Minunea de har a lui Noemi

Aşa că putem zice plini de încredere: „Domnul este ajutorul meu, nu mă voi teme. Ce mi-ar putea face omul?” (Evrei 13:6)

O experienţă care a avut un efect profund asupra lui Noemi Lardera a avut loc în Bocold, un oraş mare din insula Mindanao din Sudul Filipinelor. Lucrând cu un grup de evanghelişti cu literatură, Noemi era nerăbdătoare să propovăduiască mesajul Evangheliei.

Într-o ocazie, membrii grupului s-au întâlnit cu o clientă obişnuită, care cumpărase în trecut multe cărţi de la evangheliştii cu literatură. Ei i-au oferit mai multe cărţi, dar părea că interesul ei scăzuse. Totuşi, când i-au prezentat Tragedia Veacurilor, s-a arătat din nou interesată şi a cumpărat cartea. Tinerii s-au oferit să o ajute să studieze Cuvântul lui Dumnezeu, aşa că au hotărât să o viziteze din nou.

Înainte de a pleca în vizita programată, ei s-au rugat să primească protecţie şi ajutor pentru a-L propovădui pe Isus. În timp ce aşteptau să intre în maşină, prietena lui Noemi, care era deja în maşină, nu şi-a dat seama că degetele lui Noemi erau pe uşă şi a închis uşa. Degetele ei au fost zdrobite, iar durerea i-a străpuns imediat mâna şi braţul. Apoi, înainte ca altcineva să reuşească să reacţioneze, Noemi a simţit o mână puternică trăgându-i degetele din strânsoarea uşii. Toţi s-au strâns în jurul ei şi s-au uitat la degetele ei. Părea că nu au păţit nimic. Lui Noemi nu-i venea să creadă: la fel de repede a dispărut şi durerea. Mulţumindu-I lui Dumnezeu, Noemi a ştiut că El trimisese un înger să o ajute. Scăpase de o durere teribilă. Cei care au văzut-o şi au auzit despre acel incident au rămas şi ei uimiţi de ceea ce nu putea fi altceva decât o minune. Fetele au reuşit să ajungă la vizita misionară şi pentru a se întâlni cu acea doamnă, în loc să meargă la spital.

Această experienţă a întărit credinţa lui Noemi şi credinţa celor care au văzut ce se întâmplase. Cu adevărat, ea are motive să creadă din toată inima versetul: „Aşa că putem zice plini de încredere: «Domnul este ajutorul meu, nu mă voi teme. Ce mi-ar putea face omul?»”

Fie ca experienţa lui Noemi să ajute la încurajarea celorlalţi care duc Evanghelia în această lume.

Kimearl Cupidos, Statele Unite ale Americii

Kelch Kalie
Kelch Kalie
Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video