Așa cum sunt

Dacă ai păstra, Doamne, aducerea-aminte a nelegiuirilor, cine ar putea sta în picioare, Doamne? Dar la Tine este iertare, ca să fii de temut. (Psalmii 130:3,4)

„Seara trecută am citit în cartea pe care am cumpărat-o de la tine că pot veni la Dumnezeu aşa cum sunt. Acesta este motivul pentru care am venit astăzi,” i-a spus Moises Garcia lui Ricardo Camacho. Stătea acolo, pierdut, cu ochii pironiţi pe o imagine a lui Isus din holul Bisericii Adventiste din Salinas, California.

Cu doar câteva zile înainte, Ricardo şi Karen Yanez, un evanghelist cu literatură student, bătuseră la uşa lui Moises. Era un bărbat tăcut, dar a cumpărat patru cărţi de la ei şi i-a întrebat cărei confesiuni aparţin. A cerut apoi adresa bisericii, pe care i-au lăsat-o înainte de a pleca, lăudându-L pe Dumnezeu că au putut lăsa acolo câteva cărţi.

Câteva zile mai târziu, în Sabat, Moises a păşit în biserică. După serviciul divin, Ricardo l-a întâlnit pe Moises în hol, care i-a spus despre schimbarea ce avusese loc de când a început să citească acele cărţi. Apoi Ricardo l-a invitat pe Moises la prânzul de părtăşie şi au mâncat împreună, cunoscându-se mai bine. Moises a spus că, în urmă cu trei ani, cineva „aşa ca voi” bătuse la uşa lui din Yuma, Arizona, şi îi vânduse Bible Readings for the Home („Povestiri biblice pentru acasă”). Aşa a aflat despre Sabat, dar când le-a spus părinţilor lui, ei l-au crezut nebun. Pastorul lui i-a spus: „Poţi crede în acest lucru, dar nu mai spune şi altora.”

Moises a ales să creadă, în ciuda criticilor familiei. Câţiva ani mai târziu, s-a mutat în California. Acum, din nou, colportorii i-au bătut la uşă. De data aceasta, a cumpărat Calea către Hristos. După ce a citit-o, şi-a dat seama de un lucru esenţial cu privire la caracterul lui Dumnezeu – putem veni la El aşa cum suntem. Tocmai de aceea se afla în biserică în acel Sabat.

Moises a început studiile biblice şi curând după aceea a devenit membru al Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea. Astăzi el este un membru activ şi prieten bun cu Ricardo.

Oamenii de pretutindeni au o înţelegere greşită a caracterului lui Dumnezeu din cauza înşelăciunilor lui Satana. Noi trebuie să ne rugăm ca să putem arăta adevăratul caracter al lui Dumnezeu unei lumi pierdute şi care suferă.

Lisa Manzanares, Statele Unite ale Americii

Kelch Kalie
Kelch Kalie
Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video