Curaj în ciuda ridiculizărilor colegilor

  Întâriţi-vă şi îmbărbătaţi-vă! Nu vă temeţi şi nu vă înspăimântaţi de ei, căci Domnul Dumnezeul tău va merge El însuşi cu tine, nu te va părăsi şi nu te va lăsa. (Deuteronomul 31:6)

  Când eram în clasa a XII-a, un student colportor a venit în şcoala noastră pentru a ne încuraja să devenim şi noi colportori. Nu ştiam ce vor crede cei cinci colegi de clasă despre mine dacă aş fi vândut cărţi. Am crezut că poate mă vor ridiculiza, aşa că, din cauza presiunii de grup, am ales să nu intru în lucrarea prin literatură. Dar mai târziu, am participat la o întâlnire de evanghelizare şi l-am văzut pe acel colportor în acţiune, motivând oamenii, plin de entuziasm, să cumpere cărţi. Atunci m-am hotărât să fac şi eu acest lucru.

  La început a fost greu, pentru că noi, elevii, puteam vinde cărţi doar în ziua de marţi, din cauza orarului aglomerat. În ciuda aceste provocări şi a faptului că majoritatea celor care locuiau în apropierea şcolii noastre erau săraci şi nu îşi puteau permite să cumpere cărţi, noi am rămas încrezători în Domnul şi le-am oferit gratuit oamenilor multe cărţi. Cu un nou entuziasm pentru această lucrare, l-am ajutat pe celălalt student să mai recruteze încă 11 elevi, după care am înfiinţat un club al elevilor evanghelişti la şcoala noastră, iar eu am fost ales vicepreşedinte.

  După ce am plecat la facultate, obişnuiam să le vând cărţi studenţilor din campus. Unii mă luau în râs şi mă întrebau dacă nu aveam altceva mai bun de făcut cu timpul meu. Alţi studenţi cumpărau cărţi, iar alţii m-au alungat şi mi-au spus să nu mă mai întorc. Uneori era descurajator, dar nu am renunţat. „Întăriţi-vă şi îmbărbătaţi-vă!” au fost cuvintele care m-au încurajat să continui.

  Spre surprinderea mea, mulţi evanghelişti studenţi au continuat să se bucure în această lucrare şi mulţi alţii s-au alăturat cluburilor de evanghelişti cu literatură. Acum, grupul a crescut şi în fiecare vineri mergem să facem cu toţii colportaj. Am învăţat că, la început, mulţi oameni par să nu fie dispuşi să te asculte dar, după ce citesc cărţile, ei le vor aprecia cu adevărat. în ciuda provocărilor. În această lucrare sunt şi multe binecuvântări. „Va merge El însuşi cu tine, nu te va părăsi şi nu te va lăsa.”

  Lievin Manirakiza, Burundi

  Curaj în ciuda ridiculizărilor colegilor - 2016. Spre surprinderea mea, mulţi evanghelişti studenţi au continuat să se bucure în această lucrare şi mulţi alţii s-au alăturat cluburilor de evanghelişti cu literatură. Acum, grupul a crescut şi în fiecare vineri mergem să facem cu toţii colportaj. Am învăţat că, la început, mulţi oameni par să nu fie dispuşi să te asculte dar, după ce citesc cărţile, ei le vor aprecia cu adevărat. în ciuda provocărilor.
  Kelch Kalie
  Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Șase grade de separare

  Fă un mic test. Alcătuiește în minte o listă cu persoanele pe care nu le suporți prea ușor. Gândește-te ce ar trebui să schimbi în mintea sau inima ta pentru ca ele să capete un alt statut, mai apropiat și amical. Începe cu lucrurile simple pe care crezi că le-ai putea face și vei observa imediat schimbările în bine.

  Pentru binele nostru

  Dar mereu există un motiv, un scop chiar, pentru că deciziile Sale au în vedere întotdeauna „binele nostru” și/sau binele altora. Noi putem fi siguri că această realitate se confirmă mereu. Dumnezeu ne iubește. Nu poate fi altfel.

  Împlinirea misiunii

  Chiar şi astăzi, lumina adevărului trebuie dusă de instrumente omeneşti. Ea trebuie dusă de mine şi de tine! Dacă acceptăm misiunea primită, cu siguranţă se vor interpune dificultăţi şi obstacole. Va fi nevoie să facem sacrificii şi să înfrângem greutăţile.

  Lecții valoroase

  Îți mulțumim, Doamne, pentru toate lecțiile pe care ni le oferi, chiar și pentru cele mai puțin plăcute uneori, pentru că știm că tot ce primim din mâna Ta ne oferi cu dragoste! PROVOCARE: Mulțumește-I astăzi lui Dumnezeu pentru cei mai mici membri din familia bisericii tale! Roagă-L ca prezența lor la serviciul de închinare să te umple de bucurie și de recunoștință!

  Az eladás és a vásárlás tilalma

  „…senki se vehessen, se el ne adhasson semmit, hanem csak akin a fenevad bélyege van,...