Ploaia ne-a salvat botezul

  Dumnezeu este adăpostul şi sprijinul nostru, un ajutor care nu lipseşte niciodată în nevoi. (Psalmii 46:1)

  În anul 1992, am organizat un seminar de Apocalipsa într-un sat din Nord-Est, în Congo. Am avut o prezenţă foarte numeroasă şi mulţi oameni au cumpărat şi cărţi. Printre cei care citiseră cărţile noastre şi au luat hotărârea de a se boteza erau şi trei tinere. Dar în familia lor s-a produs o mare tulburare, deoarece unii membri ai familiei se împotriveau botezului. Totuşi cele trei tinere au insistat că luaseră o decizie personală şi erau pregătite pentru botez.

  În seara dinaintea botezului, familia lărgită a ţinut o întrunire şi a inclus şi o parte din vecini. Am asistat incognito la întâlnire şi le-am ascultat planurile. Voiau să dea unor tineri alcool şi droguri, apoi să meargă la râu cu bice şi, când fetele urmau să fie botezate, bărbaţii să sară şi să-i biciuiască pe toţi, să creeze o aşa confuzie, încât să întrerupă botezul. Le-am spus pastorului şi prezbiterilor de planurile lor şi am adus această problemă înaintea lui Dumnezeu în rugăciune, cerându-I să intervină. Apoi am făcut un plan.

  Cele trei fete urmau să meargă pe un alt drum la râu şi să rămână ascunse, fiind botezate ultimele. La botez, pastorul a prezentat un mesaj scurt, apoi a coborât în apă cu şapte dintre candidaţi, iar cele trei fete au rămas ascunse. Tinerii aflaţi sub influenţa alcoolului şi a drogurilor aşteptau pe malul râului. După ce a cincea persoană a fost botezată, a început să plouă foarte tare şi mulţi dintre cei care stăteau pe margine au fugit să se adăpostească. Chiar şi tinerii care voiau să ne facă probleme au fugit, în ciuda ploii, pastorul a continuat, botezând toţi candidaţii. Doar câţiva am mai rămas la râu pentru a fi martori la întregul eveniment. Dumnezeu făcuse o minune, astfel încât botezul să nu fie întrerupt!

  Am plecat din acel loc lăudându-L pe Dumnezeu pentru intervenţia Sa miraculoasă. Da, în toate aspectele vieţii noastre, „Dumnezeu este adăpostul şi sprijinul nostru, un ajutor care nu lipseşte niciodată în nevoi.”

  Salita Lusenge Kabwe, Republica Democrată Congo

  Kelch Kalie
  Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Despre numai zece oameni

  La o relație de adevărată prietenie cu Dumnezeu nu se ajunge din întâmplare, sau ferindu-ne cu groază de mânia Lui, ori făcând din obligație lucruri. Prietenia este un exercițiu al cunoașterii; este nevoie să citim despre El, să-L căutăm în natură și să simțim în rugăciune apropierea Lui.

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rugăciunea pentru duşmani

  Dacă ai şi tu pe cineva care ţi-a greşit, îţi propunem astăzi să te rogi pentru acea persoană. Imaginează-ţi că este foarte serios mustrată de conştiinţă, dar îi lipseşte curajul să-ţi ceară iertare. Roagă-te, iubeşte şi binecuvântează! Nu pierde ocazia de a-i face bine!

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Az igazak elváltozása

  „Mert maga az Úr riadóval, arkangyal szózatával és isteni harsonával leszáll az égből: és feltámadnak...