Ploaia ne-a salvat botezul

  Dumnezeu este adăpostul şi sprijinul nostru, un ajutor care nu lipseşte niciodată în nevoi. (Psalmii 46:1)

  În anul 1992, am organizat un seminar de Apocalipsa într-un sat din Nord-Est, în Congo. Am avut o prezenţă foarte numeroasă şi mulţi oameni au cumpărat şi cărţi. Printre cei care citiseră cărţile noastre şi au luat hotărârea de a se boteza erau şi trei tinere. Dar în familia lor s-a produs o mare tulburare, deoarece unii membri ai familiei se împotriveau botezului. Totuşi cele trei tinere au insistat că luaseră o decizie personală şi erau pregătite pentru botez.

  În seara dinaintea botezului, familia lărgită a ţinut o întrunire şi a inclus şi o parte din vecini. Am asistat incognito la întâlnire şi le-am ascultat planurile. Voiau să dea unor tineri alcool şi droguri, apoi să meargă la râu cu bice şi, când fetele urmau să fie botezate, bărbaţii să sară şi să-i biciuiască pe toţi, să creeze o aşa confuzie, încât să întrerupă botezul. Le-am spus pastorului şi prezbiterilor de planurile lor şi am adus această problemă înaintea lui Dumnezeu în rugăciune, cerându-I să intervină. Apoi am făcut un plan.

  Cele trei fete urmau să meargă pe un alt drum la râu şi să rămână ascunse, fiind botezate ultimele. La botez, pastorul a prezentat un mesaj scurt, apoi a coborât în apă cu şapte dintre candidaţi, iar cele trei fete au rămas ascunse. Tinerii aflaţi sub influenţa alcoolului şi a drogurilor aşteptau pe malul râului. După ce a cincea persoană a fost botezată, a început să plouă foarte tare şi mulţi dintre cei care stăteau pe margine au fugit să se adăpostească. Chiar şi tinerii care voiau să ne facă probleme au fugit, în ciuda ploii, pastorul a continuat, botezând toţi candidaţii. Doar câţiva am mai rămas la râu pentru a fi martori la întregul eveniment. Dumnezeu făcuse o minune, astfel încât botezul să nu fie întrerupt!

  Am plecat din acel loc lăudându-L pe Dumnezeu pentru intervenţia Sa miraculoasă. Da, în toate aspectele vieţii noastre, „Dumnezeu este adăpostul şi sprijinul nostru, un ajutor care nu lipseşte niciodată în nevoi.”

  Salita Lusenge Kabwe, Republica Democrată Congo

  Ploaia ne-a salvat botezul - 2016. Tinerii aflaţi sub influenţa alcoolului şi a drogurilor aşteptau pe malul râului. După ce a cincea persoană a fost botezată, a început să plouă foarte tare şi mulţi dintre cei care stăteau pe margine au fugit să se adăpostească. Chiar şi tinerii care voiau să ne facă probleme au fugit, în ciuda ploii, pastorul a continuat, botezând toţi candidaţii.
  Kelch Kalie
  Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...