Inspirat de alţii

  După cum fierul ascute fierul, tot aşa şi omul aţâţă mânia altui om. (Proverbele 27:17)

  M-am alăturat lucrării prin literatură când aveam 51 de ani şi am slujit 37 de ani. Deşi acum sunt pensionar, încă iubesc această lucrare. Îmi doresc să fi început mai devreme şi să fi slujit mai mult. Am fost atras de această lucrare datorită unor articole dintr-o revistă, care mi-au atins inima.

  Una dintre istorisirile pe care le-am citit era despre un colportor care a luat cărţi din Statele Unite pentru a le duce în Brazilia. Un vameş, care era catolic, i-a inspectat geanta şi a găsit Tragedia Veacurilor. Înfuriat, a rupt cartea în bucăţi şi a aruncat-o în râu, spunând: „Voi sunteţi oamenii care răspândiţi cărţi în care se vorbeşte împotriva papei.” În mod miraculos, Dumnezeu a păzit acele pagini rupte şi ele au plutit până au ajuns în celălalt capăt al râului, unde au fost găsite de nişte înotători, care le-au luat şi le-au lipit, reuşind să citească paginile. Le-a plăcut foarte mult mesajul şi, în cele din urmă, au devenit adventişti de ziua a şaptea.

  Am mai citit şi despre un evanghelist cu literatură din Tanzania. În timp ce vindea cărţi, a întâlnit un preot care instruia nişte tineri. În acea zi, preotul vorbea în termeni negativi despre Martin Luther. După ce preotul şi-a încheiat lecţia, i-a întrebat dacă au nelămuriri. Colportorul a ridicat mâna şi a spus că are o carte care l-ar putea ajuta să înţeleagă mai multe despre Martin Luther. Preotul a cerut să vadă cartea. S-a uitat puţin prin Tragedia Veacurilor, dar foarte repede s-a enervat şi a spus: „Aceasta este o carte infectă. Nu se spune în ea că papa este fiara?” Când preotul şi-a ridicat mâna pentru a-l pălmui pe evanghelist, mâna i-a îngheţat în aer. Nu mai putea să închidă sau să deschidă pumnul, aşa că evanghelistul cu literatură a profitat de ocazie pentru a le vorbi tinerilor. S-a rugat apoi, iar mâna preotului a fost vindecată, iar acesta a hotărât să cumpere cartea.

  Când am citit aceste relatări, am fost inspirat să preiau şi eu această responsabilitate uimitoare de a propovădui Cuvântul lui Dumnezeu. Nu am regretat niciodată că m-am alăturat acestei lucrări. Acum sunt în vârstă, dar vreau să îi încurajez pe tineri să preia lucrarea lui Dumnezeu!

  Denys Nturanyenimana, Republica Democrată Congo

  Kelch Kalie
  Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Despre numai zece oameni

  La o relație de adevărată prietenie cu Dumnezeu nu se ajunge din întâmplare, sau ferindu-ne cu groază de mânia Lui, ori făcând din obligație lucruri. Prietenia este un exercițiu al cunoașterii; este nevoie să citim despre El, să-L căutăm în natură și să simțim în rugăciune apropierea Lui.

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rugăciunea pentru duşmani

  Dacă ai şi tu pe cineva care ţi-a greşit, îţi propunem astăzi să te rogi pentru acea persoană. Imaginează-ţi că este foarte serios mustrată de conştiinţă, dar îi lipseşte curajul să-ţi ceară iertare. Roagă-te, iubeşte şi binecuvântează! Nu pierde ocazia de a-i face bine!

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Az igazak elváltozása

  „Mert maga az Úr riadóval, arkangyal szózatával és isteni harsonával leszáll az égből: és feltámadnak...