Predicând în locuri imposibile

  Căci noi n-avem de luptat împotriva cărnii şi sângelui, ci împotriva căpeteniilor, împotriva domniilor, împotriva stâpânitorilor întunericului acestui veac, împotriva duhurilor răutăţii care sunt în locurile cereşti. (Efeseni 6:12)

  Am mers la Grande Platine pentru o campanie de evanghelizare de trei săptămâni, în martie 2011. Urma să fac colportaj în timpul zilei şi să predic seara. Ajuns acolo, mi-am dat seama că era un loc dificil şi cu greu ajungeai la oameni prin campanii de evanghelizare. Evangheliştii dinaintea mea nu avuseseră succes prin această metodă, având de înfruntat tot felul de pericole.

  Ştiind acest lucru, nu m-am lăsat intimidat, ci m-am rugat şi mai intens. Localnicii au fost surprinşi să vadă că în prima săptămână de campanie nu s-a aruncat cu pietre în noi. Totuşi, în a doua săptămână, lucrurile s-au schimbat. Vrăjmaşul a folosit alte strategii pentru a întrerupe întâlnirile, în timp ce îi intimida pe vizitatorii care veneau în număr mare. Vrăjitorii şi preoţii oculţi se învârteau în jurul bisericii unde predicam şi peste tot erau semne oculte pentru a-i înspăimânta pe oameni. Totuşi vizitatorii nu au încetat să vină la întâlniri şi, la sfârşitul campaniei, mulţi oameni au luat hotărârea de a-l sluji lui Isus. Douăsprezece persoane au primit botezul în acea ocazie, în numele Tatălui, al Fiului şi al Duhului Sfânt.

  Toată slava e a lui Dumnezeu, care ne-a asigurat biruinţa în condiţii foarte dificile. Evangheliştii cu literatură din nordul statului Haiti nu bat la uşi doar pentru a vinde cărţi. Noi oferim şi studii biblice, ori de câte ori e posibil, şi predicăm în cadrul campaniilor laice de evanghelizare, în colaborare cu membrii bisericii. Adesea ni se aminteşte de cuvintele inspirate care descriu formula câştigătoare pentru a avea succes: „Taina succesului stă în unirea puterii dumnezeieşti cu străduinţele omeneşti. Aceia care realizează cel mai mult sunt cei care se sprijină mai hotărât pe braţul Celui Atotputernic.” (Patriarhi şi profeţi, p. 509)

  Îi mulţumim lui Dumnezeu pentru protecţia Lui, pentru spiritul misionar care ne întăreşte şi animă voinţa şi pentru prezenţa constantă a puterii Duhului Sfânt care a însoţit eforturile noastre.

  Joel Sylvort, Haiti

  Predicând în locuri imposibile - 2016. Toată slava e a lui Dumnezeu, care ne-a asigurat biruinţa în condiţii foarte dificile. Evangheliştii cu literatură din nordul statului Haiti nu bat la uşi doar pentru a vinde cărţi. Noi oferim şi studii biblice, ori de câte ori e posibil, şi predicăm în cadrul campaniilor laice de evanghelizare, în colaborare cu membrii bisericii.
  Kelch Kalie
  Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  În luptă, dar nu disperaţi

  Gândeşte-te la cunoscuta zicală: „Când Dumnezeu închide uşa, tot El deschide o fereastră”, care exprimă într-un mod informal gândul principal de astăzi. Dumnezeu mi ne lasă niciodată să ajungem la limită. Doar aşteaptă-L în credinţă pe Iahve şi îţi vei redobândi speranţa.

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  Sátán mesteri csalásai

  „A titkok az Úréi, a mi Istenünkéi; a kinyilatkoztatott dolgok pedig a mieink és a...