De trei ori, în trei locuri, trei oameni

  Şi famenul a zis: „Uite apă, ce mă împiedică să fiu botezat?” (Faptele Apostolilor 8:36)

  În decembrie 2009, Carmen Barreda l-a întâlnit pe Victor, în timp ce făcea colportaj în Sandy Springs, o suburbie din Atlanta, Georgia. Victor este de origine mexicană şi lucrează ca pictor. Carmen i-a prezentat un set în limba spaniolă care includea o Biblie pentru familie, o Biblie pentru copii şi cărţile Tragedia Veacurilor şi Viaţa lui Iisus. Lui Victor i-a plăcut prezentarea lui Carmen, dar nu a cumpărat nimic.

  Două luni mai târziu, Reyna Perez, o altă evanghelistă cu literatură, lucra în parcarea unui mall, unde l-a întâlnit pe Victor şi i-a prezentat acelaşi set. El a ascultat politicos. Deşi a fost impresionat din nou, nu a cumpărat nimic.

  Trei luni mai târziu, grupul de colportori din care făceau parte Carmen şi Reyna s-a mutat într-un alt apartament din Sandy Springs. Providenţa a făcut ca apartamentul pe care îl închiriaseră să fie vizavi de apartamentul lui Victor. În fiecare zi, Victor îi vedea cum plecau şi veneau şi îi asculta plin de curiozitate când cântau la închinarea de dimineaţă.

  Câteva săptămâni mai târziu, Nelsin Serrano, unul dintre evanghelişti, l-a vizitat pe Victor şi i-a prezentat acelaşi set de cărţi pe care Victor îl mai văzuse de două ori. A avut simţământul puternic că Dumnezeu îl urmărea. La urma urmei, îi fusese prezentat acelaşi set de trei ori, în trei locuri diferite, de către trei oameni diferiţi! De această dată, Victor nu doar că a cumpărat cărţile, dar a pus şi foarte multe întrebări. Nelsin a studiat Biblia împreună cu Victor şi l-a invitat cu el la biserică, în Sabatul următor. Victor a participat şi, la a doua vizită, a început studiile biblice imediat după masa de părtăşie. După un studiu mai aprofundat şi înainte de a încheia toate cele 20 de studii, Victor a fost convins de adevăr şi a cerut să fie botezat. Aproape la fel ca în relatarea cu Filip şi etiopianul, şi Victor a primit botezul.

  Vizitându-i de curând pe evangheliştii cu literatură în apartamentul lor, am avut plăcerea să îl întâlnesc pe Victor care stătea acolo şi citea Biblia. El este acum un om fericit, entuziast şi motivat, participând la cursuri pentru a deveni evanghelist cu literatură.

  Demilson Reis, Statele Unite ale Americii

  Kelch Kalie
  Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  10 Perfect, dar invizibil

  De multe ori suntem atrași sau impresionați de renumele cuiva. Faima este rezultatul colportării unor știri adevărate sau exagerate. O campanie isteață poate aduce faimă și unei nonvalori. Adevăratul succes este însă rezultatul lucrului constant, al perseverenței și al modestiei. Un om de succes va fi întotdeauna decent în a se lăuda cu performanțele lui și va considera permanent că mai are de crescut.

  Totul nou

  Mi-l pot imagina pe Isus oprindu-Se să admire frumusețea pe care o creează în viața ta și a mea. Să avem răbdare, pentru că Isus făgăduiește că „acela care a început în voi această bună lucrare o va isprăvi până în ziua lui Isus Hristos”.

  Acoperirea prejudiciului

  Cererea victimei pentru a putea ierta cuprinde recunoaşterea prejudiciului adus, pocăinţa, compasiunea pentru victimă şi o dovadă de empatie, precum şi o oarecare reparaţie. Aceasta este singura cale de eliminare a stresului emoţional.

  Casa Tatălui este casa Mea

  Doamne, învață-ne să prețuim întâlnirea cu Tine din fiecare Sabat și să venim cu bucurie la casa Ta! Provocare: Hotărăște-te ca în Sabatul viitor să participi la toate serviciile divine din biserica ta! Ajută-i și pe membrii familiei tale să meargă împreună cu tine!

  Az igazak feltámadása

  „Megelevenednek halottaid, és holttesteim fölkelnek: serkenjetek föl és énekeljetek, akik a porban lakoztok, mert harmatod...