O a doua şansă

  Te iubesc cu o iubire veşnică, de aceea îţi păstrez bunătatea Mea! (Ieremia 31:3)

  Într-o seară, târziu, deşi eram obosit şi îmi era foame, eu şi colegul meu am decis să mai batem la încă o uşă. Aşa am întâlnit-o pe tânăra Linda. Nu părea să fie interesată de lucruri spirituale, dar ne-a invitat înăuntru.

  Ajunşi înăuntru, i-am spus ce făceam şi i-am arătat una din cărţile noastre de sănătate. Părea să îi placă acea carte, aşa că i-am arătat şi God’s Answer to Your Questions. Atunci s-a mâniat foarte tare şi a spus repede că ea nu crede în Dumnezeu şi că nu voia cartea despre Dumnezeu. Apoi a încercat să spună ceva, despre cum a fost ucis tatăl ei şi că nu înţelegea de ce Dumnezeu – dacă El există – ar permite aşa ceva.

  De-a lungul anilor, am învăţat să ascult cu atenţie. Nu întotdeauna ce se spune contează, ci uneori ce se spune nedesluşit sau ce rămâne nespus. Mi-am asumat riscul şi am întrebat-o: „Dacă Dumnezeu există, nu ai vrea să Îl întrebi pe El de ce l-a lăsat pe tatăl tău să moară? Această carte ţi-ar putea da un răspuns la întrebarea ta!” A refuzat cartea, aşa că am continuat să îi vorbesc. După o vreme, s-a hotărât să cumpere o carte de sănătate. După ce s-a întors din altă cameră cu banii, colegul meu a întrebat-o dacă totuşi nu ar prefera să cumpere şi cealaltă carte. Atunci am putut vedea că în sinea ei se dădea o luptă, dar din nou a refuzat cu fermitate.

  La plecare, am simţit îndemnul să mă rog cu Linda. Ştiam că simţea un gol în interior şi că avea nevoie de mângâiere şi de binecuvântarea lui Dumnezeu. Atunci i-am spus: „Ştiu că tu nu crezi în Dumnezeu, dar pot să mă rog pentru tine?” Mi-a zâmbit şi a spus că pot face ce vreau. M-am rugat pentru sănătatea ei, pentru nevoile ei şi pentru viitorul ei. A fost o rugăciune simplă, dar la final, avea lacrimi în ochi. A devenit foarte tăcută. Apoi s-a uitat la mine şi mi-a spus: „John, cred că voi lua şi cealaltă carte. Sunt gata să Îi dau lui Dumnezeu o a doua şansă.”

  Există mulţi oameni care, la fel ca Linda, au nevoie de ocazia de a-l acorda o a doua şansă lui Dumnezeu. Ei sunt goi, dar nu ştiu încotro să meargă. Linda îşi umple zilele cu ţigări, băutură şi activităţi imorale. Dar chiar şi ea ştia că ceva îi lipseşte. Dumnezeu doreşte să ne folosească pentru a ajunge la alţii. Să ne punem la dispoziţia Lui!

  Jonathan Zita, Canada

  O a doua şansă - 2016. Există mulţi oameni care, la fel ca Linda, au nevoie de ocazia de a-l acorda o a doua şansă lui Dumnezeu. Ei sunt goi, dar nu ştiu încotro să meargă. Linda îşi umple zilele cu ţigări, băutură şi activităţi imorale. Dar chiar şi ea ştia că ceva îi lipseşte. Dumnezeu doreşte să ne folosească pentru a ajunge la alţii. Să ne punem la dispoziţia Lui!
  Kelch Kalie
  Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...