luat o hotărâre pentru Hristos şi au cerut să fie botezaţi. În ziua botezului însă, doar un candidat a venit. Dora, Gama şi pastorul lor nu s-au descurajat şi au continuat programul de botez. Au lucrat apoi şi cu ceilalţi şase candidaţi care, în cele din urmă, au fost botezaţi. „Aceste prime convertiri au avut ca rezultat o creştere constantă a numărului de convertiri în credinţa adventistă”, spune Dora, privind în urmă cu bucurie.

  Din păcate, cea mai apropiată biserică adventistă era la aproximativ 20 de kilometri depărtare, o distanţă destul de mare dacă te gândeşti că trebuia parcursă pe jos. Iniţial, Dora şi Gama le-au oferit transport noilor convertiţi din propriul buget. Dar şi-au dat seama că nu era un plan sustenabil. Trebuia găsită o soluţie permanentă.

  Membrii din acea biserică i-au ajutat să cumpere o casă în Nhlaba, pe care să o folosească pentru serviciile de închinare. Cei 22 de membri au acum un loc de închinare. Dora spune că acum se fac planuri ca grupa să se transforme în biserică – o biserică născută în urma lucrării de evanghelizare prin literatură.

  Dora şi Gama continuă să lucreze ca evanghelişti cu literatură, slujindu-I lui Dumnezeu prin răspândirea Cuvântului Său în acel teritoriu.

  Dumnezeu să ajute ca acea adunare mică din Nhlaba să devină un far până va reveni Isus.

  Gift Mweemba, Africa de Sud

  O nouă biserică ia fiinţă - 2016. Unele dintre activităţile în care se implică evangheliştii cu literatură au ca rezultat înfiinţarea unor congregaţii noi. La Nhlaba, biserica de 22 de membri este rezultatul lucrării de evanghelizare prin literatură.
  Kelch Kalie
  Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...