Maturizare în lucrare

  Dar cei neprihăniţi se bucură, saltă de bucurie înaintea lui Dumnezeu şi nu mai pot de veselie. (Psalmii 68:3)

  Kamran Bhatti s-a născut într-un sat mic din statul Punjab, India. Părinţii lui erau săraci şi familia era numeroasă. Totuşi Kamran a fost norocos, pentru că el a putut frecventa şcoala din sat, unde a terminat şcoala generală şi liceul.

  Eu am fost trimis în satul lui pentru a sluji ca pastor. La scurtă vreme, întreaga familie a lui Kamran Bhatti a început să frecventeze Biserica Adventistă. Au studiat Biblia, L-au acceptat pe Hristos şi au fost botezaţi.

  Kamran era un tânăr foarte inteligent şi l-am încurajat să îşi continue studiile. Chiar am făcut aranjamentele necesare pentru ca el să poată studia la Spicer Memorial College. Acolo, el a aflat mai multe despre Cuvântul lui Dumnezeu şi s-a împrietenit cu Isus. Când a terminat şi colegiul, s-a întors foarte bucuros în satul lui, pregătit să-l slujească lui Dumnezeu. Toţi sătenii erau mândri de el. În anul 2000, a devenit profesor la liceul adventist, situat între dealurile din Himachal Pradesh. În anul următor, s-a căsătorit cu o asistentă medicală, angajată la spitalul din Chandigarh şi, după un an, au fost binecuvântaţi cu un băieţel.

  Nu după multă vreme, Kamran şi-a schimbat locul de muncă, a devenit colportor şi s-a implicat cu entuziasm în această lucrare. Programul flexibil le-a permis mult mai uşor să aibă grijă de copil.

  În 2004, am fost numit director asociat al Departamentului Publicaţii în Uniunea India de Nord. Acum Kamran lucrează cu mine şi am privilegiul să îl văd cum creşte şi se maturizează în lucrarea pe care o face. Progresul lui îmi aminteşte de acel citat plin de semnificaţie din Spiritul Profetic: „Nevoia cea mai mare pe care o are lumea este aceea de bărbaţi – bărbaţi care să nu se lase cumpăraţi sau vânduţi, bărbaţi care să fie cinstiţi şi credincioşi în adâncul sufletului lor, bărbaţi care să nu se teamă să spună păcatului pe nume, bărbaţi a căror conştiinţă este la fel de bine orientată către datorie, precum este acul busolei către pol, bărbaţi care vor lua poziţie neclintită pentru adevăr, chiar dacă s-ar prăbuşi cerurile.” (Educaţie, p. 57)

  Dumnezeu să ne trimită mai mulţi lucrători care să ducă cu credincioşie mesajul Evangheliei.

  Kishore GUI, India

  Kelch Kalie
  Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  10 Perfect, dar invizibil

  De multe ori suntem atrași sau impresionați de renumele cuiva. Faima este rezultatul colportării unor știri adevărate sau exagerate. O campanie isteață poate aduce faimă și unei nonvalori. Adevăratul succes este însă rezultatul lucrului constant, al perseverenței și al modestiei. Un om de succes va fi întotdeauna decent în a se lăuda cu performanțele lui și va considera permanent că mai are de crescut.

  Totul nou

  Mi-l pot imagina pe Isus oprindu-Se să admire frumusețea pe care o creează în viața ta și a mea. Să avem răbdare, pentru că Isus făgăduiește că „acela care a început în voi această bună lucrare o va isprăvi până în ziua lui Isus Hristos”.

  Acoperirea prejudiciului

  Cererea victimei pentru a putea ierta cuprinde recunoaşterea prejudiciului adus, pocăinţa, compasiunea pentru victimă şi o dovadă de empatie, precum şi o oarecare reparaţie. Aceasta este singura cale de eliminare a stresului emoţional.

  Casa Tatălui este casa Mea

  Doamne, învață-ne să prețuim întâlnirea cu Tine din fiecare Sabat și să venim cu bucurie la casa Ta! Provocare: Hotărăște-te ca în Sabatul viitor să participi la toate serviciile divine din biserica ta! Ajută-i și pe membrii familiei tale să meargă împreună cu tine!

  Az igazak feltámadása

  „Megelevenednek halottaid, és holttesteim fölkelnek: serkenjetek föl és énekeljetek, akik a porban lakoztok, mert harmatod...