Ce s-ar fi întâmplat dacă?

  Urechile tale vor auzi după tine glasul vare va zice: „lată drumul, mergeţi pe el!” când veţi voi să vă mai abateţi la dreapta sau la stânga. (Isaia 30:21)

  Minuni se întâmplă tot timpul, dar cea mai mare minune este convertirea unei persoane. Am avut două experienţe de acest gen în satul Dinskaya.

  Într-o zi, Andrew a bătut la uşa casei lui Revmira şi a soţului ei, Tagir, un ofiţer militar pensionar. Revmira a ascultat prezentarea lui Andrew şi a cumpărat două cărţi. Din când în când, Andrew se mai oprea să îi viziteze. În scurtă vreme, familiile lor s-au împrietenit. Discutau despre multe subiecte, dar întotdeauna îşi respectau reciproc părerile. Şapte ani mai târziu, Revmira a început să vină la biserică, iar un an mai târziu, a primit botezul. Tagir citeşte Biblia şi cărţile lui Ellen White, studiază împreună cu Revmira şi participă la toate evenimentele de la biserică. Ce s-ar fi întâmplat dacă Andrew nu ar fi bătut la uşa lor?

  O altă doamnă, Darya, a fost botezată împreună cu Revmira. Stră-stră-bunicul ei a fost unul dintre primii adventişti de ziua a şaptea din Rusia. În 1905, el a mers în Statele Unite şi a auzit predicile lui Ellen White. Şi fiica lui a fost adventistă, iar Darya îşi aminteşte încă rugăciunile străbunicii ei. Dar, după moartea acesteia, în familie nu a mai rămas niciun adventist.

  Douăzeci de ani mai târziu, Darya şi familia ei s-au mutat în districtul Dinskaya. Trecând prin acel sat, Andrew a hotărât să lase puţinele ziare pe care le mai avea în câteva cutii poştale. Unul din acele ziare a ajuns în cutia poştală a Daryei şi, în Sabatul următor, Darya şi mătuşa ei erau prezente la închinare, iar Darya a devenit membră a bisericii din Dinskaya. Soţul ei, Alexey, nu a sprijinit-o în hotărârea ei, dar şase luni mai târziu, a început să meargă la biserică din curiozitate. Apoi sora Daryei, Maria, a început să participe la serviciile din Sabat şi, în 2011, Alexey şi Maria au fost botezaţi. Ce s-ar fi întâmplat dacă Andrew nu ar fi pus acele câteva ziare în căsuţele poştale?

  Când Îi slujim Domnului cu credincioşie, nu trebuie să ne întrebăm: „Ce ar fi fost dacă?”, deoarece, dacă facem voia Tatălui nostru ceresc, eforturile noastre vor aduce roade.

  Andrew şi Tatiana Gilmidinov, Rusia

  Ce s-ar fi întâmplat dacă? - 2016. Trecând prin acel sat, Andrew a hotărât să lase puţinele ziare pe care le mai avea în câteva cutii poştale. Unul din acele ziare a ajuns în cutia poştală a Daryei şi, în Sabatul următor, Darya şi mătuşa ei erau prezente la închinare, iar Darya a devenit membră a bisericii din Dinskaya.
  Kelch Kalie
  Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...