Minunea de o oră

Căci omul nu-şi cunoaşte nici măcar ceasul. (Eclesiastul 9:12)

În anul 1998 am început să fac colportaj în Brazilia. Nu urmasem cursul de instruire şi nu pot spune că mi-am dorit vreodată să vând cărţi. Ratasem multe ocazii de a face colportaj, până mi-am dat seama că pierdeam multe binecuvântări din partea lui Dumnezeu. În acel an, familia mea a trecut prin câteva probleme, aşa că, atunci când m-am întors la şcoală, am vorbit cu asistentul liderului colportorilor. Se formaseră opt echipe care să meargă în Brazilia, Paraguay, Ecuador şi Chile.

După ce echipa noastră a ajuns în Brazilia, eu am fost trimis într-un oraş mic, împreună cu alte trei persoane – doi din Bolivia şi unul din Peru. Cu toţii eram în colportaj pentru prima dată. Decembrie şi ianuarie au fost două luni foarte grele, dar atunci am învăţat mai multe lecţii: să mă rog fără încetare, să am credinţă, să fiu umil şi răbdător şi să perseverez în această lucrare sfântă.

De același autor

Pe 9 februarie, asistentul liderului mi-a adus chitanţa pentru cheltuielile mele: călătoria, mâncarea, vaccinurile şi alte cheltuieli, în total 720 de dolari, dar eu nu aveam niciun ban. Am simţit că am fost tratat destul de nedrept, aşa că am mers la o plimbare, ca să Îl întreb pe Domnul de ce mă dusese în Brazilia. În timp ce mă plimbam, m-a strigat o doamnă şi m-a invitat în casă, unde mi-a povestit că îşi pierduse fiul recent din cauza unui infarct. După ce i-am povestit problemele mele, amândoi am început să plângem.

Atunci a sosit şi soţul femeii şi, după ce a auzit povestea mea, mi-a spus să nu fiu descurajat, deoarece mă vor ajuta ei. În următoarea zi, am mers la primăria din oraş, unde domnul acela lucra ca trezorier. Am dus cu noi şase cutii pline cu cărţi şi am prezentat cărţile angajaţilor din fiecare departament. Bărbatul le-a spus că eram un copil al lui Dumnezeu şi că vindeam cărţi despre sănătate şi familie. În doar o oră s-a întâmplat o minune – vândusem toate cărţile. Niciodată nu mai avusem atât de mulţi bani. Tocmai îmi câştigasem banii pentru taxele şcolare. Îţi mulţumesc, Doamne!

Niciodată nu ar trebui să renunţăm sau să fim descurajaţi, fie că vindem ceva sau nu. Noi nu suntem doar vânzători de cărţi, noi suntem ambasadori ai Duhului Sfânt, mergem pe urma paşilor Lui.

Willy Mamani, Bolivia (lucrează în Brazilia)

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

Minunea de o oră - 2016. În doar o oră s-a întâmplat o minune - vândusem toate cărţile. Niciodată nu mai avusem atât de mulţi bani. Tocmai îmi câştigasem banii pentru taxele şcolare. Îţi mulţumesc, Doamne! pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.