Nu lăsaţi niciodată curajul să se frângă

  Şi Dumnezeul meu să îngrijească de toate trebuinţele voastre, după bogăţia Sa, în slavă, în Isus Hristos. (Filipeni 4:19)

  Era în anul 2010, pe 10 iunie mai exact, şi afară ploua de dimineaţă. Mă trezisem devreme pentru că trebuia să livrez nişte cărţi unui domn care avusese o comandă mai mare. În casă mai aveam mâncare doar pentru un prânz şi plănuiam să merg la magazin după ce vindeam cărţile clientului respectiv. Deşi afară ploua, am pornit spre biroul clientului meu. Cu toate că trebuia să parcurg vreo 16 kilometri, mi-a luat trei ore să ajung acolo din cauza unui blocaj în trafic.

  Când am ajuns la biroul lui, am aflat că îşi luase liber în acea zi. Am fost foarte dezamăgit. Nu mai aveam bani nici măcar pentru biletul de autobuz de întoarcere. Aşa că am început să merg în alte locuri, în speranţa că voi găsi oameni dornici să cumpere cărţile, dar nu am reuşit să vând nici măcar o carte. M-am rugat, prezentându-mi problemele înaintea lui Dumnezeu. I-am cerut să mă ajute să vând cărţile pe care le aveam cu mine. I-am amintit şi de făgăduinţa din Isaia 41:10: „Eu sunt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sunt Dumnezeul tău; Eu te întăresc, tot Eu îţi vin în ajutor.”

  Cu acea rugăciune şi cu acel verset în minte, am hotărât să merg înainte. Am continuat să bat la uşi şi să fac colportaj, sperând şi având încredinţarea că cineva va cumpăra o carte, dar nu am primit niciun răspuns pozitiv. Deja eram supărat şi agitat. Fiindu-mi foarte foame şi totodată obosit, am mers spre un birou, unde am văzut un domn, patronul acelei afaceri. I-am arătat toate cărţile pe care le aveam şi a început să le scaneze rapid pe toate. După o vreme, m-a întrebat de preţul lor. I-am calculat preţul fiecăreia şi i-am spus şi lui. Fără să negocieze, a cumpărat toate cărţile pe care le aveam. Am rămas uimit! I-am mulţumit lui Dumnezeu pentru îndurarea şi harul Său minunat! El cunoaşte nevoile noastre.

  Cuvântul inspirat spune astfel: „Nu lăsaţi niciodată curajul să se frângă. Nu exprimaţi niciodată necredinţă când aparenţele sunt împotriva voastră. (…) Veţi simţi apăsarea lipsei de mijloace, dar Domnul va asculta cererile voastre de ajutor şi va răspunde la ele.” [Mărturii pentru biserică, voi. 7, p. 244) El este credincios!

  James Roy, Bangladesh

  Nu lăsaţi niciodată curajul să se frângă - 2016. Fiindu-mi foarte foame şi totodată obosit, am mers spre un birou, unde am văzut un domn, patronul acelei afaceri. I-am arătat toate cărţile pe care le aveam şi a început să le scaneze rapid pe toate. După o vreme, m-a întrebat de preţul lor. I-am calculat preţul fiecăreia şi i-am spus şi lui. Fără să negocieze, a cumpărat toate cărţile pe care le aveam. Am rămas uimit!
  Kelch Kalie
  Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...