Pot şi eu să fiu evanghelist cu literatură?

Domnul Dumnezeu Mi-a deschis urechea… nu M-am tras înapoi. (Isaia 50:5)

Biserica noastră închiriase o sală de întâlniri de la Colegiul Creştin din Auckland, Noua Zeelandă, pentru o serie de întâlniri evanghelistice. Întâmplarea a făcut ca pe unul din membrii personalului să-l cheme Solomon şi să fie membru al unei biserici protestante locale.

În pregătirea întâlnirilor, echipa noastră a organizat o campanie în care să ducă Tragedia Veacurilor în fiecare casă din oraş. Aveam nevoie de ajutor, aşa că i-am invitat şi pe membrii bisericii să participe în Sabat după-amiază.

În prima săptămână a campaniei, evangheliştii noştri, împreună cu membrii bisericii, s-au răspândit în tot oraşul, oferind fiecărui om Tragedia Veacurilor. În această acţiune, câţiva membri ai Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea din Brentwood (Mike, Yogi, Philip şi Mac) l-au întâlnit pe Solomon la el acasă. Au purtat o discuţie cordială şi Solomon a primit cu bucurie cartea care îi fusese oferită.

De același autor

Când a sosit Sabatul, am ţinut întâlnirea în sala închiriată de la colegiu, unde era angajat Solomon. Am predicat despre slujirea creştină şi despre importanţa evanghelizării cu literatură. Am vorbit despre ocaziile pe care această lucrare ni le oferă de a-l sluji lui Isus. Nu ştiam eu atunci că Solomon stătea în sală şi asculta fiecare cuvânt.

După ce s-a terminat serviciul divin, Solomon m-a întrebat: „Cum pot să fiu şi eu evanghelist cu literatură?” Ştia foarte puţin despre biserica noastră şi nu ştia absolut nimic despre lucrarea cu literatură sau că aceasta era făcută de membrii bisericii. Dar el voia să Îi slujească Domnului şi îi plăceau cărţile, aşa că a fost atras de lucrarea cu literatură.

Am simţit că Duhul Sfânt îi vorbea lui Solomon. Am început să mă întâlnesc cu el pentru a-i răspunde la întrebări. Va fi interesant să văd cum îi va mişca Duhul Sfânt inima. Mi-ar face o mare plăcere să îl am în echipa mea şi, dacă inima lui este pregătită, acest lucru se poate întâmpla.

Sunt sigur că sunt o mulţime de Solomoni cărora le-ar face plăcere să lucreze ca evanghelişti cu literatură. Tu eşti un „Solomon”?

Adam Weal, Noua Zeelandă

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

Pot şi eu să fiu evanghelist cu literatură? - 2016. După ce s-a terminat serviciul divin, Solomon m-a întrebat: „Cum pot să fiu şi eu evanghelist cu literatură?” Ştia foarte puţin despre biserica noastră şi nu ştia absolut nimic despre lucrarea cu literatură sau că aceasta era făcută de membrii bisericii. Dar el voia să Îi slujească Domnului şi îi plăceau cărţile, aşa că a fost atras de lucrarea cu literatură. pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.