Slujitori credincioşi

Care este deci robul credincios şi înţelept…? (Matei 24:25)

Îmi amintesc foarte bine acea zi specială. Începusem ziua cu rugăciune, apoi am ieşit să fac colportaj. Mergând prin oraş, am ajuns la o clădire cu pereţii foarte laţi. Nu ştiam ce era în acea clădire, aşa că am bătut la uşă.

A ieşit un paznic şi mi-a spus că e o fabrică şi că patronul e domnul Sixduifo. Mi-a dat adresa unde avea biroul proprietarul fabricii şi am mers să îl vizitez. M-am prezentat ca reprezentant al Asociaţiei pentru Sănătate, Educaţie şi Familie şi i-am explicat că noi ţinem prezentări despre sănătate şi programe de familie la întâlniri de grup, din diverse locuri, de exemplu, firme, companii financiare, servicii publice, şcoli şi alte instituţii.

Apoi i-am vorbit despre scopul vizitei mele – să stabilim o întâlnire în care să le prezint angajaţilor programul nostru. El a răspuns:

– Dar oamenii noştri lucrează în două locuri diferite: unii la piaţă şi alţii la fabrică.

– M-aş bucura să ţin prezentarea în ambele locuri, i-am spus. Dar, dacă ar fi posibil, aş prefera o singură întâlnire.

– Vino marţi la ora 13, a fost el de acord după ce s-a gândit puţin.

I-am spus liderului meu despre întâlnire şi ne-am rugat pentru ea. A sosit şi ziua în care aveam programată întâlnirea şi, împreună cu liderul meu, am mers la biroul proprietarului la ora stabilită. Paznicul mi-a spus că patronul era plecat. M-am simţit descurajat, dar m-am rugat în taină ca Dumnezeu să conducă lucrurile şi imediat m-am simţit încurajat.

Câteva minute mai târziu, a ajuns şi proprietarul. Eu eram puţin agitat, aşa că liderul meu a vorbit cu el. Soţia managerului nu părea foarte interesată. Domnul Sixduifo i-a propus să ne dea o şansă, iar soţia lui a încuviinţat. Apoi a chemat toţi angajaţii şi am început prezentarea cărţilor noastre. La sfârşit, toţi cumpăraseră cărţi de la noi, chiar şi soţia patronului. Ea a cumpărat The Medical Power of Food şi Healthy Body.

Plecând de acolo, am înţeles că Dumnezeu cu adevărat lucrează împreună cu noi pentru a răspândi mesajul Lui la toţi cei la care putem ajunge. Trebuie să avem credinţă, deoarece credinţa poate muta munţii.

Ovidio Marca Chuquimia, America de Sud

Kelch Kalie
Kelch Kalie
Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video