Curaj în ciuda ridiculizărilor colegilor

  Întâriţi-vă şi îmbărbătaţi-vă! Nu vă temeţi şi nu vă înspăimântaţi de ei, căci Domnul Dumnezeul tău va merge El însuşi cu tine, nu te va părăsi şi nu te va lăsa. (Deuteronomul 31:6)

  Când eram în clasa a XII-a, un student colportor a venit în şcoala noastră pentru a ne încuraja să devenim şi noi colportori. Nu ştiam ce vor crede cei cinci colegi de clasă despre mine dacă aş fi vândut cărţi. Am crezut că poate mă vor ridiculiza, aşa că, din cauza presiunii de grup, am ales să nu intru în lucrarea prin literatură. Dar mai târziu, am participat la o întâlnire de evanghelizare şi l-am văzut pe acel colportor în acţiune, motivând oamenii, plin de entuziasm, să cumpere cărţi. Atunci m-am hotărât să fac şi eu acest lucru.

  La început a fost greu, pentru că noi, elevii, puteam vinde cărţi doar în ziua de marţi, din cauza orarului aglomerat. În ciuda aceste provocări şi a faptului că majoritatea celor care locuiau în apropierea şcolii noastre erau săraci şi nu îşi puteau permite să cumpere cărţi, noi am rămas încrezători în Domnul şi le-am oferit gratuit oamenilor multe cărţi. Cu un nou entuziasm pentru această lucrare, l-am ajutat pe celălalt student să mai recruteze încă 11 elevi, după care am înfiinţat un club al elevilor evanghelişti la şcoala noastră, iar eu am fost ales vicepreşedinte.

  După ce am plecat la facultate, obişnuiam să le vând cărţi studenţilor din campus. Unii mă luau în râs şi mă întrebau dacă nu aveam altceva mai bun de făcut cu timpul meu. Alţi studenţi cumpărau cărţi, iar alţii m-au alungat şi mi-au spus să nu mă mai întorc. Uneori era descurajator, dar nu am renunţat. „Întăriţi-vă şi îmbărbătaţi-vă!” au fost cuvintele care m-au încurajat să continui.

  Spre surprinderea mea, mulţi evanghelişti studenţi au continuat să se bucure în această lucrare şi mulţi alţii s-au alăturat cluburilor de evanghelişti cu literatură. Acum, grupul a crescut şi în fiecare vineri mergem să facem cu toţii colportaj. Am învăţat că, la început, mulţi oameni par să nu fie dispuşi să te asculte dar, după ce citesc cărţile, ei le vor aprecia cu adevărat. în ciuda provocărilor. În această lucrare sunt şi multe binecuvântări. „Va merge El însuşi cu tine, nu te va părăsi şi nu te va lăsa.”

  Lievin Manirakiza, Burundi

  Curaj în ciuda ridiculizărilor colegilor - 2016. Spre surprinderea mea, mulţi evanghelişti studenţi au continuat să se bucure în această lucrare şi mulţi alţii s-au alăturat cluburilor de evanghelişti cu literatură. Acum, grupul a crescut şi în fiecare vineri mergem să facem cu toţii colportaj. Am învăţat că, la început, mulţi oameni par să nu fie dispuşi să te asculte dar, după ce citesc cărţile, ei le vor aprecia cu adevărat. în ciuda provocărilor.
  Kelch Kalie
  Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...