Ce s-ar fi întâmplat dacă?

Urechile tale vor auzi după tine glasul vare va zice: „lată drumul, mergeţi pe el!” când veţi voi să vă mai abateţi la dreapta sau la stânga. (Isaia 30:21)

Minuni se întâmplă tot timpul, dar cea mai mare minune este convertirea unei persoane. Am avut două experienţe de acest gen în satul Dinskaya.

Într-o zi, Andrew a bătut la uşa casei lui Revmira şi a soţului ei, Tagir, un ofiţer militar pensionar. Revmira a ascultat prezentarea lui Andrew şi a cumpărat două cărţi. Din când în când, Andrew se mai oprea să îi viziteze. În scurtă vreme, familiile lor s-au împrietenit. Discutau despre multe subiecte, dar întotdeauna îşi respectau reciproc părerile. Şapte ani mai târziu, Revmira a început să vină la biserică, iar un an mai târziu, a primit botezul. Tagir citeşte Biblia şi cărţile lui Ellen White, studiază împreună cu Revmira şi participă la toate evenimentele de la biserică. Ce s-ar fi întâmplat dacă Andrew nu ar fi bătut la uşa lor?

De același autor

O altă doamnă, Darya, a fost botezată împreună cu Revmira. Stră-stră-bunicul ei a fost unul dintre primii adventişti de ziua a şaptea din Rusia. În 1905, el a mers în Statele Unite şi a auzit predicile lui Ellen White. Şi fiica lui a fost adventistă, iar Darya îşi aminteşte încă rugăciunile străbunicii ei. Dar, după moartea acesteia, în familie nu a mai rămas niciun adventist.

Douăzeci de ani mai târziu, Darya şi familia ei s-au mutat în districtul Dinskaya. Trecând prin acel sat, Andrew a hotărât să lase puţinele ziare pe care le mai avea în câteva cutii poştale. Unul din acele ziare a ajuns în cutia poştală a Daryei şi, în Sabatul următor, Darya şi mătuşa ei erau prezente la închinare, iar Darya a devenit membră a bisericii din Dinskaya. Soţul ei, Alexey, nu a sprijinit-o în hotărârea ei, dar şase luni mai târziu, a început să meargă la biserică din curiozitate. Apoi sora Daryei, Maria, a început să participe la serviciile din Sabat şi, în 2011, Alexey şi Maria au fost botezaţi. Ce s-ar fi întâmplat dacă Andrew nu ar fi pus acele câteva ziare în căsuţele poştale?

Când Îi slujim Domnului cu credincioşie, nu trebuie să ne întrebăm: „Ce ar fi fost dacă?”, deoarece, dacă facem voia Tatălui nostru ceresc, eforturile noastre vor aduce roade.

Andrew şi Tatiana Gilmidinov, Rusia

Comentariile sunt închise

Ce s-ar fi întâmplat dacă? 1 pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.