„Mă rog pentru tine, fiul meu!” (2)

  Mai înainte ca să te fi întocmit în pântecele mamei tale te cunoşteam şi mai înainte ca sâ fi ieşit tu din pântecele ei, Eu te pusesem deoparte şi te făcusem proroc al neamurilor. (Ieremia 1:5)

  Bertha Lubis şi fiul ei, Johnny, călătoriseră cu autobuzul până în Nordul Sumatranului, în portul Belawan, iar de acolo au luat vaportul până la insula Java, în drumul lor spre Indonezia. Ea îşi urmărea visul – acela de a-i putea purta de grijă fiului ei, ca el să fie cândva lucrător pentru Domnul.

  Clima din Bandung era răcoroasă, un loc numai bun unde copiii să poată creşte şi să fie sănătoşi. Lui Johnny îi plăcea tare mult să se joace în curtea din jurul editurii adventiste, unde lucra mama lui văduvă. Nu visa pe atunci că ar putea lucra acolo într-o zi. Adesea, supraveghetorii îl trimiteau înapoi în curte să se joace, pentru că erau îngrijoraţi când copiii se jucau pe lângă maşinile care funcţionau. Nu ştiau ei că acel băieţel urma să fie într-o zi directorul editurii.

  Bertha nu se concentra pe nimic altceva în afară de rugăciunile ei constante, dimineaţa, la amiază şi seara, pentru dragul ei fiu şi pentru viitorul lui. Viaţa ei era caracterizată de perseverenţă. Ea încerca să pună deoparte cât de mult putea pentru a-şi putea trimite copilul la şcoală. Era hotărâtă să-l trimită la o facultate.

  Nimeni nu-şi poate prezice călătoria în viaţă, dar prin Duhul Sfânt, Dumnezeu a călăuzit-o pe Bertha să aleagă o altă profesie. Ea a simţit chemarea să devină evanghelistă cu literatură. A trecut de la tipărirea de cărţi la distribuirea lor în centrul oraşului Bandung. După o perioadă scurtă de instruire, Bertha şi-a început lucrarea. Vizita birourile, magazinele, blocurile şi casele din Bandung, vânzând oamenilor cărţi care îi ajutau să fie sănătoşi, fericiţi şi împliniţi din punct de vedere spiritual. Ea se ruga cu toţi cei care aveau nevoie de rugăciune. Astfel, Bertha a avut ocazia să se roage mult, invocând puterea lui Dumnezeu ca să o conducă. Încrederea ei a crescut – vânduse multe cărţi şi înălţase multe rugăciuni. Lucra cu credincioşie şi îi întărea pe alţii, iar în acelaşi timp, reuşea să se întreţină financiar. Perseverenţa ei a ajutat-o să obţină acreditarea de evanghelist cu literatură.

  H. Tambunan, Indonezia

  „Mă rog pentru tine, fiul meu!” (2) - 2016. Nimeni nu-şi poate prezice călătoria în viaţă, dar prin Duhul Sfânt, Dumnezeu a călăuzit-o pe Bertha să aleagă o altă profesie. Ea a simţit chemarea să devină evanghelistă cu literatură. A trecut de la tipărirea de cărţi la distribuirea lor în centrul oraşului Bandung.
  Kelch Kalie
  Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...