O a doua şansă

  Te iubesc cu o iubire veşnică, de aceea îţi păstrez bunătatea Mea! (Ieremia 31:3)

  Într-o seară, târziu, deşi eram obosit şi îmi era foame, eu şi colegul meu am decis să mai batem la încă o uşă. Aşa am întâlnit-o pe tânăra Linda. Nu părea să fie interesată de lucruri spirituale, dar ne-a invitat înăuntru.

  Ajunşi înăuntru, i-am spus ce făceam şi i-am arătat una din cărţile noastre de sănătate. Părea să îi placă acea carte, aşa că i-am arătat şi God’s Answer to Your Questions. Atunci s-a mâniat foarte tare şi a spus repede că ea nu crede în Dumnezeu şi că nu voia cartea despre Dumnezeu. Apoi a încercat să spună ceva, despre cum a fost ucis tatăl ei şi că nu înţelegea de ce Dumnezeu – dacă El există – ar permite aşa ceva.

  De-a lungul anilor, am învăţat să ascult cu atenţie. Nu întotdeauna ce se spune contează, ci uneori ce se spune nedesluşit sau ce rămâne nespus. Mi-am asumat riscul şi am întrebat-o: „Dacă Dumnezeu există, nu ai vrea să Îl întrebi pe El de ce l-a lăsat pe tatăl tău să moară? Această carte ţi-ar putea da un răspuns la întrebarea ta!” A refuzat cartea, aşa că am continuat să îi vorbesc. După o vreme, s-a hotărât să cumpere o carte de sănătate. După ce s-a întors din altă cameră cu banii, colegul meu a întrebat-o dacă totuşi nu ar prefera să cumpere şi cealaltă carte. Atunci am putut vedea că în sinea ei se dădea o luptă, dar din nou a refuzat cu fermitate.

  La plecare, am simţit îndemnul să mă rog cu Linda. Ştiam că simţea un gol în interior şi că avea nevoie de mângâiere şi de binecuvântarea lui Dumnezeu. Atunci i-am spus: „Ştiu că tu nu crezi în Dumnezeu, dar pot să mă rog pentru tine?” Mi-a zâmbit şi a spus că pot face ce vreau. M-am rugat pentru sănătatea ei, pentru nevoile ei şi pentru viitorul ei. A fost o rugăciune simplă, dar la final, avea lacrimi în ochi. A devenit foarte tăcută. Apoi s-a uitat la mine şi mi-a spus: „John, cred că voi lua şi cealaltă carte. Sunt gata să Îi dau lui Dumnezeu o a doua şansă.”

  Există mulţi oameni care, la fel ca Linda, au nevoie de ocazia de a-l acorda o a doua şansă lui Dumnezeu. Ei sunt goi, dar nu ştiu încotro să meargă. Linda îşi umple zilele cu ţigări, băutură şi activităţi imorale. Dar chiar şi ea ştia că ceva îi lipseşte. Dumnezeu doreşte să ne folosească pentru a ajunge la alţii. Să ne punem la dispoziţia Lui!

  Jonathan Zita, Canada

  Kelch Kalie
  Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Despre numai zece oameni

  La o relație de adevărată prietenie cu Dumnezeu nu se ajunge din întâmplare, sau ferindu-ne cu groază de mânia Lui, ori făcând din obligație lucruri. Prietenia este un exercițiu al cunoașterii; este nevoie să citim despre El, să-L căutăm în natură și să simțim în rugăciune apropierea Lui.

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rugăciunea pentru duşmani

  Dacă ai şi tu pe cineva care ţi-a greşit, îţi propunem astăzi să te rogi pentru acea persoană. Imaginează-ţi că este foarte serios mustrată de conştiinţă, dar îi lipseşte curajul să-ţi ceară iertare. Roagă-te, iubeşte şi binecuvântează! Nu pierde ocazia de a-i face bine!

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Az igazak elváltozása

  „Mert maga az Úr riadóval, arkangyal szózatával és isteni harsonával leszáll az égből: és feltámadnak...