Luând poziţie de partea Sabatului

  Dacă Sabatul va fi desfătarea ta, ca să sfinţeşti pe Domnul, slăvindu-L, şi dacă-l vei cinsti, neurmând căile tale, neîndeletnicindu-te cu treburile tale şi nededându-te la flecării, atunci te vei putea desfăta în Domnul. (Isaia 58:13,14)

  În 2010, un grup de evanghelişti cu literatură au mers în satul Makariha, nu departe de oraşul Znamenka, pentru a distribui şi a vinde cărţi. Acolo, au întâlnit persoane şi din alte confesiuni şi le-au oferit ziare misionare şi cărţi. O dată pe lună, se întorceau pentru a duce ultimul număr şi pentru a-şi vizita noii prieteni.

  Un bărbat din acel grup, Vladimir, a cerut o carte Tragedia Veacurilor. Auzise de acea carte de mai multe ori, dar nu avusese ocazia să o citească. După ce a citit cartea, el le-a spus şi altora lucrurile descoperite în ea. Apoi, Domnul i-a dăruit o experienţă minunată.

  Era primăvară şi câmpurile trebuiau arate. Fâşiile de pământ care aparţineau sătenilor nu erau îngrădite, aşa că tractorul putea ara tot terenul deodată. Consiliul din sat a stabilit ca acest lucru să se facă într-o sâmbătă. Dar Vladimir descoperise că Sabatul era sfânt, aşa că nu a vrut ca pământul lui să fie arat în Sabat. Asta însemna că tractoristul trebuia să lucreze în jurul terenului lui Vladimir, ceea ce ar fi fost un inconvenient, dar Vladimir a insistat.

  În acea duminică, Vladimir s-a întâlnit cu un grup din biserica din care făcea parte şi le-a spus că el a înţeles că Sabatul zilei a şaptea este ziua Domnului şi că va începe să îl păzească. Când s-a întors acasă, a văzut un tractor pe bucata lui de pământ. Preşedintele consiliului i-a onorat cererea şi a arat bucata de pământ a lui Vladimir duminica.

  Când Vladimir a încetat să mai frecventeze biserica lui, alte şapte persoane i-au urmat exemplul şi au început să se închine în Sabat. Câţiva s-au întors după aceea la bisericile lor, dar cinci dintre ei au fost botezaţi şi au continuat să se închine în Sabat. Ca rezultat al eforturilor misionare din acel sat, 13 persoane se închină acum şi studiază împreună în casa unuia dintre membri.

  Datorită evangheliştilor cu literatură, cărţii Tragediei veacurilor şi lucrării Duhului Sfânt, Vladimir şi ceilalţi membri „au luat poziţie de partea Sabatului”.

  Vladimir Ganzha, Ucraina

  Luând poziţie de partea Sabatului - 2016. Când Vladimir a încetat să mai frecventeze biserica lui, alte şapte persoane i-au urmat exemplul şi au început să se închine în Sabat. Câţiva s-au întors după aceea la bisericile lor, dar cinci dintre ei au fost botezaţi şi au continuat să se închine în Sabat. Ca rezultat al eforturilor misionare din acel sat, 13 persoane se închină acum şi studiază împreună în casa unuia dintre membri.
  Kelch Kalie
  Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  În luptă, dar nu disperaţi

  Gândeşte-te la cunoscuta zicală: „Când Dumnezeu închide uşa, tot El deschide o fereastră”, care exprimă într-un mod informal gândul principal de astăzi. Dumnezeu mi ne lasă niciodată să ajungem la limită. Doar aşteaptă-L în credinţă pe Iahve şi îţi vei redobândi speranţa.

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  Sátán mesteri csalásai

  „A titkok az Úréi, a mi Istenünkéi; a kinyilatkoztatott dolgok pedig a mieink és a...