Ceva pe care te poţi baza

  Şi avem cuvântul prorociei făcut şi mai tare, la care bine faceţi că luaţi aminte, ca la o lumină care străluceşte într-un loc întunecos. (2 Petru 1:19)

  Unul dintre evangheliştii cu literatură care lucrează în subordinea mea este Jonathan, un tânăr student căruia îi pasă foarte mult de lucrarea cu literatură. Când a venit în oraşul Villahermosa, Tabasco, a venit cu visul ca într-o zi să studieze la Universitatea Linda Vista. Fiind în oraş, el s-a devotat total prezentării cărţilor noastre de sănătate cadrelor medicale, ţintind în special doctorii.

  Într-o zi, a mers la cabinetul unei doamne doctor, dar ea nu l-a primit imediat. Totuşi, după ce a intrat, Jonathan şi-a ţinut prezentarea, punând accent pe valoarea educaţională a cărţilor de sănătate şi atrăgându-i atenţia, de exemplu, spre tema obezităţii. Dar doamna doctor tot nu părea interesată. Totuşi ea şi-a exprimat o nevoie la nivel spiritual, iar Jonathan a condus discuţia în acea direcţie.

  Îi cunoştea pe adventiştii de ziua a şaptea şi biserica lor. De fapt, ea a spus că i-a plăcut totul la acea biserică. Ştia chiar şi de darul lui Ellen White, ca profet. Jonathan a întrebat dacă citise vreuna din cărţile ei, iar ea a confirmat că citise, dar nu voia să mai vorbească despre profetesă. La plecare, Jonathan a avut convingerea că era oarecum atrasă de lucrarea lui Ellen White, aşa că în fiecare săptămână a mers să o viziteze, lăsându-i de fiecare dată câte un capitol din Patriarhi şi profeţi. Ea le primea, le citea şi îi mulţumea lui Jonathan, spunând că erau foarte frumoase, clare şi benefice. „Ele mă ajută să înţeleg Biblia mai bine”, a recunoscut doamna doctor.

  Într-un sfârşit, Jonathan a ştiut că sosise clipa să îi spună sursa acelor capitole, aşa că atunci când s-a ivit momentul potrivit, a informat-o că materialele pe care le citise erau scrise de Ellen White. A fost foarte surprinsă. Apoi a cumpărat nerăbdătoare setul Conflictul veacurilor. Astăzi, acea doamnă studiază Biblia şi ne aşteptăm la un rezultat pozitiv, căci „avem cuvântul prorociei făcut şi mai tare…, ca o lumină care străluceşte într-un loc întunecos” (2 Petru 1:19). Îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru tineri, precum Jonathan, şi pentru darul profeţiei.

  Eder de los Santos Garda, Mexic

  Ceva pe care te poţi baza - 2016. Jonathan a ştiut că sosise clipa să îi spună sursa acelor capitole, aşa că atunci când s-a ivit momentul potrivit, a informat-o că materialele pe care le citise erau scrise de Ellen White. A fost foarte surprinsă. Apoi a cumpărat nerăbdătoare setul Conflictul veacurilor.
  Kelch Kalie
  Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...