O transformare de 180°

Seara vine plânsul, iar dimineața, veselia. (Psalmii 30:5)

Juliet se afla împreună cu un grup de evanghelişti cu literatură în Maun, în nordul Botswanei. Grupul lor a fost binecuvântat cu multe vânzări. Dar când Juliet a trebuit să ducă oamenilor cărţile, nu a mai avut bani pentru taxi şi astfel a trebuit să meargă pe jos, chinuindu-se cu cele două genţi pline cu cărţi. La destinaţie, un ofiţer de pază i-a dat voie să intre, dar apoi a venit un alt angajat, o doamnă, şi i-a spus că nu avea voie. „Cărţile voastre sunt scumpe. Pleacă! Dacă te întorci pe aici, voi chema tot personalul şi te batem.” Apoi a închis poarta.

Dezamăgită, Juliet şi-a luat genţile, care erau foarte grele, şi s-a întors acasă. În liniştea căminului ei, a plâns şi s-a rugat: „Unde ai fost, Doamne?” Postind şi meditând la făgăduinţele lui Dumnezeu, a dat peste un fragment din cartea Evanghelizarea prin Literatură, care i-a adus mare mângâiere. În capitolul „Ajutor în orice greutăţi”, scrie: „Tatăl nostru ceresc are o mie de căi pentru a ne oferi lucruri despre care noi nu ştim nimic. Cei care acceptă unicul principiu de a face din slujirea lui Dumnezeu lucrul suprem vor descoperi că încurcăturile au dispărut, iar în faţa lor calea este netedă.” (Evanghelizarea prin Literatură, p. 114)

De același autor

Juliet a simţit îndemnul să se întoarcă să îl vadă pe manager. Şi-a programat o întâlnire şi, ajunsă acolo, a fost condusă în sala de conferinţe pentru a vorbi tuturor angajaţilor. Încăperea era plină şi era acolo şi femeia care o oprise pe Juliet, acum încercând să deranjeze întâlnirea. I s-a cerut să părăsească încăperea şi, în timp ce ieşea, le-a sugerat tuturor să o urmeze, însă doar două persoane au urmat-o.

După ce Juliet a terminat prezentarea, femeia a intrat grăbită înapoi în încăpere şi a strigat către Juliet: „Vinde-mi o Biblie – vreau o Biblie!” întregul ei comportament se schimbase şi i-a încurajat şi pe alţii să cumpere Biblii. Aproape toţi au cumpărat câte o Biblie şi alte cărţi. După aceea, femeia şi alţi câţiva angajaţi au început să o recomande pe Juliet şi altora.

Făgăduinţa lui Dumnezeu este: „Şi iată că Eu sunt cu voi în toate zilele, până la sfârşitul veacului.” (Matei 28:20). Cred că numeroasele Biblii vândute vor fi folosite de Dumnezeu pentru a-i salva pe mulţi pentru împărăţia Sa.

P. Lelekanye, Botswana

Comentariile sunt închise

O transformare de 180° 1 pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.