Binecuvântat de o roată spartă (1)

  De aceea vă spun: Nu vă îngrijoraţi de viaţa voastră, gândindu-vă ce veţi mânca sau ce veţi bea; nici de trupul vostru, gândindu-vă cu ce vă veţi îmbrăca. Oare nu este viaţa mai mult decât hrana şi trupul, mai mult decât îmbrăcămintea? (Matei 6:25)

  În vara anului 2010, am călătorit către oraşul Passo Fundo, din Brazilia, unde urma să fac colportaj. Grupul nostru trebuia să treacă prin Paraguay pentru a ajunge în Brazilia, dar eu am vrut să trec prin Argentina, pentru a o vizita pe străbunica mea, care împlinea 90 de ani. Câteva zile mai târziu, am fost jefuit şi mi-au fost furaţi toţi banii de care aveam nevoie pentru călătorie. Puţinii bani pe care îi mai aveam i-am depus la bancă, pentru a avea de unde să scot când era nevoie.

  După ce am vizitat-o pe străbunica în Argentina, am călătorit spre oraşul Posadas, care este foarte aproape de graniţa cu Brazilia. Ajuns acolo, am aflat că autobuzul către Passo Fundo plecase cu o oră mai devreme. Următorul autobuz era la ora 11 dimineaţa, în ziua următoare. Aveam foarte puţini bani cu mine, dar am mers să caut un bancomat în oraş pentru a scoate nişte bani. Totuşi niciun bancomat nu mi-a permis să scot bani. Am numărat banii pe care îi aveam cu mine şi am văzut că îmi ajungeau fie să cumpăr nişte mâncare, fie să plătesc pentru o călătorie cu autobuzul înapoi, în staţie, şi o oră de servicii internet. Am hotărât să mă întorc în staţia de autobuz şi să folosesc internetul pentru a-mi contacta familia, cerându-le să mă ajute cu nişte bani.

  Din nefericire, familia mea nu putea să-mi pună bani în cont până nu se deschidea banca, luni dimineaţa. Aşa că stăteam acolo, în staţia de autobuz, fără niciun ban. Nu ştiam ce să fac. Era aproape ora 5 şi soarele se apropia să apună. Îmi era foame şi eram îngrijorat, întrebându-mă unde voi dormi şi cum voi ajunge în Passo Fundo.

  Peste drum, am observat un supermarket şi mă gândeam că aş putea lucra acolo câteva zile pentru a plăti biletul de autobuz şi pentru cazare şi masă. Am traversat strada şi i-am întrebat dacă făceau angajări. Managerul m-a întrebat de unde sunt şi ce făceam acolo. I-am spus că sunt din Bolivia, dar lucrez ca misionar adventist în Brazilia, aşa că m-a îndrumat spre o biserică adventistă.

  Miguel Angel Bascope Velasco, Bolivia

  Binecuvântat de o roată spartă (1) - 2016. Ajuns în Posadas, am aflat că autobuzul către Passo Fundo plecase cu o oră mai devreme. Următorul autobuz era la ora 11 dimineaţa, în ziua următoare. Aveam foarte puţini bani cu mine, dar am mers să caut un bancomat în oraş pentru a scoate nişte bani. Totuşi niciun bancomat nu mi-a permis să scot bani.
  Kelch Kalie
  Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...