Binecuvântat de o roată spartă (1)

De aceea vă spun: Nu vă îngrijoraţi de viaţa voastră, gândindu-vă ce veţi mânca sau ce veţi bea; nici de trupul vostru, gândindu-vă cu ce vă veţi îmbrăca. Oare nu este viaţa mai mult decât hrana şi trupul, mai mult decât îmbrăcămintea? (Matei 6:25)

În vara anului 2010, am călătorit către oraşul Passo Fundo, din Brazilia, unde urma să fac colportaj. Grupul nostru trebuia să treacă prin Paraguay pentru a ajunge în Brazilia, dar eu am vrut să trec prin Argentina, pentru a o vizita pe străbunica mea, care împlinea 90 de ani. Câteva zile mai târziu, am fost jefuit şi mi-au fost furaţi toţi banii de care aveam nevoie pentru călătorie. Puţinii bani pe care îi mai aveam i-am depus la bancă, pentru a avea de unde să scot când era nevoie.

După ce am vizitat-o pe străbunica în Argentina, am călătorit spre oraşul Posadas, care este foarte aproape de graniţa cu Brazilia. Ajuns acolo, am aflat că autobuzul către Passo Fundo plecase cu o oră mai devreme. Următorul autobuz era la ora 11 dimineaţa, în ziua următoare. Aveam foarte puţini bani cu mine, dar am mers să caut un bancomat în oraş pentru a scoate nişte bani. Totuşi niciun bancomat nu mi-a permis să scot bani. Am numărat banii pe care îi aveam cu mine şi am văzut că îmi ajungeau fie să cumpăr nişte mâncare, fie să plătesc pentru o călătorie cu autobuzul înapoi, în staţie, şi o oră de servicii internet. Am hotărât să mă întorc în staţia de autobuz şi să folosesc internetul pentru a-mi contacta familia, cerându-le să mă ajute cu nişte bani.

De același autor

Din nefericire, familia mea nu putea să-mi pună bani în cont până nu se deschidea banca, luni dimineaţa. Aşa că stăteam acolo, în staţia de autobuz, fără niciun ban. Nu ştiam ce să fac. Era aproape ora 5 şi soarele se apropia să apună. Îmi era foame şi eram îngrijorat, întrebându-mă unde voi dormi şi cum voi ajunge în Passo Fundo.

Peste drum, am observat un supermarket şi mă gândeam că aş putea lucra acolo câteva zile pentru a plăti biletul de autobuz şi pentru cazare şi masă. Am traversat strada şi i-am întrebat dacă făceau angajări. Managerul m-a întrebat de unde sunt şi ce făceam acolo. I-am spus că sunt din Bolivia, dar lucrez ca misionar adventist în Brazilia, aşa că m-a îndrumat spre o biserică adventistă.

Miguel Angel Bascope Velasco, Bolivia

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

Binecuvântat de o roată spartă (1) - 2016. Ajuns în Posadas, am aflat că autobuzul către Passo Fundo plecase cu o oră mai devreme. Următorul autobuz era la ora 11 dimineaţa, în ziua următoare. Aveam foarte puţini bani cu mine, dar am mers să caut un bancomat în oraş pentru a scoate nişte bani. Totuşi niciun bancomat nu mi-a permis să scot bani. pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.