Biblia şi Coranul

Evanghelia aceasta a împărăţiei va fi propovăduită în toată lumea, ca să slujească de mărturie tuturor neamurilor. Atunci va veni sfârşitul. (Matei 24:14)

Dimineaţă, când am plecat de acasă, mi se părea o zi obişnuită, dar pe măsură ce trecea timpul, deveneam tot mai frustrată. Deşi era un lucru neobişnuit pentru mine, îmi era foarte greu să închei o vânzare sau să intru în contact cu oamenii. Am vizitat şi case, şi birouri, dar mi s-a refuzat accesul din nou şi din nou. Acest lucru mi s-a întâmplat la patru case, apoi m-am oprit şi am înălţat o rugăciune specială, cerând ajutorul lui Dumnezeu ca să găsesc inimi deschise.

La scurtă vreme după aceea, am simţit îndemnul să merg spre o altă clădire, în care am păşit cu multă rugăciune făcută în gând. Acolo am întâlnit un domn care m-a întâmpinat foarte prietenos. După hainele şi după înfăţişarea lui, mi-am dat seama că stăteam în prezenţa unui hajji – un musulman care a reuşit să îşi încheie cu succes hajj-ul (pelerinajul) la Mecca.

Am mai înălţat o rugăciune în taină pentru a primi înţelepciune şi pentru a-i putea prezenta Biblia pentru familie, cu studiile adiacente. Spre surprinderea mea, a comandat Biblia. Apoi i-am sugerat cartea Connecting With Jesus, ca să-l ajute în studierea Bibliei. S-a uitat puţin peste cuprinsul cărţii şi a spus: „Da, o iau şi pe aceasta. Vreau să citesc capitolul despre marea luptă.” Din momentul în care l-am întâlnit pe acel domn, am continuat să vând cărţi tot restul zilei.

L-am mai vizitat pe acel domn, iar în vizitele noastre am discutat despre Biblie şi despre Coran. El crede foarte mult în sfatul tatălui său, care i-a spus că „o înţelegere deplină a Coranului poate fi obţinută doar atunci când acesta este studiat în lumina a ceea ce spune Biblia.”

Dumnezeu ne cere să distribuim mesajul Său în această lume şi promite că va netezi calea pentru evangheliştii cu literatură atunci când ei bat la uşi. Făgăduinţele Sale sunt o mângâiere pentru toţi cei care sunt în lucrarea Lui. Grija Sa pentru copiii Lui este reală.

Îl laud pe Dumnezeu pentru că El a pregătit calea pentru ca eu să slujesc unui frate de-al meu musulman.

B. Ayeni, Nigeria

Kelch Kalie
Kelch Kalie
Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video