Raina a găsit pacea lui Dumnezeu

  Vă las pacea, vă dau pacea Mea. (Ioan 14:27)

  Într-o zi friguroasă de decembrie, am bătut la o uşă. Pe partea exterioară a uşii era postat necrologul unui bărbat care murise în urmă cu 25 de ani. Am sunat la sonerie şi am aşteptat. O femeie mai în vârstă a venit apoi şi a deschis uşa. Am salutat-o şi i-am spus: „Sunt reprezentantul editurii New Life. Aş vrea să vă arăt câteva materiale care vă pot aduce pace şi speranţă.” Ea m-a invitat în sufragerie şi, după o scurtă introducere, am deschis geanta şi am început să îi arăt cărţile, prezentându-le pe scurt pe fiecare. A fost atrasă de cartea mea preferată, Viaţa lui Iisus. În sinea mea, mă rugam: „Doamne, simt că această femeie are nevoie de pacea Ta. Tu ai promis: «Vă las pacea, vă dau pacea Mea.» Aşa că, Te rog, Tată, arată-i Tu nevoia de a cumpăra această carte pentru ca Tu să o poţi linişti cu mesajul din carte.”

  De îndată, Raina şi-a exprimat dorinţa de a cumpăra Viaţa lui Iisus. A cerut şi cartea For Your Health („Pentru sănătatea ta”). La sfârşitul vizitei, m-am oferit să mă rog pentru ea. Acest lucru i-a atins inima şi mi-a povestit puţin despre viaţa ei. Era singură şi încă jelea moartea soţului ei, care murise în urmă cu 25 de ani. Nu avuseseră copii. „Locuiesc singură”, mi-a spus ea, „şi uneori cu greu mai pot rezista.” Lacrimile vorbeau despre durerea inimii ei mult mai profund decât cuvintele.

  Două săptămâni mai târziu, am vizitat-o din nou. Ea m-a întâmpinat cu un zâmbet şi mi-a spus: „Citesc acea carte frumoasă!” Se referea la Viaţa lui Iisus. Împreună am început o serie de studii biblice.

  Un an mai târziu, stăteam pe malul râului Delta, privind cum pastorul coboară în apă şi apoi apucă mâna unei femei în vârstă, care păşea atentă după el. I-am auzit clar vocea spunând: „Draga mea soră Raina, pe baza mărturisirii credinţei tale în Domnul Isus, te botez în numele Tatălui, al Fiului şi al Duhului Sfânt.” Am fost atât de bucuros! Dumnezeu zâmbea văzând lucrarea mea, iar Raina avea acum pace în suflet.

  Ellen White spunea: „Lucrarea de colportaj, când este bine condusă, este o lucrare misionară de cel mai înalt grad.” (Mărturii pentru comunitate, p. 313) Sunt onorat să fac parte din această lucrare.

  Rostislav Magerov, Bulgaria

  Raina a găsit pacea lui Dumnezeu - 2016. I-am auzit clar vocea pastorului spunând: „Draga mea soră Raina, pe baza mărturisirii credinţei tale în Domnul Isus, te botez în numele Tatălui, al Fiului şi al Duhului Sfânt.” Am fost atât de bucuros! Dumnezeu zâmbea văzând lucrarea mea, iar Raina avea acum pace în suflet.
  Kelch Kalie
  Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...