Se simte miros de alcool?

Aşadar, cât avem prilej, să facem bine la toţi, şi mai ales fraţilor în credinţă. (Galateni 6:10)

Am mers în oraş împreună cu Lydia să distribuim literatură. Plănuiam să mergem pe o stradă cu multe magazine. Într-unul din magazine, am întâlnit o femeie pe care o chema la fel ca pe mine, Natalia. Lucra ca vânzătoare în acel magazin, unde se vindeau paltoane. Am invitat-o să se uite peste cărţile noastre şi a cumpărat Înţelege-ţi copilul. Apoi ne-a rugat să mai trecem pe la ea. Acesta a fost începutul prieteniei noastre cu Natalia.

Ajungând să o cunoaştem mai bine, am aflat că viaţa familiei Nataliei era departe de a fi satisfăcătoare. Ea ne-a cerut sfatul despre cum să îşi rezolve problemele din căsnicie şi i-am sugerat să pregătească o cină specială pentru soţul ei. S-a gândit puţin şi apoi a spus că va încerca. La următoarea vizită, am întrebat-o cum a decurs cina. Mi-a spus că pregătise o mâncare specială pentru soţul ei, aranjase masa şi a pus chiar şi lumânări. Apoi, pentru prima dată, i-a spus soţului ei, Vladimir, că îi pare rău pentru partea ei de vină în problemele din căsnicia lor. Reacţia lui Vladimir a fost să îi verifice respiraţia să vadă dacă nu cumva era beată! Cu multe rugăciuni, din acel moment, situaţia a început să se îmbunătăţească.

În cele din urmă, Natalia a cumpărat şi a citit toate cărţile pe care le aveam. Dumnezeu i-a atins inima şi a început să participe la serviciile de închinaredin Sabat şi să studieze Biblia. Curând, a primit botezul. A adus-o cu ea şi pe fiica ei de 7 ani. Fiul ei de 22 de ani venea şi el câteodată la închinare şi la întâlnirile cu tinerii. Vladimir vine la programul „Ceaşca de ceai” organizat de biserică. El cântă foarte bine la chitară şi când vine, cântăm împreună. Vladimir şi Natalia se roagă uneori împreună. Ne rugăm ca Vladimir să îşi deschidă inima pe deplin faţă de Isus.

Uneori, răspunsul la invitaţia lui Isus desparte familii. Dar idealul lui Dumnezeu este ca Evanghelia, cu accentul pe care ea îl pune pe dragoste, iertare, har şi compasiune, să îi unească pe oameni. Îi mulţumim lui Dumnezeu că putem fi agenţii dragostei şi putem ajuta familiile să se întărească.

Natalia Gnatyuk, Kazakhstan

Kelch Kalie
Kelch Kalie
Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video