„Mă rog pentru tine, fiul meu!” (1)

  Mai înainte ca să te fi întocmit în pântecele mamei tale te cunoşteam şi mai înainte ca să fi ieşit tu din pântecele ei, Eu te pusesem deoparte şi te făcusem proroc ai neamurilor. (Ieremia 1:5)

  Portul Belawan era foarte aglomerat. Mulţi pasageri s-au apropiat de vapor şi au urcat pe punte. Majoritatea călătorilor duceau cu ei diverse bunuri, valize şi coşuri cu mâncare. Alţii duceau şi apă, deoarece arşiţa soarelui înţepa trupul. În mijlocul acelei mulţimi era o mamă care îşi ţinea băieţelul de mână.

  Ce eliberare a simţit tânăra mamă când a zărit un loc liber pe punte, unde să stea amândoi. În timp ce îşi despacheta lucrurile, fiul ei se lăsase absorbit de oceanul care se întindea înaintea lor. Atmosfera din jurul lui era una de veselie. Apoi s-a auzit fluierul care îi anunţa că vaporul avea să pornească în curând. Cu toţii erau entuziasmaţi şi fericiţi. „Rămas-bun, Belawan, sper să ne mai vedem din nou”, au strigat cu toţii. „Copilul meu,” a spus ea, „priveşte la marea largă ce îţi stă înainte. Cine ştie, poate într-o zi vei putea să o explorezi!” Acele cuvinte au fost doar nişte gânduri vagi. Fiul ei ştia că ţinta lor era oraşul Bandung, un loc frumos şi răcoros. Mama lui spera ca această mutare să fie doar începutul unui vis care să devină realitate şi că vor avea asupra lor binecuvântarea lui Dumnezeu.

  Curând, noaptea a adus tăcerea în jur. Din când în când, mama şi fiul ei, care dormeau pe o saltea pe proră, simţeau valurile care se izbeau de vapor. Călătoriseră toată ziua în soarele puternic – acum era vremea să se odihnească. Înainte de a închide ochii, ea a privit stelele de pe cer. Cerul era foarte frumos. Atunci s-a gândit cât de măreaţă era lucrarea lui Dumnezeu şi i-a venit în minte textul din Psalmii 19:1: „Cerurile spun slava lui Dumnezeu şi întinderea lor vesteşte lucrarea mâinilor Lui.”

  Fiul meu, se gândea ea, Dumnezeu să te binecuvânteze. Orice s-ar ivi în calea mea, eu voi continua să lupt în locul tău. Dumnezeu mi-a ascultat rugăciunea şi, sper eu, visurile noastre vor fi la fel de frumoase ca zorii speranţei. Vom trăi fiecare zi pe rând, până când în vieţile noastre se va vedea dimineaţa! Rugăciunea mea s-a urcat la tronul Lui. Eu am implorat binecuvântarea Sa pentru a ne vedea visurile împlinite!

  H. Tambunan, Indonezia

  Kelch Kalie
  Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  10 Perfect, dar invizibil

  De multe ori suntem atrași sau impresionați de renumele cuiva. Faima este rezultatul colportării unor știri adevărate sau exagerate. O campanie isteață poate aduce faimă și unei nonvalori. Adevăratul succes este însă rezultatul lucrului constant, al perseverenței și al modestiei. Un om de succes va fi întotdeauna decent în a se lăuda cu performanțele lui și va considera permanent că mai are de crescut.

  Totul nou

  Mi-l pot imagina pe Isus oprindu-Se să admire frumusețea pe care o creează în viața ta și a mea. Să avem răbdare, pentru că Isus făgăduiește că „acela care a început în voi această bună lucrare o va isprăvi până în ziua lui Isus Hristos”.

  Acoperirea prejudiciului

  Cererea victimei pentru a putea ierta cuprinde recunoaşterea prejudiciului adus, pocăinţa, compasiunea pentru victimă şi o dovadă de empatie, precum şi o oarecare reparaţie. Aceasta este singura cale de eliminare a stresului emoţional.

  Casa Tatălui este casa Mea

  Doamne, învață-ne să prețuim întâlnirea cu Tine din fiecare Sabat și să venim cu bucurie la casa Ta! Provocare: Hotărăște-te ca în Sabatul viitor să participi la toate serviciile divine din biserica ta! Ajută-i și pe membrii familiei tale să meargă împreună cu tine!

  Az igazak feltámadása

  „Megelevenednek halottaid, és holttesteim fölkelnek: serkenjetek föl és énekeljetek, akik a porban lakoztok, mert harmatod...