Averse de ploaie în locuri uscate

  Şi stăpânul a zis robului: „Ieşi la drumuri şi la garduri şi, pe cei ce-i vei găsi, sileşte-i să intre, ca să mi se umple casa.” (Luca 14:23)

  Aşa cum apostolul Pavel a auzit invitaţia de a merge în Macedonia, la fel am simţit şi eu îndemnul de a-i conduce pe cei pierduţi la Mântuitorul. Fiind nou în credinţă, nu ştiam ce să fac, dar Dumnezeu m-a inspirat să aleg evanghelizarea prin literatură.

  După câteva luni de colportaj, am început să organizăm o campanie publică de evanghelizare în Jonestown. În lunile dinaintea campaniei, am început să mă rog stăruitor, fiind un loc înţesat de droguri, trafic de droguri şi prostituţie. Oamenii de acolo erau foarte săraci, iar localitatea era foarte mare, dar slab populată. Jonestown era un teren uscat. Nu se făcuse niciun fel de lucrare evanghelistică acolo în ultimii zece ani. Totuşi acolo erau oameni care aveau nevoie să audă avertizarea lui Dumnezeu înainte de glorioasa Sa revenire.

  De obicei, când Dumnezeu vrea să facă ceva măreţ cu poporul Său, inamicul încearcă să le slăbească credinţa. În acest caz, lucrătorii erau puţini şi terenul era dur, dar am refuzat să ne lăsăm descurajaţi. Ne-am rugat fără încetare şi Dumnezeu ne-a dat curajul de a continua pregătirea terenului. Apoi a venit ploaia. Vrăjmaşul era la lucru, dar nici ploaia nu îi putea opri pe evangheliştii cu literatură care erau dedicaţi acestei lucrări. Pe parcursul acelor zile, am continuat să îi vizităm pe oameni la ei acasă şi cu mulţi dintre ei ne-am rugat. La sfârşit, 31 de suflete preţioase şi-au predat vieţile lui Isus. Mulţi dintre cei care se îndepărtaseră de Domnul au simţit o reînviorare şi au fost inspiraţi să se întoarcă la dragostea dintâi – la Isus. Duhul Sfânt a revărsat torente de binecuvântări pe sufletele uscate ale copiilor lui Dumnezeu din Jonestown.

  Ca evanghelist cu literatură, consider că e o bucurie şi un privilegiu să lucrezi cu şi pentru Domnul. Versetul de astăzi le aminteşte tuturor evangheliştilor că Dumnezeu a pus înaintea noastră o uşă deschisă. Să mergem înainte, cu rugăciune, la oameni şi, prin harul lui Dumnezeu, sufletele aflate pe moarte vor simţi binecuvântările în viaţa lor. Cu siguranţă, aşa cum alţii sunt binecuvântaţi, acea ploaie va cădea şi asupra noastră.

  Mark Glasgow, Guyana

  Kelch Kalie
  Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Despre numai zece oameni

  La o relație de adevărată prietenie cu Dumnezeu nu se ajunge din întâmplare, sau ferindu-ne cu groază de mânia Lui, ori făcând din obligație lucruri. Prietenia este un exercițiu al cunoașterii; este nevoie să citim despre El, să-L căutăm în natură și să simțim în rugăciune apropierea Lui.

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rugăciunea pentru duşmani

  Dacă ai şi tu pe cineva care ţi-a greşit, îţi propunem astăzi să te rogi pentru acea persoană. Imaginează-ţi că este foarte serios mustrată de conştiinţă, dar îi lipseşte curajul să-ţi ceară iertare. Roagă-te, iubeşte şi binecuvântează! Nu pierde ocazia de a-i face bine!

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Az igazak elváltozása

  „Mert maga az Úr riadóval, arkangyal szózatával és isteni harsonával leszáll az égből: és feltámadnak...