Inspirat de alţii

După cum fierul ascute fierul, tot aşa şi omul aţâţă mânia altui om. (Proverbele 27:17)

M-am alăturat lucrării prin literatură când aveam 51 de ani şi am slujit 37 de ani. Deşi acum sunt pensionar, încă iubesc această lucrare. Îmi doresc să fi început mai devreme şi să fi slujit mai mult. Am fost atras de această lucrare datorită unor articole dintr-o revistă, care mi-au atins inima.

Una dintre istorisirile pe care le-am citit era despre un colportor care a luat cărţi din Statele Unite pentru a le duce în Brazilia. Un vameş, care era catolic, i-a inspectat geanta şi a găsit Tragedia Veacurilor. Înfuriat, a rupt cartea în bucăţi şi a aruncat-o în râu, spunând: „Voi sunteţi oamenii care răspândiţi cărţi în care se vorbeşte împotriva papei.” În mod miraculos, Dumnezeu a păzit acele pagini rupte şi ele au plutit până au ajuns în celălalt capăt al râului, unde au fost găsite de nişte înotători, care le-au luat şi le-au lipit, reuşind să citească paginile. Le-a plăcut foarte mult mesajul şi, în cele din urmă, au devenit adventişti de ziua a şaptea.

De același autor

Am mai citit şi despre un evanghelist cu literatură din Tanzania. În timp ce vindea cărţi, a întâlnit un preot care instruia nişte tineri. În acea zi, preotul vorbea în termeni negativi despre Martin Luther. După ce preotul şi-a încheiat lecţia, i-a întrebat dacă au nelămuriri. Colportorul a ridicat mâna şi a spus că are o carte care l-ar putea ajuta să înţeleagă mai multe despre Martin Luther. Preotul a cerut să vadă cartea. S-a uitat puţin prin Tragedia Veacurilor, dar foarte repede s-a enervat şi a spus: „Aceasta este o carte infectă. Nu se spune în ea că papa este fiara?” Când preotul şi-a ridicat mâna pentru a-l pălmui pe evanghelist, mâna i-a îngheţat în aer. Nu mai putea să închidă sau să deschidă pumnul, aşa că evanghelistul cu literatură a profitat de ocazie pentru a le vorbi tinerilor. S-a rugat apoi, iar mâna preotului a fost vindecată, iar acesta a hotărât să cumpere cartea.

Când am citit aceste relatări, am fost inspirat să preiau şi eu această responsabilitate uimitoare de a propovădui Cuvântul lui Dumnezeu. Nu am regretat niciodată că m-am alăturat acestei lucrări. Acum sunt în vârstă, dar vreau să îi încurajez pe tineri să preia lucrarea lui Dumnezeu!

Denys Nturanyenimana, Republica Democrată Congo

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

Inspirat de alţii - 2016. În mod miraculos, Dumnezeu a păzit acele pagini rupte şi ele au plutit până au ajuns în celălalt capăt al râului, unde au fost găsite de nişte înotători, care le-au luat şi le-au lipit, reuşind să citească paginile. Le-a plăcut foarte mult mesajul şi, în cele din urmă, au devenit adventişti de ziua a şaptea. pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.