Calea Domnului

Când sunt plăcute Domnului căile cuiva, îi face prieteni chiar şi pe vrăjmaşii lui. (Proverbele 16:7)

Taisia lucra în nordul regiunii Caucaz împreună cu o femeie din biserica locală. Într-o zi, mergând din casă în casă fără să vândă nimic, au obosit, iar colega Taisiei a spus: „Poate ar trebui să mergem acasă.” Dar Taisia dorea să mai lucreze puţin, aşa că au mai bătut şi la uşa următoare şi acolo le-a răspuns o doamnă, care le-a invitat înăuntru.

Cele două femei au fost surprinse să fie întâmpinate cu atâta bucurie. Taisia avea în mână Tragedia Veacurilor şi femeia le-a spus: „Sunteţi trimise de Dumnezeu! Am câteva cărţi de Ellen White şi trebuie să vă dau zecimea mea”, le spuse doamna Tatiana.

Tatiana primise Tragedia Veacurilor în 1999. Ea relata: „După ce am citit cartea, am simţit că mi se luase un văl de pe ochi. Mi-am dat seama că eram o păcătoasă şi am început să mă rog la Dumnezeu să mă curăţească. El a început să îmi ia păcatele, unul câte unul. Fumam de 42 de ani, dar ştiam că Dumnezeu mă poate ajuta să scap de acest obicei.”

De același autor

Tatiana a început să citească Biblia şi aşa a aflat despre zecime. „Am înţeles că trebuia să Îi dau Domnului zecimea mea, aşa că am început să o pun deoparte, fără să ştiu unde trebuia să o dau.”

Taisia a fost de acord să studieze Biblia împreună cu Tatiana şi curând după aceea şi o prietenă de-a ei li s-a alăturat. În martie 2010, amândouă au fost botezate în Biserica Adventistă. Tatiana este acum o colportoare activă şi mai multe persoane vin la ea acasă pentru a studia Biblia.

Taisia spune adesea: „Lăudat să fie Domnul!” Aceste cuvinte au devenit cartea ei de vizită. Deşi nu a avut o viaţă uşoară, optimismul ei uimitor îi surprinde chiar şi pe creştini. Când a devenit adventistă, rudele ei s-au luptat să o scoată din această „sectă”. În cele din urmă, majoritatea au abandonat-o. Soţul ei a părăsit-o pentru altă femeie. Apoi doctorii au descoperit că avea cancer, dar Dumnezeu a vindecat-o.

În luna octombrie, s-a organizat o campanie de evanghelizare în satul natal al Taisiei şi ea a decis să se întoarcă acolo pentru a-şi vizita rudele. Spre surprinderea ei, ea a fost primită cu căldură şi chiar a putut să ofere câteva cărţi spirituale. „Lăudat să fie Domnul!”

Lyudmila Berdinkova, Rusia

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

Calea Domnului - 2016. „După ce am citit Tragedia Veacurilor, am simţit că mi se luase un văl de pe ochi. Mi-am dat seama că eram o păcătoasă şi am început să mă rog la Dumnezeu să mă curăţească. El a început să îmi ia păcatele, unul câte unul. Fumam de 42 de ani, dar ştiam că Dumnezeu mă poate ajuta să scap de acest obicei.” pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.