Mă gândesc la tine

  Mai înainte ca să te fi întocmit în pântecele mamei tale te cunoşteam şi mai înainte ca să fi ieşit tu din pântecele ei, Eu te pusesem deoparte şi te făcusem proroc al neamurilor. (Ieremia 1:5)

  În multe zile m-am simţit descurajat şi nu credeam că voi rezista ca evanghelist cu literatură, dar se pare că Dumnezeu a dorit ca eu să fac această lucrare. În zilele în care mă descurajam, Dumnezeu îmi oferea experienţe prin care vedeam cum vieţile erau transformate datorită lucrării mele. Mă ţine Dumnezeu în colportaj pentru aceşti oameni? Da, dar sunt pe deplin convins că Dumnezeu mă ţine în lucrarea cu literatură şi pentru a mă ajuta să mă pregătesc pentru Cer.

  Dumnezeu doreşte să ne mântuiască pe fiecare dintre noi. Şi, în timp ce noi ne ocupăm mintea cu lucrarea Sa, primim şi vindecarea spirituală. Lucrarea de colportaj nu este doar o activitate de vânzare, ci şi o lucrare misionară de cel mai înalt rang, una pe care Dumnezeu o foloseşte pentru a ne pregăti şi pe noi, şi pe cei pe care îi întâlnim, pentru împărăţia Sa.

  Într-o zi, am bătut la uşa unei vile. O doamnă pe nume Mercedes m-a invitat înăuntru. În timpul conversaţiei, mi-a spus că lucrase ca pastor în Uniunea Ecumenică a Bisericilor. Fiind tânăr, m-am alarmat puţin. Apoi m-a întrebat cărei biserici aparţineam. Când i-am răspuns, ea a întrebat dacă Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea făcea parte din Uniunea Ecumenică. I-am spus că nu ştiu, dar cred că nu. Mercedes şi-a scos o listă pentru a verifica, dar nu a găsit Biserica Adventistă. Am purtat o conversaţie interesantă şi i-am dat Tragedia Veacurilor.

  Ce mai vizită! m-am gândit eu, închizând uşa după mine. Am rostit o rugăciune şi am mers la casa următoare.

  Trei luni mai târziu, am fost sunat de cineva: „Patrie, sunt Mercedes. Am citit cartea pe care mi-ai lăsat-o. Vreau să mai cumpăr un exemplar să i-l dăruiesc preotului paroh. Vreau ca şi el să citească această carte.”

  Prin această experienţă şi multe altele, Dumnezeu mi-a arătat că El mă foloseşte pentru a ajunge la oameni şi, făcând astfel. El îmi întăreşte credinţa.

  Atunci când îi slujeşti Domnului, nu uita că El se gândeşte la tine, dar şi la cei la care vei ajunge astăzi.

  Patrie J. Rosa, Brazilia

  Mă gândesc la tine - 2016. Prin această experienţă şi multe altele, Dumnezeu mi-a arătat că El mă foloseşte pentru a ajunge la oameni şi, făcând astfel. El îmi întăreşte credinţa. Atunci când îi slujeşti Domnului, nu uita că El se gândeşte la tine, dar şi la cei la care vei ajunge astăzi.
  Kelch Kalie
  Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Cinci talanți

  Când tratăm totul ca pe o obligație și ne achităm de responsabilități numai pentru a bifa o sarcină rezolvată, nu vom avea nicidecum bucuria ca alții să creadă mai mult în noi; ceilalți au nevoie să le dăm șansa de a vedea potențialul nostru și trebuie să aibă din partea noastră măcar un semn că ar merita să riște și să lase mai multă valoare în mâinile noastre. Dacă ceilalți nu au curajul să creadă mai mult în noi, înseamnă că nu am făcut ce era nevoie pentru ca ei să își poată asuma riscul respectiv. „Ai fost credincios în puține lucruri, te voi pune peste multe lucruri!”

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Beneficiul încercării

  Dacă ai de-a face cu greutăți în viață, gândește-te la aceste texte și subscrie la ideea că nici încercarea, nici îngrijorarea, nici persecuția, nici foamea, nici lipsa hainelor, niciun pericol și nici sabia nu te va putea despărți de dragostea lui Dumnezeu (Romani 8:35-39).

  „Mă rog pentru tine!”

  Binecuvântează, Doamne, studenții adventiști și organizația AMiCUS! PROVOCARE: „Adoptă” un student! Fă-l, prin tot ce poți, să știe și să simtă că îi ești disponibil!

  A békességet kiáltók

  „Mert amikor ezt mondják: »Békesség és biztonság«, akkor hirtelen veszedelem jön rájuk, mint a szülési...