De trei ori, în trei locuri, trei oameni

Şi famenul a zis: „Uite apă, ce mă împiedică să fiu botezat?” (Faptele Apostolilor 8:36)

În decembrie 2009, Carmen Barreda l-a întâlnit pe Victor, în timp ce făcea colportaj în Sandy Springs, o suburbie din Atlanta, Georgia. Victor este de origine mexicană şi lucrează ca pictor. Carmen i-a prezentat un set în limba spaniolă care includea o Biblie pentru familie, o Biblie pentru copii şi cărţile Tragedia Veacurilor şi Viaţa lui Iisus. Lui Victor i-a plăcut prezentarea lui Carmen, dar nu a cumpărat nimic.

Două luni mai târziu, Reyna Perez, o altă evanghelistă cu literatură, lucra în parcarea unui mall, unde l-a întâlnit pe Victor şi i-a prezentat acelaşi set. El a ascultat politicos. Deşi a fost impresionat din nou, nu a cumpărat nimic.

De același autor

Trei luni mai târziu, grupul de colportori din care făceau parte Carmen şi Reyna s-a mutat într-un alt apartament din Sandy Springs. Providenţa a făcut ca apartamentul pe care îl închiriaseră să fie vizavi de apartamentul lui Victor. În fiecare zi, Victor îi vedea cum plecau şi veneau şi îi asculta plin de curiozitate când cântau la închinarea de dimineaţă.

Câteva săptămâni mai târziu, Nelsin Serrano, unul dintre evanghelişti, l-a vizitat pe Victor şi i-a prezentat acelaşi set de cărţi pe care Victor îl mai văzuse de două ori. A avut simţământul puternic că Dumnezeu îl urmărea. La urma urmei, îi fusese prezentat acelaşi set de trei ori, în trei locuri diferite, de către trei oameni diferiţi! De această dată, Victor nu doar că a cumpărat cărţile, dar a pus şi foarte multe întrebări. Nelsin a studiat Biblia împreună cu Victor şi l-a invitat cu el la biserică, în Sabatul următor. Victor a participat şi, la a doua vizită, a început studiile biblice imediat după masa de părtăşie. După un studiu mai aprofundat şi înainte de a încheia toate cele 20 de studii, Victor a fost convins de adevăr şi a cerut să fie botezat. Aproape la fel ca în relatarea cu Filip şi etiopianul, şi Victor a primit botezul.

Vizitându-i de curând pe evangheliştii cu literatură în apartamentul lor, am avut plăcerea să îl întâlnesc pe Victor care stătea acolo şi citea Biblia. El este acum un om fericit, entuziast şi motivat, participând la cursuri pentru a deveni evanghelist cu literatură.

Demilson Reis, Statele Unite ale Americii

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

De trei ori, în trei locuri, trei oameni - 2016. Vizitându-i de curând pe evangheliştii cu literatură în apartamentul lor, am avut plăcerea să îl întâlnesc pe Victor care stătea acolo şi citea Biblia. El este acum un om fericit, entuziast şi motivat, participând la cursuri pentru a deveni evanghelist cu literatură. pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.