Predicând în locuri imposibile

  Căci noi n-avem de luptat împotriva cărnii şi sângelui, ci împotriva căpeteniilor, împotriva domniilor, împotriva stâpânitorilor întunericului acestui veac, împotriva duhurilor răutăţii care sunt în locurile cereşti. (Efeseni 6:12)

  Am mers la Grande Platine pentru o campanie de evanghelizare de trei săptămâni, în martie 2011. Urma să fac colportaj în timpul zilei şi să predic seara. Ajuns acolo, mi-am dat seama că era un loc dificil şi cu greu ajungeai la oameni prin campanii de evanghelizare. Evangheliştii dinaintea mea nu avuseseră succes prin această metodă, având de înfruntat tot felul de pericole.

  Ştiind acest lucru, nu m-am lăsat intimidat, ci m-am rugat şi mai intens. Localnicii au fost surprinşi să vadă că în prima săptămână de campanie nu s-a aruncat cu pietre în noi. Totuşi, în a doua săptămână, lucrurile s-au schimbat. Vrăjmaşul a folosit alte strategii pentru a întrerupe întâlnirile, în timp ce îi intimida pe vizitatorii care veneau în număr mare. Vrăjitorii şi preoţii oculţi se învârteau în jurul bisericii unde predicam şi peste tot erau semne oculte pentru a-i înspăimânta pe oameni. Totuşi vizitatorii nu au încetat să vină la întâlniri şi, la sfârşitul campaniei, mulţi oameni au luat hotărârea de a-l sluji lui Isus. Douăsprezece persoane au primit botezul în acea ocazie, în numele Tatălui, al Fiului şi al Duhului Sfânt.

  Toată slava e a lui Dumnezeu, care ne-a asigurat biruinţa în condiţii foarte dificile. Evangheliştii cu literatură din nordul statului Haiti nu bat la uşi doar pentru a vinde cărţi. Noi oferim şi studii biblice, ori de câte ori e posibil, şi predicăm în cadrul campaniilor laice de evanghelizare, în colaborare cu membrii bisericii. Adesea ni se aminteşte de cuvintele inspirate care descriu formula câştigătoare pentru a avea succes: „Taina succesului stă în unirea puterii dumnezeieşti cu străduinţele omeneşti. Aceia care realizează cel mai mult sunt cei care se sprijină mai hotărât pe braţul Celui Atotputernic.” (Patriarhi şi profeţi, p. 509)

  Îi mulţumim lui Dumnezeu pentru protecţia Lui, pentru spiritul misionar care ne întăreşte şi animă voinţa şi pentru prezenţa constantă a puterii Duhului Sfânt care a însoţit eforturile noastre.

  Joel Sylvort, Haiti

  Predicând în locuri imposibile - 2016. Toată slava e a lui Dumnezeu, care ne-a asigurat biruinţa în condiţii foarte dificile. Evangheliştii cu literatură din nordul statului Haiti nu bat la uşi doar pentru a vinde cărţi. Noi oferim şi studii biblice, ori de câte ori e posibil, şi predicăm în cadrul campaniilor laice de evanghelizare, în colaborare cu membrii bisericii.
  Kelch Kalie
  Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...