Minunea de har a lui Noemi

  Aşa că putem zice plini de încredere: „Domnul este ajutorul meu, nu mă voi teme. Ce mi-ar putea face omul?” (Evrei 13:6)

  O experienţă care a avut un efect profund asupra lui Noemi Lardera a avut loc în Bocold, un oraş mare din insula Mindanao din Sudul Filipinelor. Lucrând cu un grup de evanghelişti cu literatură, Noemi era nerăbdătoare să propovăduiască mesajul Evangheliei.

  Într-o ocazie, membrii grupului s-au întâlnit cu o clientă obişnuită, care cumpărase în trecut multe cărţi de la evangheliştii cu literatură. Ei i-au oferit mai multe cărţi, dar părea că interesul ei scăzuse. Totuşi, când i-au prezentat Tragedia Veacurilor, s-a arătat din nou interesată şi a cumpărat cartea. Tinerii s-au oferit să o ajute să studieze Cuvântul lui Dumnezeu, aşa că au hotărât să o viziteze din nou.

  Înainte de a pleca în vizita programată, ei s-au rugat să primească protecţie şi ajutor pentru a-L propovădui pe Isus. În timp ce aşteptau să intre în maşină, prietena lui Noemi, care era deja în maşină, nu şi-a dat seama că degetele lui Noemi erau pe uşă şi a închis uşa. Degetele ei au fost zdrobite, iar durerea i-a străpuns imediat mâna şi braţul. Apoi, înainte ca altcineva să reuşească să reacţioneze, Noemi a simţit o mână puternică trăgându-i degetele din strânsoarea uşii. Toţi s-au strâns în jurul ei şi s-au uitat la degetele ei. Părea că nu au păţit nimic. Lui Noemi nu-i venea să creadă: la fel de repede a dispărut şi durerea. Mulţumindu-I lui Dumnezeu, Noemi a ştiut că El trimisese un înger să o ajute. Scăpase de o durere teribilă. Cei care au văzut-o şi au auzit despre acel incident au rămas şi ei uimiţi de ceea ce nu putea fi altceva decât o minune. Fetele au reuşit să ajungă la vizita misionară şi pentru a se întâlni cu acea doamnă, în loc să meargă la spital.

  Această experienţă a întărit credinţa lui Noemi şi credinţa celor care au văzut ce se întâmplase. Cu adevărat, ea are motive să creadă din toată inima versetul: „Aşa că putem zice plini de încredere: «Domnul este ajutorul meu, nu mă voi teme. Ce mi-ar putea face omul?»”

  Fie ca experienţa lui Noemi să ajute la încurajarea celorlalţi care duc Evanghelia în această lume.

  Kimearl Cupidos, Statele Unite ale Americii

  Kelch Kalie
  Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  10 Perfect, dar invizibil

  De multe ori suntem atrași sau impresionați de renumele cuiva. Faima este rezultatul colportării unor știri adevărate sau exagerate. O campanie isteață poate aduce faimă și unei nonvalori. Adevăratul succes este însă rezultatul lucrului constant, al perseverenței și al modestiei. Un om de succes va fi întotdeauna decent în a se lăuda cu performanțele lui și va considera permanent că mai are de crescut.

  Totul nou

  Mi-l pot imagina pe Isus oprindu-Se să admire frumusețea pe care o creează în viața ta și a mea. Să avem răbdare, pentru că Isus făgăduiește că „acela care a început în voi această bună lucrare o va isprăvi până în ziua lui Isus Hristos”.

  Acoperirea prejudiciului

  Cererea victimei pentru a putea ierta cuprinde recunoaşterea prejudiciului adus, pocăinţa, compasiunea pentru victimă şi o dovadă de empatie, precum şi o oarecare reparaţie. Aceasta este singura cale de eliminare a stresului emoţional.

  Casa Tatălui este casa Mea

  Doamne, învață-ne să prețuim întâlnirea cu Tine din fiecare Sabat și să venim cu bucurie la casa Ta! Provocare: Hotărăște-te ca în Sabatul viitor să participi la toate serviciile divine din biserica ta! Ajută-i și pe membrii familiei tale să meargă împreună cu tine!

  Az igazak feltámadása

  „Megelevenednek halottaid, és holttesteim fölkelnek: serkenjetek föl és énekeljetek, akik a porban lakoztok, mert harmatod...