Perseverenţa dă roade

  Cercetaţi Scripturile, pentru că socotiţi că în ele aveţi viaţa veşnică, dar tocmai ele mărturisesc despre Mine. (Ioan 5:39)

  Obişnuiam să merg aproape în fiecare zi la una din băncile din Malawi, în încercarea de a-l întâlni pe manager, pentru a-i prezenta câteva din cărţile mele. Dar era foarte greu să mă întâlnesc cu el, pentru că secretara îmi bloca accesul ori de câte ori mă vedea. Niciodată nu a părut încântată să mă vadă că merg cu cărţi. De fapt, ea închidea uşa de la biroul managerului de fiecare dată când mă vedea intrând pe uşa biroului ei. Dar în fiecare dimineaţă, mă întorceam cu un zâmbet pe faţă şi cu cererea de a mă întâlni cu managerul băncii.

  Observând ce se întâmpla între mine şi secretara lui, într-o zi, managerul băncii a intervenit şi m-a invitat în biroul lui. Arătându-i cărţile pe care le aveam, managerul şi secretara lui păreau să nu fie interesaţi. Dar l-au invitat pe un coleg de-al lor să vadă cărţile, iar domnul respectiv a cumpărat câteva cărţi.

  Văzând că managerul nu cumpără nicio carte, i-am oferit gratuit The Bible Made Plain („Biblia pe înţelesul tuturor”). Bărbatul a citit cartea şi, ca rezultat, a acceptat mesajul Sabatului, alăturându-se curând Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea.

  Secretara, care în trecut mă alunga din biroul ei, a fost convertită, citind aceeaşi carte, împreună cu soţul ei şi cu restul familiei. Astăzi, cu toţii sunt membri ai Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea. Ce s-ar fi întâmplat dacă nu aş fi perseverat, dorind să mă întâlnesc cu managerul băncii?

  Nu e de mirare că poporul lui Dumnezeu din ultimele zile va fi cunoscut pentru o calitate -„răbdarea” (Apocalipsa 14:12). Trebuie să fim sârguincioşi şi să perseverăm în lucrul nostru, acela de a propovădui mesajul Evangheliei tuturor oamenilor, deoarece niciodată nu putem şti cum va lucra Dumnezeu la inimile celor la care mergem. Fii stăruitor şi priveşte cum lucrează Dumnezeu!

  Emma Makuwira, Malawi

  Kelch Kalie
  Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Despre numai zece oameni

  La o relație de adevărată prietenie cu Dumnezeu nu se ajunge din întâmplare, sau ferindu-ne cu groază de mânia Lui, ori făcând din obligație lucruri. Prietenia este un exercițiu al cunoașterii; este nevoie să citim despre El, să-L căutăm în natură și să simțim în rugăciune apropierea Lui.

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rugăciunea pentru duşmani

  Dacă ai şi tu pe cineva care ţi-a greşit, îţi propunem astăzi să te rogi pentru acea persoană. Imaginează-ţi că este foarte serios mustrată de conştiinţă, dar îi lipseşte curajul să-ţi ceară iertare. Roagă-te, iubeşte şi binecuvântează! Nu pierde ocazia de a-i face bine!

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Az igazak elváltozása

  „Mert maga az Úr riadóval, arkangyal szózatával és isteni harsonával leszáll az égből: és feltámadnak...