Casa fără uşă

Odinioară eraţi întuneric, dar acum sunteţi lumină în Domnul. Umblaţi deci ca nişte copii ai luminii. (Efeseni 5:8)

După ce am fost instruit pentru lucrarea cu literatură, eram convins că pot să îmi ating ţintele chiar din prima campanie. Lucrând în Paraguay, am avut ocazia să văd condiţii de viaţă diferite. Străbătând străzile din teritoriul meu, o expresie îmi venea mereu în minte: „Din casă în casă, până la ultima.” După ce începi să lucrezi, ispita este foarte mare să mai sari peste câte o casă.

După trei săptămâni de lucru încununate cu succes, am ajuns la o casă care nici măcar nu avea uşă la intrare şi era chiar între două case foarte frumoase. Era după-amiaza târziu şi trebuia să îmi termin vizitele pentru acea zi. Mă întrebam dacă voi găsi pe cineva în acea casă mică. Şi dacă da, vor cumpăra vreo carte? Din cauza îndoielii din inima mea, am vrut să trec de acea casă. Dar apoi mi-am amintit ce învăţasem – să nu sar peste nici o casă. Fără o uşă la care să bat, am strigat ca formă de salut. După câteva minute, mi-am spus în sinea mea: Nu e nimeni aici. Am încercat. Am strigat. Mi-am făcut partea. Eu voiam să duc mesajul speranţei la casele mari şi frumoase, dar, în acea zi, Domnul m-a învăţat un lucru foarte important.

De același autor

Când să plec, din acea casă mică a ieşit o femeie. Era murdară şi în spatele ei erau opt copii care se holbau la mine. Am ştiut că acea familie nu şi-ar fi permis să cumpere ceva, dar nu acesta este singurul motiv pentru care noi mergem în colportaj. Datoria noastră este să împărtăşim lumina speranţei oamenilor care trăiesc în întuneric.

După ce i-am arătat femeii şi copiilor ei cărţile pe care le aveam la mine, ea a spus: „Te aşteptam, tinere! De multă vreme am avut nevoie ca cineva să îmi spună aceste cuvinte de încurajare şi să îmi spună că cineva – Isus – ne iubeşte.” Am simţit fericirea din acea casă. Făceam lucrarea lui Dumnezeu. Ca bonus, am vândut două colecţii Passport to Life („Paşaport pentru viaţă”) în acea căsuţă fără uşă.

Familiile din multe case nu au lumina pe care o oferă Creatorul nostru. Ellen White scria: „Dumnezeu a rânduit lucrarea de colportaj ca mijloc de a prezenta înaintea oamenilor lumina din cărţile noastre.” (Evanghelizarea prin literatură, p. 6)

Mario Pinto Salvatierra, Bolivia (lucrează în Paraguay)

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

Casa fără uşă - 2016. „Te aşteptam, tinere! De multă vreme am avut nevoie ca cineva să îmi spună aceste cuvinte de încurajare şi să îmi spună că cineva - Isus - ne iubeşte.” pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.