Perseverenţa dă rezultate

  Trebuie să ascultăm mai mult de Dumnezeu decât de oameni! (Faptele Apostolilor 5:29)

  Numele meu este Vladimir şi locuiesc în regiunea Caucaz. Obişnuiam să mă ghidez după tradiţiile şi obiceiurile locuitorilor din Osetia, care se închinau lui Dumnezeu, îngerilor, locurilor sfinte şi la altarele păgâne. Încă din copilărie am suferit de astm. M-am rugat pentru vindecare, dar boala mea s-a agravat. La 28 de ani, m-am căsătorit şi, un an mai târziu, ni s-a născut primul fiu. În tot acest timp, sănătatea mea s-a deteriorat tot mai mult. Apoi doctorii au descoperit că aveam hepatita C. A trebuit să renunţ la lucru şi, după o vreme, nu mă mai puteam ridica din pat.

  Într-o zi, Alexey, un evanghelist cu literatură, a venit la noi acasă şi mi-a arătat câteva cărţi religioase. Am cumpărat două: The Great Prophecies of the Bible („Marile profeţii ale Bibliei”) şi Enslaved by superstitions („Sclavul superstiţiilor”). Am discutat cu el despre Biblie şi diferenţele dintre confesiuni, încurajându-mă să mă alătur bisericii lui. I-am spus să iasă din casa mea şi să nu se mai întoarcă niciodată. Mi-a părut însă rău pentru ce am făcut şi mi-am mărturisit păcatul preotului. Atunci I-am cerut şi lui Dumnezeu să îmi schimbe viaţa. Dumnezeu a auzit rugăciunea mea. Am început să mă simt mai bine şi am reuşit să mă dau jos din pat.

  Dar Alexey nu a luat în seamă gestul meu urât. Din când în când, venea să mă viziteze, vorbind cu mine despre Sabat, porunca a doua, carnea curată şi necurată. I-am cerut preotului ortodox să îmi explice lucrurile pe care le învăţam, dar răspunsurile lui nu m-au mulţumit. Astfel am luat hotărârea dificilă de a părăsi Biserica Ortodoxă. Prietenii şi familia m-au avertizat, m-au mustrat şi chiar au râs de mine. Dar eu i-am ignorat. Am luat hotărârea să devin adventist. Am început să dau zecimea şi să am un stil de viaţă sănătos. În urmă cu opt ani, am renunţat să mai iau medicamente pentru astm. Încă am virusul hepatitei C, dar cred că Dumnezeu ţine boala sub control. Soţia, fiul nostru, mama, soacra şi cumnata mea au fost de asemenea botezate.

  Îi mulţumesc Domnului pentru acele cărţi minunate care m-au învăţat cum să ascult de Dumnezeu şi îi mulţumesc lui Alexey, pentru că a fost perseverent şi plin de grijă.

  Aşa cum i-a fost relatată lui Alexey Fesik, Rusia

  Kelch Kalie
  Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Despre numai zece oameni

  La o relație de adevărată prietenie cu Dumnezeu nu se ajunge din întâmplare, sau ferindu-ne cu groază de mânia Lui, ori făcând din obligație lucruri. Prietenia este un exercițiu al cunoașterii; este nevoie să citim despre El, să-L căutăm în natură și să simțim în rugăciune apropierea Lui.

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rugăciunea pentru duşmani

  Dacă ai şi tu pe cineva care ţi-a greşit, îţi propunem astăzi să te rogi pentru acea persoană. Imaginează-ţi că este foarte serios mustrată de conştiinţă, dar îi lipseşte curajul să-ţi ceară iertare. Roagă-te, iubeşte şi binecuvântează! Nu pierde ocazia de a-i face bine!

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Az igazak elváltozása

  „Mert maga az Úr riadóval, arkangyal szózatával és isteni harsonával leszáll az égből: és feltámadnak...