Pot şi eu să fiu evanghelist cu literatură?

  Domnul Dumnezeu Mi-a deschis urechea… nu M-am tras înapoi. (Isaia 50:5)

  Biserica noastră închiriase o sală de întâlniri de la Colegiul Creştin din Auckland, Noua Zeelandă, pentru o serie de întâlniri evanghelistice. Întâmplarea a făcut ca pe unul din membrii personalului să-l cheme Solomon şi să fie membru al unei biserici protestante locale.

  În pregătirea întâlnirilor, echipa noastră a organizat o campanie în care să ducă Tragedia Veacurilor în fiecare casă din oraş. Aveam nevoie de ajutor, aşa că i-am invitat şi pe membrii bisericii să participe în Sabat după-amiază.

  În prima săptămână a campaniei, evangheliştii noştri, împreună cu membrii bisericii, s-au răspândit în tot oraşul, oferind fiecărui om Tragedia Veacurilor. În această acţiune, câţiva membri ai Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea din Brentwood (Mike, Yogi, Philip şi Mac) l-au întâlnit pe Solomon la el acasă. Au purtat o discuţie cordială şi Solomon a primit cu bucurie cartea care îi fusese oferită.

  Când a sosit Sabatul, am ţinut întâlnirea în sala închiriată de la colegiu, unde era angajat Solomon. Am predicat despre slujirea creştină şi despre importanţa evanghelizării cu literatură. Am vorbit despre ocaziile pe care această lucrare ni le oferă de a-l sluji lui Isus. Nu ştiam eu atunci că Solomon stătea în sală şi asculta fiecare cuvânt.

  După ce s-a terminat serviciul divin, Solomon m-a întrebat: „Cum pot să fiu şi eu evanghelist cu literatură?” Ştia foarte puţin despre biserica noastră şi nu ştia absolut nimic despre lucrarea cu literatură sau că aceasta era făcută de membrii bisericii. Dar el voia să Îi slujească Domnului şi îi plăceau cărţile, aşa că a fost atras de lucrarea cu literatură.

  Am simţit că Duhul Sfânt îi vorbea lui Solomon. Am început să mă întâlnesc cu el pentru a-i răspunde la întrebări. Va fi interesant să văd cum îi va mişca Duhul Sfânt inima. Mi-ar face o mare plăcere să îl am în echipa mea şi, dacă inima lui este pregătită, acest lucru se poate întâmpla.

  Sunt sigur că sunt o mulţime de Solomoni cărora le-ar face plăcere să lucreze ca evanghelişti cu literatură. Tu eşti un „Solomon”?

  Adam Weal, Noua Zeelandă

  Kelch Kalie
  Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  10 Perfect, dar invizibil

  De multe ori suntem atrași sau impresionați de renumele cuiva. Faima este rezultatul colportării unor știri adevărate sau exagerate. O campanie isteață poate aduce faimă și unei nonvalori. Adevăratul succes este însă rezultatul lucrului constant, al perseverenței și al modestiei. Un om de succes va fi întotdeauna decent în a se lăuda cu performanțele lui și va considera permanent că mai are de crescut.

  Totul nou

  Mi-l pot imagina pe Isus oprindu-Se să admire frumusețea pe care o creează în viața ta și a mea. Să avem răbdare, pentru că Isus făgăduiește că „acela care a început în voi această bună lucrare o va isprăvi până în ziua lui Isus Hristos”.

  Acoperirea prejudiciului

  Cererea victimei pentru a putea ierta cuprinde recunoaşterea prejudiciului adus, pocăinţa, compasiunea pentru victimă şi o dovadă de empatie, precum şi o oarecare reparaţie. Aceasta este singura cale de eliminare a stresului emoţional.

  Casa Tatălui este casa Mea

  Doamne, învață-ne să prețuim întâlnirea cu Tine din fiecare Sabat și să venim cu bucurie la casa Ta! Provocare: Hotărăște-te ca în Sabatul viitor să participi la toate serviciile divine din biserica ta! Ajută-i și pe membrii familiei tale să meargă împreună cu tine!

  Az igazak feltámadása

  „Megelevenednek halottaid, és holttesteim fölkelnek: serkenjetek föl és énekeljetek, akik a porban lakoztok, mert harmatod...