Nu lăsaţi niciodată curajul să se frângă

  Şi Dumnezeul meu să îngrijească de toate trebuinţele voastre, după bogăţia Sa, în slavă, în Isus Hristos. (Filipeni 4:19)

  Era în anul 2010, pe 10 iunie mai exact, şi afară ploua de dimineaţă. Mă trezisem devreme pentru că trebuia să livrez nişte cărţi unui domn care avusese o comandă mai mare. În casă mai aveam mâncare doar pentru un prânz şi plănuiam să merg la magazin după ce vindeam cărţile clientului respectiv. Deşi afară ploua, am pornit spre biroul clientului meu. Cu toate că trebuia să parcurg vreo 16 kilometri, mi-a luat trei ore să ajung acolo din cauza unui blocaj în trafic.

  Când am ajuns la biroul lui, am aflat că îşi luase liber în acea zi. Am fost foarte dezamăgit. Nu mai aveam bani nici măcar pentru biletul de autobuz de întoarcere. Aşa că am început să merg în alte locuri, în speranţa că voi găsi oameni dornici să cumpere cărţile, dar nu am reuşit să vând nici măcar o carte. M-am rugat, prezentându-mi problemele înaintea lui Dumnezeu. I-am cerut să mă ajute să vând cărţile pe care le aveam cu mine. I-am amintit şi de făgăduinţa din Isaia 41:10: „Eu sunt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sunt Dumnezeul tău; Eu te întăresc, tot Eu îţi vin în ajutor.”

  Cu acea rugăciune şi cu acel verset în minte, am hotărât să merg înainte. Am continuat să bat la uşi şi să fac colportaj, sperând şi având încredinţarea că cineva va cumpăra o carte, dar nu am primit niciun răspuns pozitiv. Deja eram supărat şi agitat. Fiindu-mi foarte foame şi totodată obosit, am mers spre un birou, unde am văzut un domn, patronul acelei afaceri. I-am arătat toate cărţile pe care le aveam şi a început să le scaneze rapid pe toate. După o vreme, m-a întrebat de preţul lor. I-am calculat preţul fiecăreia şi i-am spus şi lui. Fără să negocieze, a cumpărat toate cărţile pe care le aveam. Am rămas uimit! I-am mulţumit lui Dumnezeu pentru îndurarea şi harul Său minunat! El cunoaşte nevoile noastre.

  Cuvântul inspirat spune astfel: „Nu lăsaţi niciodată curajul să se frângă. Nu exprimaţi niciodată necredinţă când aparenţele sunt împotriva voastră. (…) Veţi simţi apăsarea lipsei de mijloace, dar Domnul va asculta cererile voastre de ajutor şi va răspunde la ele.” [Mărturii pentru biserică, voi. 7, p. 244) El este credincios!

  James Roy, Bangladesh

  Nu lăsaţi niciodată curajul să se frângă - 2016. Fiindu-mi foarte foame şi totodată obosit, am mers spre un birou, unde am văzut un domn, patronul acelei afaceri. I-am arătat toate cărţile pe care le aveam şi a început să le scaneze rapid pe toate. După o vreme, m-a întrebat de preţul lor. I-am calculat preţul fiecăreia şi i-am spus şi lui. Fără să negocieze, a cumpărat toate cărţile pe care le aveam. Am rămas uimit!
  Kelch Kalie
  Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Maximum șase centimetri

  Fă o scanare completă printre lucrurile și folderele tale. Vezi ce nu ar trebui să mai fie păstrat și ia decizia de a arunca, de a șterge tot ce nu te onorează. Renunță la acele lucruri care trebuie ascunse. Când simțim nevoia să ascundem ceva de ceilalți, trebuie să ne gândim serios dacă avem nevoie de acel lucru. Oare nu mă afectează dacă îl păstrez sau dacă va fi descoperit de altcineva mai iscoditor din fire?

  „Nu ai lumini!”

  Isus dorește să lăsăm o cărare luminoasă pentru ca oamenii să poată urma acea lumină. Mă rog să nu auzim niciodată pe cineva care să zică: „Nu ai lumini! Nu ai lumini!” Astăzi, fie că Dumnezeu să ne ajute să fim lumini strălucitoare pentru El!

  Marea trimitere

  Tu ce zici? Nu aştepta o situaţie mai bună ca să împlineşti Marea Trimitere! Ia-ţi ochii de la tine şi îndreaptă-i spre Hristos! Sunt în jurul tău oameni care au nevoie să audă un mesaj de îndurare din partea celor care au trăit aceeaşi durere.

  Gata oricând!

  Doamne, mă pun la dispoziția Ta astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Identifică-ți limitele! Vezi care sunt reale și care țin doar de teama de a ieși din zona de confort!

  Élelem és földek az utolsó napokban

  „Ne aggodalmaskodjatok tehát a holnap felől, mert a holnap majd aggodalmaskodik a maga dolgai felől....