Binecuvântat de o roată spartă (2)

  De aceea vă spun: Nu vă îngrijoraţi de viaţa voastră, gândindu-vâ ce veţi mânca sau ce veţi bea; nici de trupul vostru, gândindu-vâ cu ce vă veţi îmbrăca. Oare nu este viaţa mai mult decât hrana şi trupul, mai mult decât îmbrăcămintea? (Matei 6:25)

  Căutând biserica, am întâlnit pe cineva care evident nu era argentinian – argentinienii sunt mai deschişi la culoare şi blonzi, dar el avea tenul închis, ca mine. Pe geantă avea insigna unei universităţi adventiste. Mi-a spus că era din Bolivia şi că el, împreună cu prietenii lui, mergeau în Brazilia pentru a face colportaj în Passo Fundo, la fel ca mine. Liderul lui de grup era şi liderul meu de grup.

  Ei ajunseseră târziu în Posadas pentru că maşina cu care veniseră făcuse o pană, ceea ce a făcut posibil ca eu să mă întâlnesc cu ei. Primul răspuns la rugăciune. Prietenul meu şi colegul lui căutau şi ei biserica adventistă, aşa că am petrecut Sabatul acolo. Diaconeasa ne-a oferit şi mâncare, aşa că problema mâncării fusese rezolvată. Al doilea răspuns la rugăciune. Acum aveam nevoie de un loc unde să dormim. Unul dintre băieţii de la biserică ne-a invitat să stăm la el acasă. Al treilea răspuns la rugăciune. În ziua următoare, eu şi cu noul meu prieten am mers să cumpărăm biletele la autobuz. Şi, pentru că eu nu mai aveam bani, l-am întrebat dacă aş putea împrumuta de la el nişte bani. Avea în plus suma exactă de care aveam nevoie pentru biletul meu. Al patrulea răspuns la rugăciune. Când am ajuns în Passo Fundo, nu mai aveam bani să îl sunăm pe liderul nostru, aşa că am rămas în staţia de autobuz. Dar la scurtă vreme după aceea, liderul grupului nostru a adus pe cineva în staţie. L-am recunoscut şi el ne-a dus la locul în care eram cazaţi. Al cincilea răspuns la rugăciune.

  Dumnezeu mi-a rezolvat toate problemele. Prin această experienţă, Dumnezeu m-a învăţat mai multe lecţii. El m-a învăţat să mă încred în El. M-a învăţat să mă bucur de familia noastră din biserică, gata să ne ajute în orice parte a lumii am fi. Dumnezeu m-a învăţat că El ne rezolvă problemele chiar înainte de a şti că este o problemă. Şi m-a învăţat că El poate folosi experienţele negative, de exemplu, o pană la o roată, pentru a ne binecuvânta. Dumnezeu este un Dumnezeu al minunilor.

  Miguel Angel Bascope Velasco, Bolivia

  Binecuvântat de o roată spartă (2) - 2016. Dumnezeu mi-a rezolvat toate problemele. Prin această experienţă, Dumnezeu m-a învăţat mai multe lecţii. El m-a învăţat să mă încred în El. M-a învăţat să mă bucur de familia noastră din biserică, gata să ne ajute în orice parte a lumii am fi. Dumnezeu m-a învăţat că El ne rezolvă problemele chiar înainte de a şti că este o problemă.
  Kelch Kalie
  Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...