O a doua şansă

Te iubesc cu o iubire veşnică, de aceea îţi păstrez bunătatea Mea! (Ieremia 31:3)

Într-o seară, târziu, deşi eram obosit şi îmi era foame, eu şi colegul meu am decis să mai batem la încă o uşă. Aşa am întâlnit-o pe tânăra Linda. Nu părea să fie interesată de lucruri spirituale, dar ne-a invitat înăuntru.

Ajunşi înăuntru, i-am spus ce făceam şi i-am arătat una din cărţile noastre de sănătate. Părea să îi placă acea carte, aşa că i-am arătat şi God’s Answer to Your Questions. Atunci s-a mâniat foarte tare şi a spus repede că ea nu crede în Dumnezeu şi că nu voia cartea despre Dumnezeu. Apoi a încercat să spună ceva, despre cum a fost ucis tatăl ei şi că nu înţelegea de ce Dumnezeu – dacă El există – ar permite aşa ceva.

De același autor

De-a lungul anilor, am învăţat să ascult cu atenţie. Nu întotdeauna ce se spune contează, ci uneori ce se spune nedesluşit sau ce rămâne nespus. Mi-am asumat riscul şi am întrebat-o: „Dacă Dumnezeu există, nu ai vrea să Îl întrebi pe El de ce l-a lăsat pe tatăl tău să moară? Această carte ţi-ar putea da un răspuns la întrebarea ta!” A refuzat cartea, aşa că am continuat să îi vorbesc. După o vreme, s-a hotărât să cumpere o carte de sănătate. După ce s-a întors din altă cameră cu banii, colegul meu a întrebat-o dacă totuşi nu ar prefera să cumpere şi cealaltă carte. Atunci am putut vedea că în sinea ei se dădea o luptă, dar din nou a refuzat cu fermitate.

La plecare, am simţit îndemnul să mă rog cu Linda. Ştiam că simţea un gol în interior şi că avea nevoie de mângâiere şi de binecuvântarea lui Dumnezeu. Atunci i-am spus: „Ştiu că tu nu crezi în Dumnezeu, dar pot să mă rog pentru tine?” Mi-a zâmbit şi a spus că pot face ce vreau. M-am rugat pentru sănătatea ei, pentru nevoile ei şi pentru viitorul ei. A fost o rugăciune simplă, dar la final, avea lacrimi în ochi. A devenit foarte tăcută. Apoi s-a uitat la mine şi mi-a spus: „John, cred că voi lua şi cealaltă carte. Sunt gata să Îi dau lui Dumnezeu o a doua şansă.”

Există mulţi oameni care, la fel ca Linda, au nevoie de ocazia de a-l acorda o a doua şansă lui Dumnezeu. Ei sunt goi, dar nu ştiu încotro să meargă. Linda îşi umple zilele cu ţigări, băutură şi activităţi imorale. Dar chiar şi ea ştia că ceva îi lipseşte. Dumnezeu doreşte să ne folosească pentru a ajunge la alţii. Să ne punem la dispoziţia Lui!

Jonathan Zita, Canada

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

O a doua şansă - 2016. Există mulţi oameni care, la fel ca Linda, au nevoie de ocazia de a-l acorda o a doua şansă lui Dumnezeu. Ei sunt goi, dar nu ştiu încotro să meargă. Linda îşi umple zilele cu ţigări, băutură şi activităţi imorale. Dar chiar şi ea ştia că ceva îi lipseşte. Dumnezeu doreşte să ne folosească pentru a ajunge la alţii. Să ne punem la dispoziţia Lui! pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.