Casa fără uşă

  Odinioară eraţi întuneric, dar acum sunteţi lumină în Domnul. Umblaţi deci ca nişte copii ai luminii. (Efeseni 5:8)

  După ce am fost instruit pentru lucrarea cu literatură, eram convins că pot să îmi ating ţintele chiar din prima campanie. Lucrând în Paraguay, am avut ocazia să văd condiţii de viaţă diferite. Străbătând străzile din teritoriul meu, o expresie îmi venea mereu în minte: „Din casă în casă, până la ultima.” După ce începi să lucrezi, ispita este foarte mare să mai sari peste câte o casă.

  După trei săptămâni de lucru încununate cu succes, am ajuns la o casă care nici măcar nu avea uşă la intrare şi era chiar între două case foarte frumoase. Era după-amiaza târziu şi trebuia să îmi termin vizitele pentru acea zi. Mă întrebam dacă voi găsi pe cineva în acea casă mică. Şi dacă da, vor cumpăra vreo carte? Din cauza îndoielii din inima mea, am vrut să trec de acea casă. Dar apoi mi-am amintit ce învăţasem – să nu sar peste nici o casă. Fără o uşă la care să bat, am strigat ca formă de salut. După câteva minute, mi-am spus în sinea mea: Nu e nimeni aici. Am încercat. Am strigat. Mi-am făcut partea. Eu voiam să duc mesajul speranţei la casele mari şi frumoase, dar, în acea zi, Domnul m-a învăţat un lucru foarte important.

  Când să plec, din acea casă mică a ieşit o femeie. Era murdară şi în spatele ei erau opt copii care se holbau la mine. Am ştiut că acea familie nu şi-ar fi permis să cumpere ceva, dar nu acesta este singurul motiv pentru care noi mergem în colportaj. Datoria noastră este să împărtăşim lumina speranţei oamenilor care trăiesc în întuneric.

  După ce i-am arătat femeii şi copiilor ei cărţile pe care le aveam la mine, ea a spus: „Te aşteptam, tinere! De multă vreme am avut nevoie ca cineva să îmi spună aceste cuvinte de încurajare şi să îmi spună că cineva – Isus – ne iubeşte.” Am simţit fericirea din acea casă. Făceam lucrarea lui Dumnezeu. Ca bonus, am vândut două colecţii Passport to Life („Paşaport pentru viaţă”) în acea căsuţă fără uşă.

  Familiile din multe case nu au lumina pe care o oferă Creatorul nostru. Ellen White scria: „Dumnezeu a rânduit lucrarea de colportaj ca mijloc de a prezenta înaintea oamenilor lumina din cărţile noastre.” (Evanghelizarea prin literatură, p. 6)

  Mario Pinto Salvatierra, Bolivia (lucrează în Paraguay)

  Casa fără uşă - 2016. „Te aşteptam, tinere! De multă vreme am avut nevoie ca cineva să îmi spună aceste cuvinte de încurajare şi să îmi spună că cineva - Isus - ne iubeşte.”
  Kelch Kalie
  Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...