Vindecat de depresie

Este vreunul printre voi în suferinţă? Să se roage! Este vreunul cu inimă bună? Să cânte cântări de laudă! (Iacov 5:13)

Marta trecea printr-o perioadă dificilă. Era deprimată şi stresul era atât de mare, încât era pe punctul de a-şi pune capăt vieţii.

Într-o zi, a mers la bancă pentru a plăti nişte facturi şi pentru a mai rezolva câteva probleme. Aşteptând să se întâlnească cu managerul băncii, s-a aşezat lângă o doamnă care citea dintr-o carte despre stres. Fiind atrasă de titlul cărţii şi de ilustraţii şi pentru că nu şi-a putut stăpâni curiozitatea, Marta a întrebat-o pe femeie de unde putea să îşi cumpere şi ea acea carte. Aceasta i-a spus că îşi cumpărase cartea de la o femeie care a venit la ea acasă, în urmă cu câteva luni. Dar mai avea numărul de contact al acelei femei şi i l-a dat şi Martei.

De îndată ce a ajuns acasă, Marta a sunat la numărul la care a răspuns Branca, o evanghelistă cu literatură. Au stabilit o dată la care să se întâlnească. Branca i-a prezentat cărţile pe care le avea şi Marta a cumpărat câteva cărţi care urmau să îi fie livrate în săptămâna următoare.

Când a venit Branca să îi livreze cărţile, Marta i-a răspuns la uşă, dar era supărată şi îmbrăcată foarte sumar. A agresat-o verbal pe Branca, spunându-i că nu primeşte cărţile şi i-a cerut să plece şi să nu se mai întoarcă niciodată. Branca a încercat să o calmeze, dar fără succes. Branca a hotărât să plece, dar mai întâi a întrebat-o pe Marta dacă ar putea să se roage pentru ea. Cu o oarecare reţinere, Marta a fost de acord. După rugăciune, Marta, cu vocea schimbată, a spus: „Nu cred nimic din ce îmi spui despre Dumnezeu.” Branca, tristă, şi-a luat rămas-bun şi a plecat.

Două zile mai târziu, Branca a fost sunată de Marta. Printre lacrimi, ea şi-a cerut scuze pentru felul în care se purtase şi pentru cuvintele pe care i le adresase. Apoi a întrebat-o pe Branca: „Poţi veni din nou să ne întâlnim? Crezi că aş putea merge împreună cu tine la biserică?”

Câteva luni mai târziu, Marta era o altă persoană, plină de speranţă şi bucurie. Marta a parcurs studiile biblice şi apoi a fost botezată în Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea din Montevideo, Uruguay.

Fii un instrument în mâna Domnului astăzi şi eforturile tale vor aduce roade!

Anonim, Uruguay

Kelch Kalie
Kelch Kalie
Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video