Minunea de o oră

  Căci omul nu-şi cunoaşte nici măcar ceasul. (Eclesiastul 9:12)

  În anul 1998 am început să fac colportaj în Brazilia. Nu urmasem cursul de instruire şi nu pot spune că mi-am dorit vreodată să vând cărţi. Ratasem multe ocazii de a face colportaj, până mi-am dat seama că pierdeam multe binecuvântări din partea lui Dumnezeu. În acel an, familia mea a trecut prin câteva probleme, aşa că, atunci când m-am întors la şcoală, am vorbit cu asistentul liderului colportorilor. Se formaseră opt echipe care să meargă în Brazilia, Paraguay, Ecuador şi Chile.

  După ce echipa noastră a ajuns în Brazilia, eu am fost trimis într-un oraş mic, împreună cu alte trei persoane – doi din Bolivia şi unul din Peru. Cu toţii eram în colportaj pentru prima dată. Decembrie şi ianuarie au fost două luni foarte grele, dar atunci am învăţat mai multe lecţii: să mă rog fără încetare, să am credinţă, să fiu umil şi răbdător şi să perseverez în această lucrare sfântă.

  Pe 9 februarie, asistentul liderului mi-a adus chitanţa pentru cheltuielile mele: călătoria, mâncarea, vaccinurile şi alte cheltuieli, în total 720 de dolari, dar eu nu aveam niciun ban. Am simţit că am fost tratat destul de nedrept, aşa că am mers la o plimbare, ca să Îl întreb pe Domnul de ce mă dusese în Brazilia. În timp ce mă plimbam, m-a strigat o doamnă şi m-a invitat în casă, unde mi-a povestit că îşi pierduse fiul recent din cauza unui infarct. După ce i-am povestit problemele mele, amândoi am început să plângem.

  Atunci a sosit şi soţul femeii şi, după ce a auzit povestea mea, mi-a spus să nu fiu descurajat, deoarece mă vor ajuta ei. În următoarea zi, am mers la primăria din oraş, unde domnul acela lucra ca trezorier. Am dus cu noi şase cutii pline cu cărţi şi am prezentat cărţile angajaţilor din fiecare departament. Bărbatul le-a spus că eram un copil al lui Dumnezeu şi că vindeam cărţi despre sănătate şi familie. În doar o oră s-a întâmplat o minune – vândusem toate cărţile. Niciodată nu mai avusem atât de mulţi bani. Tocmai îmi câştigasem banii pentru taxele şcolare. Îţi mulţumesc, Doamne!

  Niciodată nu ar trebui să renunţăm sau să fim descurajaţi, fie că vindem ceva sau nu. Noi nu suntem doar vânzători de cărţi, noi suntem ambasadori ai Duhului Sfânt, mergem pe urma paşilor Lui.

  Willy Mamani, Bolivia (lucrează în Brazilia)

  Minunea de o oră - 2016. În doar o oră s-a întâmplat o minune - vândusem toate cărţile. Niciodată nu mai avusem atât de mulţi bani. Tocmai îmi câştigasem banii pentru taxele şcolare. Îţi mulţumesc, Doamne!
  Kelch Kalie
  Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...