Mă gândesc la tine

Mai înainte ca să te fi întocmit în pântecele mamei tale te cunoşteam şi mai înainte ca să fi ieşit tu din pântecele ei, Eu te pusesem deoparte şi te făcusem proroc al neamurilor. (Ieremia 1:5)

În multe zile m-am simţit descurajat şi nu credeam că voi rezista ca evanghelist cu literatură, dar se pare că Dumnezeu a dorit ca eu să fac această lucrare. În zilele în care mă descurajam, Dumnezeu îmi oferea experienţe prin care vedeam cum vieţile erau transformate datorită lucrării mele. Mă ţine Dumnezeu în colportaj pentru aceşti oameni? Da, dar sunt pe deplin convins că Dumnezeu mă ţine în lucrarea cu literatură şi pentru a mă ajuta să mă pregătesc pentru Cer.

Dumnezeu doreşte să ne mântuiască pe fiecare dintre noi. Şi, în timp ce noi ne ocupăm mintea cu lucrarea Sa, primim şi vindecarea spirituală. Lucrarea de colportaj nu este doar o activitate de vânzare, ci şi o lucrare misionară de cel mai înalt rang, una pe care Dumnezeu o foloseşte pentru a ne pregăti şi pe noi, şi pe cei pe care îi întâlnim, pentru împărăţia Sa.

Într-o zi, am bătut la uşa unei vile. O doamnă pe nume Mercedes m-a invitat înăuntru. În timpul conversaţiei, mi-a spus că lucrase ca pastor în Uniunea Ecumenică a Bisericilor. Fiind tânăr, m-am alarmat puţin. Apoi m-a întrebat cărei biserici aparţineam. Când i-am răspuns, ea a întrebat dacă Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea făcea parte din Uniunea Ecumenică. I-am spus că nu ştiu, dar cred că nu. Mercedes şi-a scos o listă pentru a verifica, dar nu a găsit Biserica Adventistă. Am purtat o conversaţie interesantă şi i-am dat Tragedia Veacurilor.

Ce mai vizită! m-am gândit eu, închizând uşa după mine. Am rostit o rugăciune şi am mers la casa următoare.

Trei luni mai târziu, am fost sunat de cineva: „Patrie, sunt Mercedes. Am citit cartea pe care mi-ai lăsat-o. Vreau să mai cumpăr un exemplar să i-l dăruiesc preotului paroh. Vreau ca şi el să citească această carte.”

Prin această experienţă şi multe altele, Dumnezeu mi-a arătat că El mă foloseşte pentru a ajunge la oameni şi, făcând astfel. El îmi întăreşte credinţa.

Atunci când îi slujeşti Domnului, nu uita că El se gândeşte la tine, dar şi la cei la care vei ajunge astăzi.

Patrie J. Rosa, Brazilia

Kelch Kalie
Kelch Kalie
Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video