Nu lăsaţi niciodată curajul să se frângă

  Şi Dumnezeul meu să îngrijească de toate trebuinţele voastre, după bogăţia Sa, în slavă, în Isus Hristos. (Filipeni 4:19)

  Era în anul 2010, pe 10 iunie mai exact, şi afară ploua de dimineaţă. Mă trezisem devreme pentru că trebuia să livrez nişte cărţi unui domn care avusese o comandă mai mare. În casă mai aveam mâncare doar pentru un prânz şi plănuiam să merg la magazin după ce vindeam cărţile clientului respectiv. Deşi afară ploua, am pornit spre biroul clientului meu. Cu toate că trebuia să parcurg vreo 16 kilometri, mi-a luat trei ore să ajung acolo din cauza unui blocaj în trafic.

  Când am ajuns la biroul lui, am aflat că îşi luase liber în acea zi. Am fost foarte dezamăgit. Nu mai aveam bani nici măcar pentru biletul de autobuz de întoarcere. Aşa că am început să merg în alte locuri, în speranţa că voi găsi oameni dornici să cumpere cărţile, dar nu am reuşit să vând nici măcar o carte. M-am rugat, prezentându-mi problemele înaintea lui Dumnezeu. I-am cerut să mă ajute să vând cărţile pe care le aveam cu mine. I-am amintit şi de făgăduinţa din Isaia 41:10: „Eu sunt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sunt Dumnezeul tău; Eu te întăresc, tot Eu îţi vin în ajutor.”

  Cu acea rugăciune şi cu acel verset în minte, am hotărât să merg înainte. Am continuat să bat la uşi şi să fac colportaj, sperând şi având încredinţarea că cineva va cumpăra o carte, dar nu am primit niciun răspuns pozitiv. Deja eram supărat şi agitat. Fiindu-mi foarte foame şi totodată obosit, am mers spre un birou, unde am văzut un domn, patronul acelei afaceri. I-am arătat toate cărţile pe care le aveam şi a început să le scaneze rapid pe toate. După o vreme, m-a întrebat de preţul lor. I-am calculat preţul fiecăreia şi i-am spus şi lui. Fără să negocieze, a cumpărat toate cărţile pe care le aveam. Am rămas uimit! I-am mulţumit lui Dumnezeu pentru îndurarea şi harul Său minunat! El cunoaşte nevoile noastre.

  Cuvântul inspirat spune astfel: „Nu lăsaţi niciodată curajul să se frângă. Nu exprimaţi niciodată necredinţă când aparenţele sunt împotriva voastră. (…) Veţi simţi apăsarea lipsei de mijloace, dar Domnul va asculta cererile voastre de ajutor şi va răspunde la ele.” [Mărturii pentru biserică, voi. 7, p. 244) El este credincios!

  James Roy, Bangladesh

  Kelch Kalie
  Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Despre numai zece oameni

  La o relație de adevărată prietenie cu Dumnezeu nu se ajunge din întâmplare, sau ferindu-ne cu groază de mânia Lui, ori făcând din obligație lucruri. Prietenia este un exercițiu al cunoașterii; este nevoie să citim despre El, să-L căutăm în natură și să simțim în rugăciune apropierea Lui.

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rugăciunea pentru duşmani

  Dacă ai şi tu pe cineva care ţi-a greşit, îţi propunem astăzi să te rogi pentru acea persoană. Imaginează-ţi că este foarte serios mustrată de conştiinţă, dar îi lipseşte curajul să-ţi ceară iertare. Roagă-te, iubeşte şi binecuvântează! Nu pierde ocazia de a-i face bine!

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Az igazak elváltozása

  „Mert maga az Úr riadóval, arkangyal szózatával és isteni harsonával leszáll az égből: és feltámadnak...