Ce s-ar fi întâmplat dacă?

Urechile tale vor auzi după tine glasul vare va zice: „lată drumul, mergeţi pe el!” când veţi voi să vă mai abateţi la dreapta sau la stânga. (Isaia 30:21)

Minuni se întâmplă tot timpul, dar cea mai mare minune este convertirea unei persoane. Am avut două experienţe de acest gen în satul Dinskaya.

Într-o zi, Andrew a bătut la uşa casei lui Revmira şi a soţului ei, Tagir, un ofiţer militar pensionar. Revmira a ascultat prezentarea lui Andrew şi a cumpărat două cărţi. Din când în când, Andrew se mai oprea să îi viziteze. În scurtă vreme, familiile lor s-au împrietenit. Discutau despre multe subiecte, dar întotdeauna îşi respectau reciproc părerile. Şapte ani mai târziu, Revmira a început să vină la biserică, iar un an mai târziu, a primit botezul. Tagir citeşte Biblia şi cărţile lui Ellen White, studiază împreună cu Revmira şi participă la toate evenimentele de la biserică. Ce s-ar fi întâmplat dacă Andrew nu ar fi bătut la uşa lor?

O altă doamnă, Darya, a fost botezată împreună cu Revmira. Stră-stră-bunicul ei a fost unul dintre primii adventişti de ziua a şaptea din Rusia. În 1905, el a mers în Statele Unite şi a auzit predicile lui Ellen White. Şi fiica lui a fost adventistă, iar Darya îşi aminteşte încă rugăciunile străbunicii ei. Dar, după moartea acesteia, în familie nu a mai rămas niciun adventist.

Douăzeci de ani mai târziu, Darya şi familia ei s-au mutat în districtul Dinskaya. Trecând prin acel sat, Andrew a hotărât să lase puţinele ziare pe care le mai avea în câteva cutii poştale. Unul din acele ziare a ajuns în cutia poştală a Daryei şi, în Sabatul următor, Darya şi mătuşa ei erau prezente la închinare, iar Darya a devenit membră a bisericii din Dinskaya. Soţul ei, Alexey, nu a sprijinit-o în hotărârea ei, dar şase luni mai târziu, a început să meargă la biserică din curiozitate. Apoi sora Daryei, Maria, a început să participe la serviciile din Sabat şi, în 2011, Alexey şi Maria au fost botezaţi. Ce s-ar fi întâmplat dacă Andrew nu ar fi pus acele câteva ziare în căsuţele poştale?

Când Îi slujim Domnului cu credincioşie, nu trebuie să ne întrebăm: „Ce ar fi fost dacă?”, deoarece, dacă facem voia Tatălui nostru ceresc, eforturile noastre vor aduce roade.

Andrew şi Tatiana Gilmidinov, Rusia

Kelch Kalie
Kelch Kalie
Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video