Cum ajungem la predicatori

Propovâduieşte Cuvântul, stăruie asupra lui la timp şi ne la timp, mustră, ceartă, îndeamnă cu toată blândeţea şi învăţătura. (2 Timotei 4:2)

În lucrarea de colportaj, am întâlnit un domn foarte de treabă, pastorul unei biserici penticostale. După prezentarea cărţilor, el a făcut o comandă pentru cartea Modern Medical Guide („Ghid medical modern”). La vizitele ulterioare, mi-a pus mai multe întrebări despre credinţa mea. Cu ajutorul lui Dumnezeu, am putut răspunde clar întrebărilor lui din Biblie şi, în 2005, a luat hotărârea să se boteze în Biserica Adventistă. În prezent, îmi este coleg în colportaj. Cât de adevărate sunt cuvintele lui Ellen White: „Sunt mulţi care aşteaptă să fie abordaţi personal. (…) Dacă suntem creştini, lucrul acesta va fi plăcerea noastră.” (Viaţa luiIisus, p. 141)

În anul 2006, l-am întâlnit pe Joseph, pastorul unei biserici unite pentru Hristos. I-am dat catalogul de cărţi şi, după ce l-a răsfoit, a comandat mai multe cărţi din seria Health and Home. S-a arătat interesat de studiile biblice, iar în scurt timp a fost botezat. Îl laud pe Dumnezeu pentru că am putut experimenta personal ce spune Ellen White: „Unul dintre mijloacele cele mai de succes în a transmite lumina este efortul particular şi personal. (…) La gura sobei vecinului (…) puteţi citi Scripturile şi rosti un cuvânt despre Isus şi adevăr. În felul acesta, puteţi semăna seminţe preţioase, care vor răsări şi vor aduce roadă.” (Sfaturi pentru o slujire creştină eficientă, p. 118)

Nu demult am livrat cartea Remedii naturale unui abonat care era vizitat de un pastor penticostal. Aşa că i-am arătat şi pastorului catalogul nostru. După ce s-a uitat cu atenţie, a ales setul pentru dezvoltarea caracterului, My Bible Friends şi şi-a exprimat dorinţa de a studia Biblia cu el, dacă aveam timp. A fost uimit să afle că tot ceea ce credeam noi se baza pe Biblie. Când i-am dat bileţelul pentru decizie personală, l-a semnat şi, în mai 2011, a primit botezul. Acum şi el este colportor.

Cu adevărat: „Pretutindeni în lume sunt bărbaţi şi femei care privesc cu nostalgie spre cer. (…) Mulţi se află chiar la hotarul împărăţiei, aşteptând să fie aduşi înăuntru.” (Evanghelizare, p. 462)

Kelch Kalie
Kelch Kalie
Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video