Mai sunt şi alte „oi”

Mai am şi alte oi, care nu sunt din staulul acesta; şi pe acelea trebuie să le aduc. Ele vor asculta de glasul Meu, şi va fio turmă şi un Păstor. (Ioan 10:16)

În anul 1969, l-am vizitat pentru prima dată pe pastorul Demetrio Cornelio Perez din Biserica Prezbiteriană. În acea ocazie, el a cumpărat colecţia de cărţi Treasures of Life („Comori ale vieţii”), pe care le-a citit, împreună cu Tragedia Veacurilor. Din acel moment, el a cumpărat toate colecţiile noi care au apărut. De-a lungul anilor, am devenit prieteni buni şi de mai multe ori el m-a invitat să predic la biserica lui.

La 38 de ani după ce ne-am întâlnit prima dată, el mi-a spus că, dacă nu i-aş fi vorbit în urmă cu aproape 40 de ani, el nu ar fi ajuns să iubească şi să accepte învăţăturile Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea. Am fost încântat să aud acele lucruri şi am hotărât atunci că sosise momentul să îl iau la biserică cu mine. Aşa că i-am spus:

– Fratele meu, roadele copacului nu cad niciodată pe pământ, având şi gust, decât atunci când sunt coapte. Nu ai vrea să vin să te iau mâine dimineaţă la ora 7 şi să mergem împreună la biserică?

– O, nu! a răspuns el rapid. Nu am mai fost niciodată la o biserică adventistă!

Atunci i-am răspuns, cu un zâmbet pe faţă:

– Ei bine, atunci vin să te iau la 7.

Ne-am rugat şi am plecat, în speranţa că mi se va alătura în următoarea dimineaţă. Am ajuns la el acasă cu cinci minute înainte de ora 7. Era gata şi mă aştepta! Când am ajuns la biserică, l-am prezentat ca fiind pastorul Bisericii Prezbiteriene. Am fost conduşi chiar pe rândul din faţă, unde s-a plecat pe genunchi şi s-a rugat duios: „Tată, Îţi mulţumesc pentru că ai permis să fiu astăzi în biserica adevărată. Te rog să duci Tu cât mai multe cărţi sfinte din colecţia Treasures of Life în cât mai multe locuri. Amin.”

În aprilie 2011, pastorul Perez a participat la o mare întrunire în biserică şi, când s-a făcut apel de la amvon, el a ales să Îl urmeze public pe Dumnezeu prin botez. Adesea, rezultatele apar mai târziu, dar mesagera Domnului spune că mulţi, chiar o mie într-o zi, se vor converti în urma lucrării cu cărţi. Să continuăm să ducem cu credincioşie aceste cărţi oilor din celelalte staule, care aşteaptă să Îl urmeze pe Păstor.

Vicente Perez Baeza, Mexic

Kelch Kalie
Kelch Kalie
Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video