Chipul lui Isus în noi

  Adevărat, adevărat vă spun că cine primeşte pe acela pe care-l trimit Eu pe Mine Mă primeşte şi cine Mă primeşte pe Mine primeşte pe Cel ce M-a trimis pe Mine. (Ioan 13:20)

  De câte ori te-ai trezit mergând singur pe stradă, dezamăgit de capacităţile tale limitate de a-i face faţă inamicului, simţindu-te fără putere? Cât de des ai plâns în sinea ta, simţindu-te singur în lucrarea de colportaj? Dar nu uita, noi nu luptăm singuri.

  Ruben Villaba este un colportor de înălţime medie, cu ten măsliniu şi păr închis la culoare. Într-o zi, într-un spital din Buenos Aires, i-a întâlnit pe Dionisio şi pe soţia lui, Asunta, care s-au arătat interesaţi de lucrurile spirituale. Ruben le-a oferit studii biblice şi ei au acceptat cu bucurie. Şi, pentru că Ruben avea deja programate foarte multe studii biblice, el i-a prezentat pe cei doi membrilor bisericii din Villa Ballester, care s-au îngrijit de acel cuplu şi au studiat împreună cu ei.

  După o vreme, cei doi l-a invitat pe Ruben la botezul lor. După botez, Ruben s-a dus să îi felicite. Dar, spre surprinderea lui, Dionisio nu l-a recunoscut. Atunci, prezbiterul a încercat să îi amintească:

  – Dionisio, acesta este domnul care v-a oferit studii biblice.

  – Iertaţi-mă, dar eu îmi aminteam că era mult mai înalt, cu ten deschis şi cu părul blond, a răspuns Dionisio.

  Cum putea să îşi amintească Dionisio că Ruben era mult mai înalt, cu tenul deschis şi cu păr blond, când el era de înălţime medie, cu ten măsliniu şi cu părul închis la culoare?

  Ruben crede că răspunsul se găseşte în Manualul colportorului, unde Ellen White ne reaminteşte: „Domnul Isus, stând la dreapta colportorului, mergând împreună cu el, este Lucrătorul-şef. Dacă noi Îl recunoaştem pe Domnul Hristos ca pe Cel care este alături de noi pentru a pregăti calea, Duhul Sfânt va merge cu noi şi va mişca lucrurile.” (p. 40)

  Cel care merge alături de noi pe stradă este Isus! El are nevoie de voluntari, ca ambasadori, dispuşi să Îl reprezinte în faţa acestei lumi.

  Tu şi cu mine putem reflecta slava lui Dumnezeu asupra celor care au nevoie de El. Noi ne putem continua activităţile de zi cu zi, având asigurarea că Isus va reflecta chipul Său prin noi şi, împreună cu Duhul Sfânt, va face lucrul nostru mult mai roditor.

  Esteban Molina, Argentina

  Chipul lui Isus în noi - 2016. Tu şi cu mine putem reflecta slava lui Dumnezeu asupra celor care au nevoie de El. Noi ne putem continua activităţile de zi cu zi, având asigurarea că Isus va reflecta chipul Său prin noi şi, împreună cu Duhul Sfânt, va face lucrul nostru mult mai roditor.
  Kelch Kalie
  Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  Aromoterapia

  Pune în practică astăzi acest principiu de răspândire a parfumului de sfat bun sau pur şi simplu îndreaptă-ţi urechea să asculţi un prieten. Rezultatul ar putea fi mult mai bun decât te aştepţi.

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Ami az életben a legfontosabb

  „Keressétek először Isten országát és az Ő igazságát; és ezek mind megadatnak néktek.” (Mát 6,33)
...