Cum ajungem la predicatori

Propovâduieşte Cuvântul, stăruie asupra lui la timp şi ne la timp, mustră, ceartă, îndeamnă cu toată blândeţea şi învăţătura. (2 Timotei 4:2)

În lucrarea de colportaj, am întâlnit un domn foarte de treabă, pastorul unei biserici penticostale. După prezentarea cărţilor, el a făcut o comandă pentru cartea Modern Medical Guide („Ghid medical modern”). La vizitele ulterioare, mi-a pus mai multe întrebări despre credinţa mea. Cu ajutorul lui Dumnezeu, am putut răspunde clar întrebărilor lui din Biblie şi, în 2005, a luat hotărârea să se boteze în Biserica Adventistă. În prezent, îmi este coleg în colportaj. Cât de adevărate sunt cuvintele lui Ellen White: „Sunt mulţi care aşteaptă să fie abordaţi personal. (…) Dacă suntem creştini, lucrul acesta va fi plăcerea noastră.” (Viaţa luiIisus, p. 141)

De același autor

În anul 2006, l-am întâlnit pe Joseph, pastorul unei biserici unite pentru Hristos. I-am dat catalogul de cărţi şi, după ce l-a răsfoit, a comandat mai multe cărţi din seria Health and Home. S-a arătat interesat de studiile biblice, iar în scurt timp a fost botezat. Îl laud pe Dumnezeu pentru că am putut experimenta personal ce spune Ellen White: „Unul dintre mijloacele cele mai de succes în a transmite lumina este efortul particular şi personal. (…) La gura sobei vecinului (…) puteţi citi Scripturile şi rosti un cuvânt despre Isus şi adevăr. În felul acesta, puteţi semăna seminţe preţioase, care vor răsări şi vor aduce roadă.” (Sfaturi pentru o slujire creştină eficientă, p. 118)

Nu demult am livrat cartea Remedii naturale unui abonat care era vizitat de un pastor penticostal. Aşa că i-am arătat şi pastorului catalogul nostru. După ce s-a uitat cu atenţie, a ales setul pentru dezvoltarea caracterului, My Bible Friends şi şi-a exprimat dorinţa de a studia Biblia cu el, dacă aveam timp. A fost uimit să afle că tot ceea ce credeam noi se baza pe Biblie. Când i-am dat bileţelul pentru decizie personală, l-a semnat şi, în mai 2011, a primit botezul. Acum şi el este colportor.

Cu adevărat: „Pretutindeni în lume sunt bărbaţi şi femei care privesc cu nostalgie spre cer. (…) Mulţi se află chiar la hotarul împărăţiei, aşteptând să fie aduşi înăuntru.” (Evanghelizare, p. 462)

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

Cum ajungem la predicatori - 2016. Unul dintre mijloacele cele mai de succes în a transmite lumina este efortul particular şi personal. La gura sobei vecinului puteţi citi Scripturile şi rosti un cuvânt despre Isus şi adevăr. În felul acesta, puteţi semăna seminţe preţioase, care vor răsări şi vor aduce roadă. pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.