Cărţi mult preţuite

De aceea Te voi lăuda printre neamuri, Doamne, şi voi cânta spre slava Numelui Tău! (2 Samuel 22:50)

Când i-am întâlnit pe Dean, Marion şi fiul lor de şase ani, Ricky, Dean a comandat setul de trei volume Family Medical Care şi o carte despre alimentaţie. Dean se afla într-un scaun cu rotile, pentru că un şofer beat i-a izbit din spate maşina. În mod ironic, şoferul a fugit de la locul accidentului, dar Dean nu va mai putea merge niciodată.

După ce a plătit primul set, m-am întâlnit din nou cu Dean şi i-am arătat alte câteva cărţi. A doua comandă a fost pentru Foods and Their Healing Power. Când i-am vizitat în noua lor casă, le-am arătat setul My Bible Friends, seria despre Moise şi Biblia mare pentru familie. Ricky era în living şi juca un joc de război pe un ecran mare. Tot ce am putut să aud de unde eram au fost împuşcăturile şi oamenii care strigau când erau „omorâţi”. Le-am spus lui Dean şi lui Marion relatarea biblică despre Estera. Amândoi au ascultat foarte captivaţi. Rugându-mă rapid în taină, i-am întrebat ce ar vrea să comande. Marion i-a spus lui Dean: „Cred că aceste cărţi ar fi bune pentru fiul nostru.”

De același autor

Curând însă au venit inundaţiile din 2011, iar casa lor a fost acoperită de apă. Când am ajuns la ei, Marion punea în maşină ce reuşise să mai salveze de prin casă. Proprietarul casei a fost nevoit să dărâme casa. Neştiind unde vor găsi o casă potrivită pentru scaunul cu rotile, Marion mi-a luat cartea de vizită şi şi-au luat rămas-bun. Mă aşteptam să anuleze comanda. Trebuie să recunosc că nu mă aşteptam să îi mai văd vreodată.

Dar, câteva săptămâni mai târziu, am aflat unde stăteau, aşa că m-am dus să le duc primele cinci cărţi din set. Au fost bucuroşi să mă vadă şi eu am fost încântat să pot lua legătura din nou cu ei. La următoarea livrare, Marion avea un zâmbet larg pe faţă şi mi-a spus că micul Ricky ducea cu el cărţile peste tot.

La congresul evangheliştilor cu literatură, din anul 2011, un lider de publicaţii a donat o sumă de bani pentru a înlocui primul pachet de cărţi al lui Dean, care fusese distrus în inundaţii. Rugăciunea mea este ca acele cărţi să continue să îi binecuvânteze şi să aibă un impact pozitiv.

Phil Vaessen, Australia

Comentariile sunt închise

Cărţi mult preţuite 1 pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.