Inspirat de alţii

  După cum fierul ascute fierul, tot aşa şi omul aţâţă mânia altui om. (Proverbele 27:17)

  M-am alăturat lucrării prin literatură când aveam 51 de ani şi am slujit 37 de ani. Deşi acum sunt pensionar, încă iubesc această lucrare. Îmi doresc să fi început mai devreme şi să fi slujit mai mult. Am fost atras de această lucrare datorită unor articole dintr-o revistă, care mi-au atins inima.

  Una dintre istorisirile pe care le-am citit era despre un colportor care a luat cărţi din Statele Unite pentru a le duce în Brazilia. Un vameş, care era catolic, i-a inspectat geanta şi a găsit Tragedia Veacurilor. Înfuriat, a rupt cartea în bucăţi şi a aruncat-o în râu, spunând: „Voi sunteţi oamenii care răspândiţi cărţi în care se vorbeşte împotriva papei.” În mod miraculos, Dumnezeu a păzit acele pagini rupte şi ele au plutit până au ajuns în celălalt capăt al râului, unde au fost găsite de nişte înotători, care le-au luat şi le-au lipit, reuşind să citească paginile. Le-a plăcut foarte mult mesajul şi, în cele din urmă, au devenit adventişti de ziua a şaptea.

  Am mai citit şi despre un evanghelist cu literatură din Tanzania. În timp ce vindea cărţi, a întâlnit un preot care instruia nişte tineri. În acea zi, preotul vorbea în termeni negativi despre Martin Luther. După ce preotul şi-a încheiat lecţia, i-a întrebat dacă au nelămuriri. Colportorul a ridicat mâna şi a spus că are o carte care l-ar putea ajuta să înţeleagă mai multe despre Martin Luther. Preotul a cerut să vadă cartea. S-a uitat puţin prin Tragedia Veacurilor, dar foarte repede s-a enervat şi a spus: „Aceasta este o carte infectă. Nu se spune în ea că papa este fiara?” Când preotul şi-a ridicat mâna pentru a-l pălmui pe evanghelist, mâna i-a îngheţat în aer. Nu mai putea să închidă sau să deschidă pumnul, aşa că evanghelistul cu literatură a profitat de ocazie pentru a le vorbi tinerilor. S-a rugat apoi, iar mâna preotului a fost vindecată, iar acesta a hotărât să cumpere cartea.

  Când am citit aceste relatări, am fost inspirat să preiau şi eu această responsabilitate uimitoare de a propovădui Cuvântul lui Dumnezeu. Nu am regretat niciodată că m-am alăturat acestei lucrări. Acum sunt în vârstă, dar vreau să îi încurajez pe tineri să preia lucrarea lui Dumnezeu!

  Denys Nturanyenimana, Republica Democrată Congo

  Inspirat de alţii - 2016. În mod miraculos, Dumnezeu a păzit acele pagini rupte şi ele au plutit până au ajuns în celălalt capăt al râului, unde au fost găsite de nişte înotători, care le-au luat şi le-au lipit, reuşind să citească paginile. Le-a plăcut foarte mult mesajul şi, în cele din urmă, au devenit adventişti de ziua a şaptea.
  Kelch Kalie
  Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Idők és alkalmak

  „Mondta pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya...