„Mă rog pentru tine, fiul meu!” (2)

  Mai înainte ca să te fi întocmit în pântecele mamei tale te cunoşteam şi mai înainte ca sâ fi ieşit tu din pântecele ei, Eu te pusesem deoparte şi te făcusem proroc al neamurilor. (Ieremia 1:5)

  Bertha Lubis şi fiul ei, Johnny, călătoriseră cu autobuzul până în Nordul Sumatranului, în portul Belawan, iar de acolo au luat vaportul până la insula Java, în drumul lor spre Indonezia. Ea îşi urmărea visul – acela de a-i putea purta de grijă fiului ei, ca el să fie cândva lucrător pentru Domnul.

  Clima din Bandung era răcoroasă, un loc numai bun unde copiii să poată creşte şi să fie sănătoşi. Lui Johnny îi plăcea tare mult să se joace în curtea din jurul editurii adventiste, unde lucra mama lui văduvă. Nu visa pe atunci că ar putea lucra acolo într-o zi. Adesea, supraveghetorii îl trimiteau înapoi în curte să se joace, pentru că erau îngrijoraţi când copiii se jucau pe lângă maşinile care funcţionau. Nu ştiau ei că acel băieţel urma să fie într-o zi directorul editurii.

  Bertha nu se concentra pe nimic altceva în afară de rugăciunile ei constante, dimineaţa, la amiază şi seara, pentru dragul ei fiu şi pentru viitorul lui. Viaţa ei era caracterizată de perseverenţă. Ea încerca să pună deoparte cât de mult putea pentru a-şi putea trimite copilul la şcoală. Era hotărâtă să-l trimită la o facultate.

  Nimeni nu-şi poate prezice călătoria în viaţă, dar prin Duhul Sfânt, Dumnezeu a călăuzit-o pe Bertha să aleagă o altă profesie. Ea a simţit chemarea să devină evanghelistă cu literatură. A trecut de la tipărirea de cărţi la distribuirea lor în centrul oraşului Bandung. După o perioadă scurtă de instruire, Bertha şi-a început lucrarea. Vizita birourile, magazinele, blocurile şi casele din Bandung, vânzând oamenilor cărţi care îi ajutau să fie sănătoşi, fericiţi şi împliniţi din punct de vedere spiritual. Ea se ruga cu toţi cei care aveau nevoie de rugăciune. Astfel, Bertha a avut ocazia să se roage mult, invocând puterea lui Dumnezeu ca să o conducă. Încrederea ei a crescut – vânduse multe cărţi şi înălţase multe rugăciuni. Lucra cu credincioşie şi îi întărea pe alţii, iar în acelaşi timp, reuşea să se întreţină financiar. Perseverenţa ei a ajutat-o să obţină acreditarea de evanghelist cu literatură.

  H. Tambunan, Indonezia

  „Mă rog pentru tine, fiul meu!” (2) - 2016. Nimeni nu-şi poate prezice călătoria în viaţă, dar prin Duhul Sfânt, Dumnezeu a călăuzit-o pe Bertha să aleagă o altă profesie. Ea a simţit chemarea să devină evanghelistă cu literatură. A trecut de la tipărirea de cărţi la distribuirea lor în centrul oraşului Bandung.
  Kelch Kalie
  Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...