Calea Domnului

Când sunt plăcute Domnului căile cuiva, îi face prieteni chiar şi pe vrăjmaşii lui. (Proverbele 16:7)

Taisia lucra în nordul regiunii Caucaz împreună cu o femeie din biserica locală. Într-o zi, mergând din casă în casă fără să vândă nimic, au obosit, iar colega Taisiei a spus: „Poate ar trebui să mergem acasă.” Dar Taisia dorea să mai lucreze puţin, aşa că au mai bătut şi la uşa următoare şi acolo le-a răspuns o doamnă, care le-a invitat înăuntru.

Cele două femei au fost surprinse să fie întâmpinate cu atâta bucurie. Taisia avea în mână Tragedia Veacurilor şi femeia le-a spus: „Sunteţi trimise de Dumnezeu! Am câteva cărţi de Ellen White şi trebuie să vă dau zecimea mea”, le spuse doamna Tatiana.

Tatiana primise Tragedia Veacurilor în 1999. Ea relata: „După ce am citit cartea, am simţit că mi se luase un văl de pe ochi. Mi-am dat seama că eram o păcătoasă şi am început să mă rog la Dumnezeu să mă curăţească. El a început să îmi ia păcatele, unul câte unul. Fumam de 42 de ani, dar ştiam că Dumnezeu mă poate ajuta să scap de acest obicei.”

Tatiana a început să citească Biblia şi aşa a aflat despre zecime. „Am înţeles că trebuia să Îi dau Domnului zecimea mea, aşa că am început să o pun deoparte, fără să ştiu unde trebuia să o dau.”

Taisia a fost de acord să studieze Biblia împreună cu Tatiana şi curând după aceea şi o prietenă de-a ei li s-a alăturat. În martie 2010, amândouă au fost botezate în Biserica Adventistă. Tatiana este acum o colportoare activă şi mai multe persoane vin la ea acasă pentru a studia Biblia.

Taisia spune adesea: „Lăudat să fie Domnul!” Aceste cuvinte au devenit cartea ei de vizită. Deşi nu a avut o viaţă uşoară, optimismul ei uimitor îi surprinde chiar şi pe creştini. Când a devenit adventistă, rudele ei s-au luptat să o scoată din această „sectă”. În cele din urmă, majoritatea au abandonat-o. Soţul ei a părăsit-o pentru altă femeie. Apoi doctorii au descoperit că avea cancer, dar Dumnezeu a vindecat-o.

În luna octombrie, s-a organizat o campanie de evanghelizare în satul natal al Taisiei şi ea a decis să se întoarcă acolo pentru a-şi vizita rudele. Spre surprinderea ei, ea a fost primită cu căldură şi chiar a putut să ofere câteva cărţi spirituale. „Lăudat să fie Domnul!”

Lyudmila Berdinkova, Rusia

Kelch Kalie
Kelch Kalie
Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video